Ogólnie ciekaw jestem tych większych obrotów ostatnio - może ktoś gra shorta ? Widać ewidentnie że pakiety lataja pytanie czy to realne transakcje czy z wora do wora...
Mnie się to nie podoba. Tez wyobrażam sobie sytuację że fundusz cypryjski pożycza kasę swojakowi a ten robi dół. Potem będzie 2 miesiące skupował i odda. Ale to teorie spiskowe plus tu może łatwo odciąć potem. Raczej więc z woda do wora żeby zejść niżej i odbierać akcje. Przy monster podbija i zrobią dystrybucję? Nie wiem.
Cypryjczycy to cwaniaki raz pompują kurs a raz zaniżają ,żeby zebrać taniej a potem znów zrobią pompkę na 40 zeta itp. Tak duży fund tak z tak mała spółką może wszystko zrobić. .
Free, jak pewnie zauważyłeś, najczęściej pojawiam się na spółkach na których jest tanio, na ogół na kilka miesięcy przed porządnymi wzrostami. Pozdrawiam.
Arthutirus - tak szczególnie udało ci się na Astarcie jak chodziła po 50-60 zł przed wojną i zaklinałeś tam na forum, że tej wojny na 99% nie będzie;)
To tylko taki mały przytyk, żeby trochę utemperować Twoją pychę. Ja osobiście nic do Ciebie nie mam, a nawet jestem ci wdzięczny bo dzięki Tobie zainteresowałem się Ukrainkami i od tego czasu zarobiłem tam kilka groszy. Nie mówię, że nie trafiasz z okazjami, ale też zdarza ci się mylić więc pokora jednak jest wskazana;)
P.S. Też uważam, że teraz jest niezła okazja na CFG. Swoją drogą to była moja pierwsza spółka na giełdzie, którą kupiłem jeszcze przed premierą Phantom Doctrine. Aż łezka w oku się kręci i człowiek kiwa tylko z politowaniem głową nad swoją naiwnością. Pamiętam jak orzeł wtedy zaklinał, że kurs nie spadnie po kiepskiej premierze, bo przecież jest potencjał po naprawie, a ja mu uwierzyłem:D
Mędrce że strefy dały ręko 9.1 i tam celują żeby sobie wiarygodność podnieść. Raport będzie wyrocznia. Ale widzę że się spekula gamedeva zleciała więc 10 stoi a nie 9. Ciekawe kto tym mięsem tak rzuca.
Orzeł to pacynka PLW, a kostkowi bardzo zależało na udowodnieniu, że wcale się nie dał ograć. Wychodzi mu to jak Putinowi propaganda wojenna, więc mamy co mamy.
Obroty mocno spadły wygląda na to ,ze kto miał wywalić to już wywalił. Były obroty po 120 tys. jak sypacz wywalał a teraz przy czerwonym szerokim rynku mamy zieleń i obroty 13 tys W USA giełdy już na zielono nie mówiąc o bitcoinie +10% czyli jutro cały wig na zielono.