Akcję zawieszone jedyny plus, że w dwòch ostatnich latach ceny mieszkań w Krakowie mocno poszły w gòrę. Dziś każda kawalerka efektu jest warta minimum 360 tys co przy 350 w dwòch budynkach przekłada się na 126 mln do tego biurowiec i ziemia na ktòrej miał stanąć inny biurowiec - czyli minimum 150 mln. Tylko to jedno aktywòw. Według mnie skończy się wezwaniem.
Nie mam najmniejszej wątpliwości, że przy takich aktywach ludzie, ktòrzy mają pieniądze i zaplecze mogą widzieć seans zainwestowania choćby w pakiet mniejszościowy - przy odpowiedniej cenie wezwania myślę, że 30% ktoś moz skupić.
Ceny nieruchomości w Krk.sa na tyle wysokie, że dziś poprzez efekt można kupić je najtaniej w całym Krakowie.
Załòżmy ostrożnie, że aktywa efektu w tym momencie są warte 150 nieruchomości przy opolskiej wraz z 350 kawalerka mi i kg Rybitwy 78 tys m^kw razy tylko 1000 zł za metr czyli 78 mln.
Razem 228 mln.
Jeżeli ktoś sobie policzy dyskonto 50%za ryzyko to przy 114 mln - wezwanie na 33% przekłada się na ok. 22.6 na akcję. Czyli obejmuje 33% aktywa o wartości 228 mln.
Spek ty to piszesz chyba od 5 lat.
Na obligacjach czy lokatach 7% byś lepiej wyszedł , teoria że pojawi się tu nowy gracz i zrobi wezwanie jest mocno dziwna, jak rodzina K. Kontroluje większość to nikt by tu się nie pchal
Zostały mi tylko akcje serii E więc jestem tutaj nie dużym, ale jednak pakietem nijako z przymusu (akcję nie zostały wprowadzone)
Chodzi mi o sens porozumienia, ktòre jest mimo wszystko realna siłą blokującą. w tym jeżeli chodzi o emisje i sprzedaż aktywòw.Natomiast przez ostatni czas na nasze szczęście w tym nieszczęściu wartość nieruchomości w KRK wzrosła co otwiera jakieś możliwości
Sytuacja jest patowa- moje pytanie jest takie czy ktokolwiek kto ma zaplecze prawne mògłby zaryzykować i zrobić wezwanie na 33% akcji? 220 mln aktywòw na pewno jest kuszące.
Znam taki przypadek gdzie inwestor zaczął słupowa. akcję mniejszościowe, nienotowane, pracownicze i głòwny akcjonariusz przeprowadził wezwanie (zdeterminowało go to)
Na ten moment aktywa są zabezpieczone zyskami z Rybitw i wzrostem wartości aktywów. Nawet taka działka ponad 2ha we Wrocławiu zakupiona w przetargu za ponad 4 mln - wtedy na niej były jak niektórzy pisali 'krzaki' a teraz po sąsiedczku Agata meble a od drugiej stronie FANUC do tego wybudowali drogę. Przy takim uzbrojeniu i sąsiedctwie ta dzialka jest warta min. 1 tys metr
Warto abyśmy się komunikowali wzajemnie o wartości aktywów (notowania są w takiej sytuacji drugorzędne)