Jak dla mnie zadne „martwa spolka”. Patrzac jak rozegrali emisje to jeden z ciekawszych projektow w biotechu w 2023. Patrzcie na Pure Biologics co dzis wywineli (znowu) czy Genomtec (czary mary z pozyczkami i akcje po 5zl dla kolegow krolika), Bioceltix oglasza emisje itp….
W SDS 2013 r to: badania kliniczne, certyfikacja iso13485, EBI, produkcja pilotazowa, Clairfield (tu raczej jakies wstepne info, wiecej w 2024), USA, moze przejda na GPW…
Niezle jak na martwa spolke
Mam akcje na longterm i Genomtec też. Piszę że martwa bo nikt się nią finansowo nie interesuje i np spekulanci łatwo mogą zrobić zwałkę. Ja trzymam ale tez nie dokupuję SDS
Działalność spółki w dziedzinie nowoczesnej diagnostyki i dotychczasowe osiągnięcia zachęcają jak najbardziej do kupna ich akcji.
Zastanawia mnie tylko dlaczego P Magdalena Staniszewska ma tylko 1,72 % udziałów w tym przedsięwzięciu.
Z tego co wyczytałem jest inicjatorem i współzałożycielem SDS Optic. To trochę mało akcji jak na tak ważną osobę.
Nie zapominajcie o P. Mateuszu Sagan. Gosc kreci calym biznesem i kasa, wszedzie go pelno a w raportach zawsze jest jego nazwisko, w kwartalnych jest jako zesopl zarzadzajacy. Tech i nauka jedt super wazna, ale bez biznesu to nie zadziala (przyklad Scope i P. Szymona obok prof. Garsteckiego).
Poczytalem o P. Mateuszu i dobry zawodnik. Wyglada na to, ze on uklada tu caly biznes
Takich ludzi potrzebuje Polska. We troje mogliby robić karierę w dowolnym miejscu na świecie w największych ośrodkach, a jednak pozostali tu w Polsce ciężko pracując osiągając już sukces.
To wg was ile za samo in probe spółka może być warta na akcje?
Nie licząc dalszych planów.
Jak pójdzie po 500 mln zielonych razy cena dolara dzieląc na ilość akcji to prawie 400zl na akcje, cena marzenie... Za samo in probe
Wg mnie sama core technologia nie bedzie na sprzedaz…jesli juz to wtedy idzie caly SDS i za min 500 zielonych. 400zl za akcje jest do zrobienia, Scope juz jest blisko 350, choc mniej akcji w kapitale!!!
Tutaj raczej osobno pojdzie onkologia, osobno spolka celowa Fibiomed z chorobami zakaznymi. Choroby zakazne mamy benchmark z Scope (Pcr One) za ile moze pojsc (170 zielonych z bonusami)….onkologia to poziom wyzej, kilkaset zielonych…
I wtedy samo jadro technologii dalej w SDS, a tam mowia o monitorowaniu terapii onko (tu big pharma sie moze ustawic w kolejke), choroby oczu (to mega rynek, kilkaset mln pacjentow na swiecie, wiecej niz onkologia).
Ja to tak widze a kwoty?? Coz…mozemy sie przebijac ale to ze setki zielonych w grze to chyba dla nas wszystkich dosc jasne…
Kurs w koncu ruszy, obstawiam wiekszy ruch jak skoncza pierwsza faze badania klinicznego, to zdejmie teoche presji z kursu i ze spolki
Scope pięknie idzie do góry. Z dywidendy będę miał trochę kasy więc trzeba będzie dokupić akcji SDS.
To co piszecie brzmi bardzo zachęcająco. Tu komercjalizacja raczej w 2025. Czy tak?
tak, ja obstawiam 2025...ale pamiętajcie, że jak Scope ogłosił deal z Bio-Rad to cena była coś ok. 130 zł a wycena Scope coś ok. 350mln zł (co się dzieje teraz na Scope i wartość dywidendy to bajka)...przekładając na SDS (niecałe 6mln akcji) to daje ok. 60zł na akcję przed finalną komercjalizacją...będzie pod to grane a w między czasie wiele się zapewne wydarzy w technologii i w pracach nad poszczególnymi zastosowaniami... póki co wygląda to dobrze... ja też przytulam trochę dywidendy Scope i zamierzam dopakować kilka kilo akcji SDS, rozważam też dokupić Ryvu, Medinice, Captora no i Scope po odcięciu dywidendy i jak trochę kurs ochłonie...
Pięknie! Nic tylko pakować się na maxa. Taka okazja na naszym bananie może się nie powtórzyć szybko.
Oczywiście jest ryzyko, ale jak ktoś chce bez ryzyka to niech wpłaci kasę na lokatę i też będzie miał zysk hehe.
Tak jest! To jest czas dla nas na zbieranie i zarabianie! Przyjdzie czas na GPW i wtedy wejda duze TFI i OFE, co tez jest logiczne. Tutaj z SDS mamy jakby ksiazkowo!
Byly benchmarki na jednym z webinarow, nagrania sa na kanale YT SDS…benchmarki byly na mld zielonych ale to byly juz rentowne firmy, glownie te co wymyslily histopatologie i fish a kupione przez Roche i Agilent…tutaj jest podobnie - jak mowia tworza nowa metode diagnostyczna..
Jak sie uda to kto wie…