po pierwsze nie kupować nowej emisji bo na rynku jest w tej samej cenie po co zamrażać pieniądze po drugie jeżeli zarząd ani fundy których jest zdecydowana większość nie zrobiły nic żeby utrzymać kurs na przyzwoitym poziomie co dało by drobnym akcjonariuszom dyskonto to niech teraz sami sobie kupią a po trzecie kto o zdrowych zmysłach przeprowadza na siłę emisję przy tak fatalnych warunkach rynkowych jakie są obecnie
wiele jest teraz spółek które dadzą ci wyższą stopę zwrotu niż teta więc nie ma sensu kupować nowej emisji po cenie która jest na rynku niech sobie fundy wezmą i się pałują
Zlecenie,to mogles zlozycale czy zapisales sie na ne?Ja sie jeszcze nie zapisywalem.Zobacze co przyniesie jutrzejszy dzien.Ogolnie rzecz biorac,jest niewesolo.i tez mi sie wydaje,zekurs jest sztucznie trzymany.Obym nie mial racji,bo starych akcji mam co nieco.
Teta ma kontrakt z IPN o wartości 1,4 mln zł
PAP - Biznes
29 Wrz 2008,
29.9.Warszawa(PAP) - Teta, w wyniku wygrania przetargu, zawarła kontrakt z Instytutem Pamięci Narodowej na wdroźenie systemu wspomagającego pracę administracji, autorstwa wrocławskiej spółki. Wartość zlecenia to 1,4 mln zł - poinformowała Teta w komunikacie prasowym.
IPN wdroźy 4 moduły oprogramowania ERP TETA Constellation. Dodatkowo zostanie zainstalowana równieź aplikacja Teta HRM wspierająca "miękkie" obszary zarządzania kapitałem ludzkim. Wrocławska spółka dostarczy równieź sprzęt komputerowy i licencje do oprogramowania. Wdroźenie obejmie 11 oddziałów IPN i 110 uźytkowników aplikacji. Zakończenie prac planowane jest na koniec 2008 r. (PAP
ten kontrakt to pikuś trzeba przyznać że prezes w porozumieniu z fundami ustalili optymalny termin na nową emisję tylko pozazdrościć wyczucia rynku to teraz niech sobie sami obejmują jestem prawie pewien że ta emisja nie dojdzie do skutku szkoda mrozić kasę na rynku pojawia się wiele ciekawszych okazji bo emisja tety to żadna okazja chyba przyznacie