Ależ w czym problem. Niech zbija. Wszystko co ma. Nawet do zera. Ja co miesiąc dokładam do portfela, średnia pięknie spada. Zobaczymy, któremu z pozostałych puszcza zwieracze ze szczęścia i Ci co mogą wyjść z pozycji wyjdą. Tam nie ma tylko jednego szorta. Skoro nie ma obrotów to nie ma kto się dołączyć i dla nich to gra o sumie zerowej. Ja mogę czekać. Patrząc na arkusz zleceń większość też. Ulica systematycznie dobiera. Naganiacze na spadki mogą gadać ile chcą. Dla mnie DLC nawet lepiej jakby było w 2024, dla mnie jako dla gracza lepiej, jak będzie dopracowane. Tak czy inaczej dostanę ładna grę, a w długim terminie zwrot z inwestycji. Ja mogę czekać, a Wy szorciarze?
Dnia 2023-02-24 o godz. 09:37 ~myślcie napisał(a): > Brak popytu to właśnie szansa dla shorta do zbicia ceny a wy się cieszycie jak dzieci - gratuluję.
I co z tego, że może zbić kurs, skoro później te akcje będzie musiał odkupić i prawdopodobnie podbije jeszcze wyżej, bo jest wielu, którzy czekają na zjazd i będą pobierać im akcje? Żeby powiększanie krótkiej miało sens, musi być chęć ulicy do wywalania akcji, czyli pogorszenie się sytuacji, czy to globalnie, czy na spółce. Sam oceń, czy się na to zanosi, gdy wkrótce debiut dodatku oraz wersji GOT-y.
Wszystko sie zgadza. A im wiecej miela, tym wiecej traca na prowizjach. Male longi (inwestorzy indywidualni) ciagle podbieraja podbijajac stawke, wiec teraz wystarczy czekac na nowe infa i zmiane wajhy na szerokim.
"niech spada i do zera" - normalnie mózgojad u was już głoduje - skąd się biorą tacy inwestorzy, chyba że gracie na krótko to ok, bo jak nie to normalnie - The bile -
Jak spadnie do 0 to przynajmniej przestaniesz pitolić o spadkach. Ja wiem i Ty to wiesz, że kilka milionów akcji jest na krótko. Tylu chętnych do oddania niema, coby je odkupić. Zrób prosta średnia ważona po zleceniach odejmij cześć przeznaczona na leszczy co jeszcze oddadzą. I zobacz gdzie jest cena w porównaniu do tego co jest teraz. Jakbyś nie liczył wychodzi powyżej 150 pln.
Ciekawy wywod ...tylko ciekawe kto oddawal akcje ze szczytu 400 do 70 pln???jakos chetni sie znalezli ...dzis wystarczy aby ten papier stal w miejscu i powoli ale systematycznie szedl na pld ...a znajda sie tacy co te miliony akcji oddadza
Kosmici czyli ci co się zaszczepili... Dlaczego nikt nie pisze, że Goldman i Morgan też musi zarobić, a nie będą swoich akcyjek tanio sprzedawali... Straty na shortach są nieograniczone, a zawsze płaci leszczyna... Nie znacie dnia i godziny kiedy zrzedną wam miny, spadną wam krótkie gacie i puszczą zwieracze... Będzie płacz i zgrzytanie zębów, a Ja Potężny Arcadius będę was cisnął... Nadejdą i takie chwile... thebille...
Nie ściemniaj. Żbik sobie lepiej palkę to ci ulży zbijaczu... Coś ciężko to zbijanie idzie... Szorty liczycie tylko na skrobane... dziady kalwaryjskie, które chcą okraść biedniejszych od siebie. Nie dajcie się okraść. NIE SPRZEDAWAJCIE... SOLIDARNOŚĆ AKCJONARIUSZY...
"Nie ściemniaj. Żbik sobie lepiej palkę to ci ulży zbijaczu... Coś ciężko to zbijanie idzie... Szorty liczycie tylko na skrobane... dziady kalwaryjskie, które chcą okraść biedniejszych od siebie. Nie dajcie się okraść. NIE SPRZEDAWAJ"CIE... SOLIDARNOŚĆ AKCJONARIUSZY..."
Faktycznie ciężko idzie - wsparcie przy 132 przebite z łątwością :)
Zachęcasz innych akcjonariuszy aby tracili pieniądze raz z tobą - bardzo dobrze, złapcie się wszyscy za ręce i solidarnie znoście to w milczeniu