• specjalisci Autor: ~lewy [10.102.52.*]
    niektorzy tutaj pisza tak jakby siedziele w gieldzie rok. ja siedze ponad 25 lat i wiem, ze na spolce zarobia. ale zarobia tylko cieprliwi. ci ktorzy uwazaja, ze sprawy skupu na gieldzie to rok, dwa sa kompletnymi amatorami. caly czas chodzi o jedno. tani skupic od wyczerpanych i zdezorientowanych inwestorow, nastepnie skutecznie cena akcji bedzie wzrastac. takie zabiegi czasami to kilka lat. ale tutaj sa sami eksperci w goracej wodzie kapani i mysla ze kupia w poniedzialek, a w piatek beda liczyc zyski.
  • Re: specjalisci Autor: ~Ja [10.42.4.*]
    Tutaj póki co mijają 2 lata od debiutu i nadal ogromna strata względem ceny z IPO. Kto wie co będzie za 2 lata, może być wyżej, ale może być też niżej. Na tę chwilę to nie jest spółka, której kurs da się jakoś przewidzieć.
  • Re: specjalisci Autor: ~lewy [10.42.7.*]
    i wlasnie trafiles kolego w sedno. tak wlasnie ma byc, ze nie da sie przewidziec. wiesz co by bylo gdyby dalo sie przewidziec zyski, gdyby bylo to oczywiste? skupowanie czasami trwa latami. ogladam to od wielu wielu lat. np. w stanach takie zabiegi z gory ustalone sa na kilkanascie lat. ale tam inwestorzy mysla inaczej. traktuja akcje jako inwestycje rozlozona na lata, u nas na max rok. stad te wszystkie zale i placze...
  • Re: specjalisci Autor: ~Ja [10.42.3.*]
    Inwestując w ETF albo pokrewna w oparciu oi WIG20 na przestrzeni 20 lat, to nadal w Polsce byłbyś mega stratny. Wystarczy porównać zachowanie DAX/SP500 oraz WIG20 po kryzysie z 2007 roku. Rynek polski jest bardzo trudny do inwestowania. W Stanach wystarczyłoby kupić ETF na SP500 i można zapomnieć na kilka lat, a zysk gwarantowany. U nas niestety tylko w dół.
  • Re: specjalisci Autor: ~lewy [10.42.4.*]
    ok, ale mowisz o calosci indeksu. widomo, ze z konkretnymi spolkami moze byc inaczej. ok masz racje co do 2007, ale podobnie mozna rozpatrywac 2021. przypomnij sobie co stalo sie po 2008 i trwalo do czasu pandemii... to sa cykle i powtarzajace sie zaleznosci. osobiscie nie mam watpliwosci co do zysku huuuge ale nie nastapi to szybko i sa to tylko moje przypuszczenia oprate o wieloletnie doswiadczenie i obserwacje. do tej pory nos i posiadane doswiadczenie mnie nie zawiodly ale wiadomo kazdy decyduje sam, dwa zalezy na okres czasu jest nastawiony.
  • Re: specjalisci Autor: ~mistrz [10.42.4.*]
    Czyli Panie Kolego twierdzisz że zarobek to tylko kwestia czasu, czasem bardzo długiego? Czyli na kazdej spółce da się zarobić? xD A co z tymi które zbankrutowały, albo są warte grosze, albo zeszły z giełdy?
    oczywiscie, ze nie. gdyby tak bylo akcje nie roznilyby sie od obligacji, po za sama wartoscia zysku, ktory nie bylby staly. chodzi o to, ze u nas inwestorzy nastawieni sa na krotki czas, chcieliby aby zyski po ipo nastepowaly w krotkim czasie... bywalo tak ale zazwyczaj zarobic ma kto inny... obecna sytuacja wyglada wlasnie dokladnie tak jak w przeszlosci inne spolki, gdzie w ten sposob ktos ladnie zarabial. strate ponosili malutcy i nieswiadomi tego, ze jest to z gory przygotowane i ma potrwac tak aby wyczyscic ich. spolka dokapitalizowana kasa malych inweestorow, akcje skupione, mozemy podnosic wartosc spolki.
  • Re: specjalisci Autor: ~Luki [46.182.184.*]
    Dlaczego uwazasz ze to potrwa tak dlugo, w kumunikacie napisali -

Emitent będzie dążył do zakończenia SBB w I kwartale 2023 r., z zastrzeżeniem, że Rada Dyrektorów Emitenta będzie miała pełne prawo do przesunięcia terminu lub odwołania SBB w zależności od warunków rynkowych i sytuacji Spółki. W tym celu Emitent poinformuje akcjonariuszy o wszystkich szczegółach SBB z odpowiednim wyprzedzeniem.

Ponadto realizacja opcji na akcje przez zarzad....po co sie tak spiesza?
    https://pap-mediaroom.pl/biznes-i-finanse/huuuge-inc-42023-zakonczenie-przegladu-opcji-strategicznych

odpowiedz
  • Re: specjalisci Autor: ~Luki [46.182.184.*]
    No wlasnie to jest info o ktorym mowilem - planuja to zrobic w 1 kwartale 2023, a ponadto druga kwestia
    Dlaczego juz teraz realizowali opcje na akcje w zarzadzie?
[x]
HUUUGE 6,50% 23,75 2025-10-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.