• Atmosfera wokół spółki. Autor: ~namor [10.42.4.*]
    Sentyment inwestorów dotyczący tej firmy jest niezrozumiały, żeby nie powiedzieć niezbyt logiczny. Spółka o ustalonej renomie w kraju i w Europie, o bardzo dobrym standingu finansowym, generująca duże i bardzo duże zyski, nie cieszy się powodzeniem wśród inwestorów, a może raczej pewnych grup inwestorów. Niektórzy na forum twierdzą, że firma najlepsze ma poza sobą, że takich zysków, jakie osiągnęła w 2 i 3 kwartale ub. roku już nie powtórzy. Niewątpliwie, na tak spektakularne wyniki wpłynęła znana wszystkim szczególna sytuacja. Dyskonto tych wyników nie było małe, ale też nie przesadnie duże w stosunku do innych spółek.
    Nie można zapominać, że firma działa w branży, na której produkty popyt nigdy się nie skończy, a wręcz przeciwnie, będzie ciągle wzrastał. Należy pamiętać, że ze względu na środowisko, globalnie będzie powiększał się odwrót od opakowań plastikowych na rzecz asortymentu bardziej ekologicznego.
    Reasumując uważam, że Arctic to firma z doskonałymi perspektywami rozwoju, która niejednokrotnie zaskoczy nas in plus.
  • Re: Atmosfera wokół spółki. Autor: ~Charlie [37.30.4.*]
    Nudna firma. Klasyka Warrena. Warto mieć w portfelu.
  • Re: Atmosfera wokół spółki. Autor: ~Ja [31.0.94.*]
    Daj spokój znów najgorszy gniot na rynku, wywalić i kupić coś co ma szansę na wzrosty.
    Tu prezes zaraz znów oglosi że nie da rady zarobić tyle co 2022 i ciężko walczy o marże:)
  • Re: Atmosfera wokół spółki. Autor: ~prezes [10.42.7.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [10.42.8.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Atmosfera wokół spółki. Autor: ~marek [10.42.8.*]
    Masz rację że wywalić ale może żdziebko smieć odbiję, choć wątpię...trochę za duże straty na tym gniocie. P.S. może podać cene tego badziewia na jutro...nie bo wajhowy śledził moje prognozy w ciągu 3 dni i leciał wajhą na cacy i śmiał się jak ch.j. Na dziś trafiłem 20.60 ale to jeszcze godzina wajhowania...trudna to robota, jak pilotowanie amerykańskiej BESTII...
[x]
ARCTIC -0,94% 8,46 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.