i kurs stoi zamurowany, dziwne tym bardziej że perspektywy ogromne. A tak swoją drogą to od jakiegoś czasu dziwnie się dzieje z firmami które pokazują dobre wyniki. Duży zysk i akcje w dół, popatrzcie np.na JSW, ORLEN . Zaczynam zniechęcać się do inwestowania na GWP i takich jak ja pewnie będzie przybywać.
Też mam podobne spostrzeżenia dotyczące naszego rynku. Cóż mamy bessę, GPW z kilku powodów coraz mocniej traci na popularności wśród inwestorów tych grubych jak i indywidualnych.
Są coraz szersze możliwości inwestowania.
Forex przyciąga możliwością szybkiego wzbogacenia się.. Kto by teraz czekał kilka lat na zysk... Młody nie doświadczony zanim zacznie najpierw duźo straci bo wydaje mu się, że to takie proste i do naszej giełdy nie dochodzi. Oczywiście generalizuję teraz. Wydaje mi się, jednak że te czasy hossy z 2007 roku już się u nas nie powtórzą.
Obym się mylił.
Leć Scope, leć do samych gwiazd. Niech każdy podziwia sukces Twój.
Zasługuje na to ludzkość chociaż jeszcze nie wie o tym, bo Twój czas dopiero teraz zaczyna powoli się i mówić o tym będzie cały świat!!
Czytam i dochodzę do wniosku , że lepiej rzucić kostką i zagrać spółkę której nazwa na jej ściance widnieje niż brać pod uwagę inne aspekty np. zyski. Do Orlenu nie mogę się przekonać ze względu na Obajtka ( brrrr ) ale w JSW zyski za 2022 będą powyżej 70,00 na akcję a kurs ma zostać poniżej tego poziomu ? Nie wierzę mimo rozgrywek Sasina. Przyznam, że tu zainwestowałem ze względu na % wysokość dywidendy a później zacząłem spółkę analizować i chyba zostanę na dłużej, obym się nie przeliczył. A może ktoś mądrzejszy wskaże chociaż 2 spółki w które obecnie lepiej zainwestować .