• A jak to wygląda z kotlami FOTOVOLTA? Autor: ~Ciekawy [10.102.52.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Pompy-ciepla-coraz-bardziej-popularne-Ich-sprzedaz-w-Polsce-wzrosla-o-120-proc-rdr-8491342.html

Pompy ciepła w ostatnich latach zyskały na popularności. Ich sprzedaż w 2022 r. w Polsce wzrosła o 120 proc. rdr; niemal co trzecie urządzenie w ogólnej liczbie sprzedanych urządzeń do ogrzewania pomieszczeń było właśnie pompą ciepła – wynika z raportu firmy PORT PC.

"W ciągu ostatnich 10 lat w Polsce nastąpił ponad 100-krotny wzrost rynku pomp ciepła typu powietrze/woda. Piąty rok z rzędu polski rynek pomp ciepła typu powietrze/woda miał dynamikę sprzedaży wynoszącą około 100 proc. rok do roku, a w ostatnich dwóch latach była to największa dynamika sprzedaży pomp ciepła w Europie" – poinformowano.

• Re: A jak to wygląda z kotlami FOTOVOLTA? Autor: ~Ciekawy [89.64.76.*]
    www.pb.pl/popyt-na-pompy-ciepla-nie-oslabnie-1177903
  • Re: A jak to wygląda z kotlami FOTOVOLTA? Autor: ~Inwestor [37.248.225.*]
    Coś na TV mówili że 120% up R/R instalacja pomp w, Polce
    Mnie to bardziej teraz będą interesować układy z z hutą Częstochowa Liberty.
    13 km to jest od biura Szar. Może Anglicy po Ukranicach ISD rozkręcą to lepiej. Jestem z okolic to może na walne się przejade w Maju /Czerwcu.
  • Re: A jak to wygląda z kotlami FOTOVOLTA? Autor: ~A0A [89.69.216.*]
    Dnia 2023-02-20 o godz. 08:46 ~Inwestor napisał(a):
    > Coś na TV mówili że 120% up R/R instalacja pomp w, Polce
    > > Mnie to bardziej teraz będą interesować układy z z hutą Częstochowa Liberty.
    > > 13 km to jest od biura Szar. Może Anglicy po Ukranicach ISD rozkręcą to lepiej. Jestem z okolic to może na walne się przejade w Maju /Czerwcu.

Uświadom mnie. Co Szar ma wspólnego z hutą.?
  • Re: A jak to wygląda z kotlami FOTOVOLTA? Autor: ~Inwestor [37.248.224.*]
    Produkuje różne dodatki do wytopu stali.
    Tylko faktycznie nie wiem jakie są potrzebne przy przetopie w piecu łukowym.
    Do wielkiego pieca jest potrzebny antracyt bo żeby powstała stal to potrzebny węgiel i ruda żelaza. Dużo info jest w prospekcie emisyjnym.

https://szar.pl/mieszanki-i-zasypki/
[x]
SZAR -0,52% 0,10 2025-10-17 13:09:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.