Od dziś okres zamknięty . Czekamy na wyniki wstępne. za III kwartał nie podali wstepniaka . Ciekawe czy teraz podadzą ? Jak nie to raport za miesiąc. potem dalej okres zamknięty aż do raportu za I kwartał . Ten pokaże jak można sie zapatrywać na bieżący rok. Ruszaja projekty unijne . Zaraz minie dwa lata od momentu rozpoczęcia dyskusji o inwestycji i ciagle brak decyzji. Wiadomo wojna i ceny energii to ciagle niewiadoma na dłuższa metę. Wg mnie co miało spaść to juz spadło , a wartość odtworzeniowa firmy ciagle rośnie . Rosna też przychody firmy z kwartału na kwartał .
Firma Novita S.A. zdobyła tytuł GAZELI BIZNESU 2022 i tym samym znalazła się w prestiżowym gronie najbardziej dynamicznych polskich przedsiębiorstw ....Ranking bazuje głównie na wynikach finansowych.
Przychody netto ze sprzedaży produktów, towarów i materiałów: 248 849 tys. zł
EBITDA: 33 067 tys. zł
Zysk netto: 21 369 tys. zł
Przedstawione wyniki mają charakter wyników szacunkowych, niezaudytowanych i do dnia publikacji jednostkowego raportu za rok 2022, tj. 7 kwietnia 2023 roku, mogą ulec zmianie.
maja juz 28 pln do wypłaty z tego 8,56 z roku 2022. Zobaczymy raport to bedzie wiadomo ile gotówki na koncie . Potem raport za I kwartał licze na 10 mln netto .
Wyniki 4 kwartału najlepsze w 2022. Czyli tak jak pisałem wyniki od 4kwartalu będą się poprawiać . Tak słyszałem na walnym i to się potwierdzą . Slyszalem też że kurs wróci na 200, ale bez określenia terminu.
Świetnie że wyniki, miejmy nadzieję, już trwale się poprawiają ale żeby kurs ruszył to muszą być jakieś informacje najlepiej o dywidendzie i/lub inwestycji. Bez tego raczej nie ruszymy