• gdzie zarząd ? Autor: ~P2c [31.60.98.*]
    kurs leci na pysk i liże parkiet od miesiąca a zarzad co ? zarobiony bieżączką, leci na oklep i NIC to nie zmienia!
    szkoda
  • Re: gdzie zarząd ? Autor: ~Przemo [10.42.8.*]
    Od razu zaznaczam, że uważam, że zarząd bez skazy nie jest, ale..
    co zrobiłbyś na ich miejscu? bardzo serio pytanie.
    Raczej nie chciałbyś, żeby sztucznie podpompowali kurs, zresztą jak?
    czy leci na pysk?
    3M +23%
    6M +33%
    12M +14%
    Max jest -36% i wtedy (po mocnym spadku) zareagowali, były relacje inwestorskie, Q&A na YT.
    Także z tym kursem nie jest tak strasznie źle.

...i tak dodatkowo, myślisz, że się przejmują kursem jak tu obrót miesięczny (nawet nie dzienny) to są jakieś grosze?

• Re: gdzie zarząd ? Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Nie ma sensu tłumaczyć, już nie raz w podobny sposób próbowałem, a p2c dalej swoje. On jest zatrzymany na swojej racji i nic z tym nie zrobisz.
  • Re: gdzie zarząd ? Autor: ~P2c [78.8.185.*]
    szanowni Inwestorzy.
    zrozumcie ze moje wpisy mają obiektywny opis sytuacji. nota bene i de facto nigdy nie obrażam personalnie, firmy, etc.
    co do przytoczonych cyfr przez Przemo .... zakładam, że to wypadek przy pracy i jak mówimy o inwestycji to zerknij kolego na dłuższy okres, np 2 lata (-37%), lub od początku czyli emisji .... juz widzisz co to oznacza? że w momencie wejścia na giełdę sytuacja firmy była lepsza dla inwestorów niż dzisiaj. hmmmm
    co poszło nie tak ? podpowiem i tu: zarząd jest odpowiedzialny za relacje i stan firmy i jej odbiór przez otoczenie a nie jest dobrze widząc spadki versus wejście na giełdę. comprendo teraz ?
    zamiast ujadać między sobą albo nie daj bóg pisać na forum o super wizjach i planach i wzrostach, które finalnie nie pokrywają się z rzeczywistością to może Invest zbierz sily formowe i uderz tam, gdzie sugeruje od początku. no chyba że jesteś jednym z nich, to by wiele wyjaśniło i te nagonki na zakup...
    tłumaczył więcej nie będę i jak jesteście oficerami lub generalami z branży to winniście rozumieć co tam jest nie tak ...
    cóż, Invest pamiętam jak mnie ganiles gdy sprzedałem większość po ok 15 pln i pisałeś że będzie wyżej już niebawem a minęły 2 latka i co ? podpowiem, wtedy kupiłem torppl chyba po 16 i do dzisiaj to 5 w dywidendach wziąłem a cena dzisiaj ok 22. za resztę sandander banco po 14,4 i tu słabiej dywidendy ok 0,6 pln a sprzedane dzisiaj po 17,3 trochę za szybko bo ustawione było na 17,5.
    ale teraz nie odkuopie P2C przy takim sentymencie. chyba że zarząd pokaże rogi i w końcu zaczna się konkrety, o to to tak.
    Tak ganialem, że sprzedałeś większość po 15 pln, ale chyba zapomniałeś, że później było po 25, tego oczywiście sobie nie przypominasz :) po premierze to każdy wie jak bylo, zbyt duże oczekiwania co do sukcesu gry i teraz mamy tego skutek na kursie. Będą kolejne gry to będą wyniki finansowe i kurs to odzwierciedli, taka prawda.
    Zarząd tutaj nie jest winny. Jest z nimi normalny kontakt. Nie rozumiem co wedlug ciebie maja napisac. Wcale nie jest tak latwo oszacowac date gry ktora jest w produkcji. Znam to z doswiadczenia. Wolisz żeby podawali konkretne daty, a później było rozczarowanie inwestorów, że się wszystko przedłuża? No chyba nie. Jedyne co miałbym im do zarzucenia to to, że moim zdaniem mają zatrudnionych zbyt mało developerów w stosunku do ludzi na innych stanowiskach, przez co gry nie są robione tak szybko jak inwestorzy by chcieli, no i to, ze zawalili newsletter.
  • Re: gdzie zarząd ? Autor: ~Przemo [193.28.84.*]
    Przecież napisałem max jest -36%, napisałem, że zareagowali jak spadło, a z danych które podałem wynika, że od roku rośnie, więc czemu TERAZ miałby reagować zarząd?
    Dobra Panie konkrety, co wg Ciebie mieliby teraz zrobić?

Jak dla mnie to z czym nawalają to newsletter, bo miał być co miesiąc, a nie było od grudnia, i wiem, że przy raporcie był komentarz, ale jak podaje się do publicznej wiadomości, że rozpoczyna się miesięczny newsletter, to wypuszcza się go co miesiąc.. a tak? Pracują nad grami czekamy na efekty.
    Nie jestem tu od początku, wszedłem dopiero gdy szorował kurs po dnie, (mam nadzieję, że to było dno) licząc, że wydadzą gry i się podniesie. Jestem na plusie więc może bardziej spokoju niż Ty, z tym, że wiem, że jest to papierowy zysk bo nawet jak bym chciał to nie ma płynności, żeby sprzedać. Mimo to dalej wierzę, że jest tu potencjał. Rozumiem frustrację tych co weszli wysoko bo było im naobiecane premier dużo i szybko. Teraz chyba zarząd się ogarnął i już jest inna narracja.
    Osobiście bardzo czekam na Azteca.. ale może jestem tylko naiwnym spekulantem.
    On cały czas pisze o konkretach, a sam nie jest w stanie żadnych podać
    Mam na myśli tu oczywiście p2c, cały czas posty żeby zarząd podał konkrety, do pracy itp.. A jak się go pyta co ma podać wg niego to milczy
  • Re: gdzie zarząd ? Autor: ~Gracz [31.60.82.*]
    Ale gdzie wasza logika? We wrześniu czy październiku można było kupić za 3,60, obecnie jest 5,40 i narzekanie. Firmy zwijają się latami, to nie są covidove perełki. Pracują, szykują a potem będą wydawać. Zakładam, że to trudna robota i żmudna a na efekty trzeba czekać. Ja tam nie zaglądam co dzień na konto a spadku wartości nie spostrzegam jako straty, bo strata jest jak się sprzeda a ja nie sprzedaję. Nie zapomnijcie, że grupa przyjaciół ma za 9,50 a też by chcieli zarobić, bo to im obiecano.
    Ja tam bardziej czekam na zapowiedź mms25.
    Ja dokupowalem też poniżej 4 i w okolicach 5 i 6. Kurs i tak nie oddaje rzeczywistej wartosci firmy. Dlatego czekamy na gry. Już niedługo powinny się pojawić
  • Re: gdzie zarząd ? Autor: ~P2c [31.60.85.*]
    zarząd do czego ? jeśli poważnie mam tłumaczyć, ok:
    1. komunikacja Spółki z inwestorami i otoczeniem.
    w tej branży jak w wielu innych to b.wazne. winni cyklicznie i rzetelnie podawać co, kiedy i jak dowiozą. wyprzedzeniem infantylne stwierdzenie niektórych forumowiczów "co mają podawać daty a potem niedotrzymywac". to właśnie różnica między profesjonalizmem zarządu a kompletna amatorką.... w planowaniu należy uwzględnić czas na obsuwy, rynek, reklame, iventy i dołożyć bufor ALE jak się ppdaje daty to albo są święte albo z dużym wyprzedzeniem się je zmienia i podaję nowe, konkretne. inaczej śmierdzi amatorką a to w tej branży od razu jest widoczne.
    2. sami 0iszecie o newsletterze. problem jak wyżej.
    3. w przypadku zanizenia ceny akcji w stosunku do fundamentów i wyceny zarządu spółki, zarząd winien dać info a najlepiej samemu kupić parę sztuk dając sygnał rynkowi że sie opłaca wziąć po obecnej cenie.

4. wiele i nych narzędzi ale widze że po pierwsze bardzo bronicie tych spiacych krolewien czyli zarządu dlatego nie będę podawał wszystkich narzędzi bo za darmo nie wypada. ale powyższe możecie im przekazać i wspólnie przeanalizować. podpowiem, to normalne narzędzia a nie wiedza tajemna i wystarczy poczytać co robią inne zarządy aby utrzymać cenę i wiarygodność Spółki na rynku .
    zapewne jesteście insajderami z p2c jednak jakni3 zaczniecie patrzeć obiektywnie i szeroko to tu nie odbijemy przez kolejne lata lub dekady. o przy takim podejściu zarządu do zarządzania
    No wreszcie napisałeś coś wartościowego, nie można było tak od razu? Nie ze wszystkim się zgadzam, ale to kwestia indywidualna. Tak czy siak czemu nie napiszesz tego do zarządu tylko wolisz marudzić na forum. Nie lepiej podsunąć im pomysł, napisać co mogliby poprawić, zrobic lepiej? Skoro mówisz, że masz akcje to tez jesteś częścią tej spółki więc nic ci nie stoi na przeszkodzie ją ulepszać. Może gdybys napisal to mialoby to korzystny wplyw na kondycje spolki, zastanawiales sie nad tym? I nie, nie jestem insiderem
  • Re: gdzie zarząd ? Autor: ~P2c [31.60.84.*]
    nadal uważam że zarząd winien się włączyć inaczej słabo wygląda takie nic nie robienie :(. bo jeśli tak, to poco zarząd w ogóle???
[x]
P2CHILL -1,65% 2,38 2026-05-13 13:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.