• Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: ~wski [80.94.28.*]
    Jaki widzicie kurs przed dywidenda? Kiedy nam sie kurs urealni? Teraz dywidenda to cirka 30 proc…
  • Re: Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: ~PabloBB [46.204.100.*]
    Myśle że 400 zł bardzo realne bo to daje ok 21% dywidendy, a może nawet 550 bo wtedy dywidenda to ok 15%
  • Re: Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: ~tak [79.175.220.*]
    bardzo trafne, profesjonalne wyliczenia, widać że jesteś super inwesotrem bo sgh albo prosesorem ekonomii : a moze 1000 bo wtedy dywidenda 8,5%, a moze 2000 bo wtedy 4,25%,
  • Re: Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: ~Mn [83.4.180.*]
    Stawiam na 250. Dzisiejsze info nie wywołało euforii. Moim zdaniem po odcięciu nie wróci za szybko do tej wartosci. Bedzie bujało dopóki nie podadza wiecej szczegółów na temat Bacteriomica.
  • Re: Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: ~arkuszzleceń [185.18.179.*]
    przekroczy 300 by po odcięciu było zauwazalnie ponad 200... pytanie, czy potem w dół do 200 czy w góre do250 zalezy od informacji ESPI
  • Re: Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: ~LiveJazz [85.221.158.*]
    350-370zł
    Wybicie górą dzisiaj ATH to wyrażny sygnał K
    Kolejne możliwe poziomy podaży to właśnie na teraz 350zł, potem już powyżej 400zł

• Re: Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: edward_bafet [195.3.152.*]
    Wiarygodność to podstawa a tu chyba na każdym kroku udowadniają, że są wiarygodni.
    Nie licytuje się ile będzie bo wierzę, że to nie ostatnia pozytywna informacja.
    Z jakiegoś powodu się spieszą i można mieć tylko nadzieje, że sygnały do dalszych wzrostów już w najbliższych miesiącach.

zalicytuje jednak....
    450 do 21 marca ;)
  • Re: Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: ~ksiadzrobak [89.64.106.*]
    ciekawy miesiąc przed nami, spodziewałbym się ok 330-340 przed odcięciem
  • Re: Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: ~Ehh [81.18.207.*]
    No póki co zarzad wzorowo, nie ma podstaw nie ufać im w kwestii bactera, ja się stąd nigdzie nie ruszam, nie chciałbym zostać z ręką w nocniku przy próbie kółeczka po dywidendzie a przed infami o bacterze. Generalnie jest pieknie!!
  • Re: Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: ~Car [31.0.91.*]
    Widzę że większość chce celowo zaniżać kurs przed odcięciem dywidendy żeby jeszcze tanio dobrać akcji.Tylko przypomnę że w zeszłym roku najwyższa stopa dywidendy wynosiła w momencie odcięcia 18 %!!!Dawały ja Bowim i Drozapol .Jeżeli tu ma być 20% w momencie odcięcia to kurs musi wynosić nie mnie niż 426 zł i tyle minimalnie obstawiam. Jak będzie dobry sentyment na rynku to między 500-600 zł i nie będzie to wtedy też jakaś mała stopa dywidendy a wręcz dalej ogromna...
  • Re: Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: ~Rozczarowany [188.127.30.*]
    Dlaczego uważasz, że kurs ma rosnąć dla zbliżenia się do 20 procentowej skali dywidendy? .
    Owszem to naturalne, że rośnie przy tak niedowartościowanej spółce i 85 pln dywidendy ale bez przesady.
    Uwaźam, że ma jeszcze potencjał
    na kilkadziesiąt procent.
    Dalej możliwe zwrosty dopiero rzy finalizowaniu BacterOmic.
    Obym się mylił :))
  • Re: Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: ~SCPFL [46.151.137.*]
    Co to jest bacter? Chcesz być cool, czy nie wiesz w co inwestujesz?
  • Re: Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: ~doswiadczony [87.207.114.*]
    Były w histori GPW dywidendy na poziomie 50% (po sprzedazy czesci przedsiebiorstwa) Po takich dywidendach społki sie juz nie podnosiły......
    Ale tu jest zupełnie inaczej. Bardzo szybko chcą wypłacic dywidendę, bo pewnie za tą kasę dalej bedą kupować akcje.
    A czemu??
    Jeżeli teraz wypłacili 85 zł przy sprzedazy za 100 mln dolców. To ile bedzie dywidenda w przyszłym roku po sprzedazy bacterka za 400-500mln. Wychodzi 350-420 zł!!!
    Plan jest taki w dzień ustalenia okolo 320 zł. Potem spadek pewnie w okloce 250-260 ( na wykresie ruch powrotny) A po wypłacie dywidendy jazda do góry... (niech polowa kasy zostanie zainwestowana - to daje 120 mln....
  • Re: Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: ~malyleszczyk [178.235.180.*]
    Czasem czytam i czasem nie wierzę, czasem ktoś jest nudny, jaki będzie kurs...
    Po co to? inwestujecie czy spekulujecie?
    Ja wiem ja inwestuje, akcje kupiłem po 18, dywidenda jest 85,57, czyli na konto trafi 69,31, jakieś 285% czystego zysku prze ile lat?
    6 lat, jakoś tak... około 45% rocznie, czego chcecie więcej?
    A to czy spółka będzie warta 0 czy pinset? jakie to ma znaczenie?
    Popatrzcie tu:
    https://stooq.pl/q/m/?s=mcd.us i na rok 2009....
    i przestaniecie spekulować... Po co?
    albo tu
    https://stooq.pl/q/m/?s=gpw
    Po co się szarpać?
    Miłej nocy i owocnych inwestycji.
  • Re: Kurs przed odcieciem dywidendy Autor: ~Ehh [81.18.207.*]
    Jest podobno dobra masc na Twoje dolegliwości jedyne 6,90

https://www.ministerstwogadzetow.com/masc-na-bol-dupy.html?gclid=CjwKCAiA0cyfBhBREiwAAtStHMJBhJyxQNA7J0uTd7TrRQI-KEsfB68XCgVVV9NTDcQ4ehu-PQDEIxoCDGMQAvD_BwE
[x]
SCPFL -1,14% 139,00 2026-04-02 16:27:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.