30 pln / 1 akcje to maks. Zaden duzy powazny inwestor nie zainwestuje w firme ktora w kazdej chwili moze zniknac czy miec awarie a jej wyniki kwartalne sa nieprzewidywalne i moga wyniesc - (minus) 200 milionow zysku netto jak i plus 200 milionow.
To koniec dla xtb . Bo okazali się nie odpowiedzialni. To strzał w kolano. . Przyglądać się dalej. Nikt gruby nie wiedzie i poważny w xtb. To biuro i aplikacja która może zniknąć w każdej chwili . Nawet w związku z atakiem cyber. I wszystko pójdzie w ciągu sekundy. Tyle klientów a tak słaby kwartał. Hm dalej. Henryk myślisz realnie a nie co ta sekta pseudo inwestorów . Byli będę chwilę i znikną szybciej niż myślisz. Xtb to nie jest spółka do poważnych inwestycji. To chwilowe . A chwila się skończyła w trakcie covid itd. Teraz zadyszka i spadające zyski. Bo nie ma na czym a koszty rosną. Oj żal mi tych nakrętki soul Tomaszek i inni. Musi być coś grubi by było żniw grubo. A na to się nie zapowiada. Zresztą xtb i aplikacja jest zagrożona i sądzę pieniądze również w każdej chwili. Gdzie wasza zmienność . Na czym teraz biedne xtb będzie zarabiać. Ulalalaalalal ale beka będzie
Henryk . Nie dyskutuje się z workami brudu i utylizacji typu soul Marina Tomaszek i cała reszta nakręconych śmieci na 200 którzy ubierają ludzi na drogie akcji które nie będą już miały pokrycia w obecnym scenariuszy zysków xtb. Zyski spadną rok w rok. Henryk obserwuj. A wchodzenie w polemikę z bydłem które żyje marzeniami xtb to nie ma sensu. Realność wysokie koszty utrzymania i spadające zyski to jedno. Popularność i aktywność to drugie . Linki Tomaszka cuda ilość klientów nie ma sensu . Bo liczy się aktywność. Może być 10 mln klientów . Ale oni no grają dla zabawy małymi kwotami. A tylko 5 procent ryzykuje większymi. Obecnie zmienność jest tak słaba że każdy widzi ale dalej żyją marzeniami . Jak sam widzisz przyrost klientów i znaczący spadek dochody w skali jakiej. Sam widzisz jaki był dochód za 4q. Ale soul i ta słabiutka hołota która kupiła trochę akcji myśli innymi kategoriami. Henryk pozdrawiam serdecznie. Miło poczytać ludzi którzy myślą bardziej realnie. I nie wypisują akcja warte 50/200 dywidendy po 4 zł rok w rok. Przy tej zmienności rok następny jak będzie 1 zł dywidendy to już cud. Albo wcale . Chyba że wypłacą więcej ale pieniądze pójdą z kapitału zapasowego który się skurczy .I jest to prawdopodobne nawet że mogę nie wypłacić nic. Bo słabsze czasu obecnie . Poza tym kurs po obecnym odcięciu po dywidendzie nie wróci do swojego poziomu. Henryk patrz i obserwuj. Marzenia nowych nagonów i reszta starych poszła w łeb. Ciał
W końcu ktoś coś reaknie. Sprzedałem wczoraj 1/4 . Uciekam z reszty. Rozmawiałem z maklerem . Kupi mi akcie na spadku innej spółki. Dam powiedział mi przez tel . Xtb i jej mega czas obecnie się skończył. Musi nastąpić coś poważnego by żniw zyski zmienność wzrosła. To dobra decyzja i strata obecnie mam nadzieję że odrobiny gdzie indziej. Panie Henryk utwierdził mnie pan w dobrej decyzji. Xtb to tylko chwila ja wszedłem w złym momencie. Jak wywala aplikacje to bije się o swoje pieniądze i cenę akcji. Żegnam was
Dnia 2023-02-24 o godz. 08:09 ~Bond napisał(a): > Henryk . Nie dyskutuje się z workami brudu i utylizacji typu soul Marina Tomaszek i cała reszta nakręconych śmieci
Brak kultury, to już świadczy wiele o tobie, w jaki sposób i jakimi słowami odnosisz i wyrażasz się o innych. Mniejsza z tym bo jak rodzicie ciebie kultury nie nauczyli, to ja cię też nie będę, bo szkoda czasu hołdując zasadzie: "czlowiek ze wsi wyjdize, ale wieś z czlowieka nigdy".
Co do samych osób, które wymieniłeś, to one potrafią przynajmniej coś meryterocznego napisać o spółce i kursie, niż ty i twoi kledzy z bandy troli, których główną przesłanka jest "musi spaść" a powodem "bo tak i już". Śmiech na sali, a jeżeli ktos się kieruje waszymi słowami, to powinien zająć się czymś innym, a nie giełdą.
Podbijam pomimo ze nie ma jeszcze 17:00. Troszkę mniejsze spadki niż szacowałem. Nie zmienia to faktu ze jest 2,50 niżej od szczytu sprzed kilku dni. W tym tempie w przyszłym tygodniu zejdziemy poniżej 30,00. Szambo wybiło dołem jak to mówią analitycy
Dnia 2023-02-24 o godz. 16:03 ~Henryk napisał(a): > Podbijam pomimo ze nie ma jeszcze 17:00. Troszkę mniejsze spadki niż szacowałem. Nie zmienia to faktu ze jest 2,50 niżej od szczytu sprzed kilku dni. W tym tempie w przyszłym tygodniu zejdziemy poniżej 30,00. Szambo wybiło dołem jak to mówią analitycy
Heniu, napisałeś właśnie, że nie trafiłeś z szacunkiem w dni dzisiejszym a dajesz już szacunki na przyszły tydzień? Czy ty widzisz, co sam piszesz? Daj spokój z giełdą, zacznij skreślać totolotka, może będziesz miał więcej szczęścia. ;)