• Po co powstało porozumienie ? Autor: ~Hehe [37.47.118.*]
    Jak nic nie działają, nie przeszkadza im że zarząd nie zarejestrował akcji że dywidenda symboliczna
    Lokaty 8.5% a tu ubrani
  • Re: Po co powstało porozumienie ? Autor: ~Hehe [37.47.83.*]
    Ktoś wie po co?
    Przecież oni nie są zdolni do żadnych działań.
  • Re: Po co powstało porozumienie ? Autor: ~Michal [94.214.96.*]
    Dywidendy nawet nie bylo...
  • Re: Po co powstało porozumienie ? Autor: ~Hehe [37.47.119.*]
    Nie mam akcji obserwuje sytuację na efekt z ciekawości bo to co zrobił zarząd jest mega, ale porozumienie też jaja.
    Co można było zrobić

Po 1 nagłośnić sprawę wysłać opis sprawy do dziennikarzy pb parkiet bankier itd

Po 2 wysłać przez porozumienie 2 pisma 1 do zarządu 2 do knf.

Prosimy o wytłumaczenie czemu nie doszło do rejestracji dopuszczenia akcji co stanęło na przeszkodzie

To jest minimum co powinno być wykonane
  • Re: Po co powstało porozumienie ? Autor: ~Kawiński [185.199.100.*]
    Za to hehe kolejny bankierski stękacz, postęka, pokwęka i pójdzie spać.
  • Re: Po co powstało porozumienie ? Autor: ~Hehe [37.47.81.*]
    Jak wy zamierzacie z tego wyjść ?
    Po co porozumienie ?
  • Re: Po co powstało porozumienie ? Autor: ~Odyn [198.8.85.*]

DITIX rusza, spółka warta zainteresowania, kapitalizacja 3mln, przegląd opcji strategicznych do 30 września. Wykres pokazuje zmiane trendu zasięg 25gr
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.120.215.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Po co powstało porozumienie ? Autor: ~Wariat [45.87.212.*]

Massmedica 7,7mln kap 7% freefloat może być ciekawie dawno nie była grana
  • Re: Po co powstało porozumienie ? Autor: ~spek [46.112.81.*]
    Akcję zawieszone jedyny plus, że w dwòch ostatnich latach ceny mieszkań w Krakowie mocno poszły w gòrę. Dziś każda kawalerka efektu jest warta minimum 360 tys co przy 350 w dwòch budynkach przekłada się na 126 mln do tego biurowiec i ziemia na ktòrej miał stanąć inny biurowiec - czyli minimum 150 mln. Tylko to jedno aktywòw. Według mnie skończy się wezwaniem.
    Nie mam najmniejszej wątpliwości, że przy takich aktywach ludzie, ktòrzy mają pieniądze i zaplecze mogą widzieć seans zainwestowania choćby w pakiet mniejszościowy - przy odpowiedniej cenie wezwania myślę, że 30% ktoś moz skupić.

Ceny nieruchomości w Krk.sa na tyle wysokie, że dziś poprzez efekt można kupić je najtaniej w całym Krakowie.
    Załòżmy ostrożnie, że aktywa efektu w tym momencie są warte 150 nieruchomości przy opolskiej wraz z 350 kawalerka mi i kg Rybitwy 78 tys m^kw razy tylko 1000 zł za metr czyli 78 mln.
    Razem 228 mln.

Jeżeli ktoś sobie policzy dyskonto 50%za ryzyko to przy 114 mln - wezwanie na 33% przekłada się na ok. 22.6 na akcję. Czyli obejmuje 33% aktywa o wartości 228 mln.
  • Re: Po co powstało porozumienie ? Autor: ~Hehe [37.47.88.*]
    Spek ty to piszesz chyba od 5 lat.
    Na obligacjach czy lokatach 7% byś lepiej wyszedł , teoria że pojawi się tu nowy gracz i zrobi wezwanie jest mocno dziwna, jak rodzina K. Kontroluje większość to nikt by tu się nie pchal
    Zostały mi tylko akcje serii E więc jestem tutaj nie dużym, ale jednak pakietem nijako z przymusu (akcję nie zostały wprowadzone)
    Chodzi mi o sens porozumienia, ktòre jest mimo wszystko realna siłą blokującą. w tym jeżeli chodzi o emisje i sprzedaż aktywòw.Natomiast przez ostatni czas na nasze szczęście w tym nieszczęściu wartość nieruchomości w KRK wzrosła co otwiera jakieś możliwości
    Sytuacja jest patowa- moje pytanie jest takie czy ktokolwiek kto ma zaplecze prawne mògłby zaryzykować i zrobić wezwanie na 33% akcji? 220 mln aktywòw na pewno jest kuszące.
    Znam taki przypadek gdzie inwestor zaczął słupowa. akcję mniejszościowe, nienotowane, pracownicze i głòwny akcjonariusz przeprowadził wezwanie (zdeterminowało go to)
  • Re: Po co powstało porozumienie ? Autor: ~Hehe [37.47.88.*]
    Tylko w każdej chwili rodzina K. Może zrobić nwza i emisję bez PP i zwiększyć swój udział % dlatego nikt inny nie będzie się tu pchał
  • Re: Po co powstało porozumienie ? Autor: ~Biegi [89.206.43.*]
    Za 50 zł akcja może bym zaczął sie zastanawiać. A tak niech leżą nawet dla Wnuczków.
  • Re: Po co powstało porozumienie ? Autor: ~spek [5.173.240.*]
    Na ten moment aktywa są zabezpieczone zyskami z Rybitw i wzrostem wartości aktywów.
    Nawet taka działka ponad 2ha we Wrocławiu zakupiona w przetargu za ponad 4 mln - wtedy na niej były jak niektórzy pisali 'krzaki' a teraz po sąsiedczku Agata meble a od drugiej stronie FANUC do tego wybudowali drogę. Przy takim uzbrojeniu i sąsiedctwie ta dzialka jest warta min. 1 tys metr

Warto abyśmy się komunikowali wzajemnie o wartości aktywów (notowania są w takiej sytuacji drugorzędne)
[x]
EFEKT 2,86% 5,40 2025-11-07 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.