Zarząd ma tyle do gadania co zeszłoroczny śnieg. Jak RN zadecyduje tak będzie. Jak zarząd nie wykona pa pa, nie ma dywidendy znaczy - jest źle zarządzana. I następni. Fundy to fundy. Striptizerka rzadziej zmienia gacie - niż zmienia się ten zarząd. Zobaczymy po akwizycji co zostanie do podziału. Mają jeszcze miesiąc może dwa.
Oj słabo z wiedzą na temat giełdy. O ile mi wiadomo Zarząd nie zmienia się jakoś bardzo często w tej firmie. Co do RN to nie ona mówi czy będzie dywidenda czy nie. Zarząd zgłasza rekomendacje co do wypłaty dywidendy a to akcjonariusze podejmują decyzję. No ale cóż jak widać to jest wiedza tajemna dla co poniektórych :D Brak dywidendy nie świadczy o słabej kondycji - nie wiem skąd takie wnioski ?
Na temat wiedzy nie będę dyskutował nuda..... ale Zarząd cudem uratował się w zeszłym roku. W tym już niekoniecznie. Zobaczymy wyniki i jak to pisał XXXX "rekomendację". To tak jakby pracownicy decydowali ile wypłacić zysku pracodawcy . Różnica między RN a Zarządem chyba jest jasna - kto komu płaci i za co. Tyle w temacie i tak za dużo napisałem.
W 2021 r.wypracowano 41mln pln zysku, przeznaczajac go na kapital zapasowy. W 2022 r. mozliwe, ze bedzie ok 50mln. Wydaje mi sie , ze tylko akwizycja moze zatrzymac wyplate dywidendy.
Obstawiam 1,5 zł ale tak jak pisze kolega wojtasz że nie bedzie akwizycji. Niby sprawa ucichła ale jak dotąd nie było komunikatu że sprawa jest nieaktualna