• Wyniki szacunkowe Autor: ~ksiadzrobak [37.47.221.*]
    Szału nie ma, dramatu też nie

Ciekawe co z kasą z ZAiKS i kiedy wreszcie ruszy CM
  • Re: Wyniki szacunkowe Autor: ~Tom [77.71.217.*]
    Świetne wyniki . Rekordowe ilości nowych lokalizacji . Rekordowy bottom line . I katalog CM z swietnie rosnącą ilością utworów . Brawo . Giełda Polska nie ma pojęcia o innowacyjnych biznesach . Niestety .
  • Re: Wyniki szacunkowe Autor: ~ksiadzrobak [10.42.8.*]
    na poziomie netto rynek oczekiwał więcej, co do reszty pełna zgoda
  • Re: Wyniki szacunkowe Autor: ~vic [10.42.3.*]
    Ach ta nie dobra polska giełda, bo nie zauważa IMS. A może jednak nie wszystko tutaj jest w porządku. Bo jakoś wiele firm urosło a tutaj jesteśmy na poziomach a października 2014. Przez 10 lat (!)
    I ciągle słyszę te powoływanie się ile przybyło nowych punktów sprzedaży. Tylko co z tego jak kurs nie rośnie. A może po prostu nikomu nie zależy. Ciepłe posadki, ci sami ludzie od lat w zarządzie i RN. I jest fajnie. Jakie cele są postawione przed załogą, zarządem ? Co zrobila przez te wszystkie lata RN, aby kurs wzrósł ?
    Widząc marazm i samozadowolenie trudno mi uwierzyć aby kurs akcji miał pójść w górę.
  • Re: Wyniki szacunkowe Autor: ~Tom [188.212.135.*]
    Spółka super poradziła sobie w pandemii . Od lat wypłaca dywidendy w okolicach 70% zysku netto na dzisiaj to pewnie już z 2 zł/ akcje poszło . Stabilny , kompetentny i uczciwy zarząd . Spółka jest niekwestionowanym liderem rynku . Przejęli na super warunkach kilka podmiotów . Na prawdę widzisz to jako marazm ? Całkowicie nie zgadzam się z twoimi argumentami .
  • Re: Wyniki szacunkowe Autor: ~ksiadzrobak [37.47.217.*]
    Gdyby jeszcze zdecydowali się wypłacać dywidendę częściej niż raz w roku to byłby olbrzymi plus
  • Re: Wyniki szacunkowe Autor: ~vic [79.184.240.*]
    Czy ty inwestujesz na giełdzie czy jesteś pracownikiem ? Marazm miałem na myśli kurs spółki , czyli kluczową wartość dla inwestora obok dywidendy. O kursie już pisałem, nie zmienił się od 10 lat, więc teraz prawda o dywidendzie. Skąd ci się wzięło 2 zł wypłaconej dywidendy ? Wykazując dobrą wolę i licząc od 2012 roku spółka wypłaciła ....... 1,25 zł. Z tego, że IMS jest liderem w branży oraz z przejmowania spółek nic nie wynika. Takie peany tutaj są wypisywane od wielu lat. Tylko od tego nie urośnie kurs. Stąd moja teza, że jest coś nie tak w firmie co nie pozwala rosnąć kursowi.
  • Re: Wyniki szacunkowe Autor: ~Tom [31.61.180.*]
    Nie policzyłem dokładnie . Napisałem pewien już z 2 zł a nie 2 zł .
  • Re: Wyniki szacunkowe Autor: ~Tom [31.61.180.*]
    Ciekawa jest ta Twoja teza , że skoro kurs nie rośnie to w spolce jest coś nie tak . Masz jakieś konkretne spostrzeżenia ? Ja bym powiedział raczej , że tej spółki chyba inwestorzy nie rozumieją albo brakuje im benchmark’u żeby się odnaleźć .
    Poza tym chyba nikt nie dostrzega potencjału projektu Closer Music . Biblioteka kontentu rośnie ładnie a kontent is the king
  • Re: Wyniki szacunkowe Autor: ~vic [79.184.240.*]
    Może część inwestoröw indywidualnych nie rozumie biznesu. Mamy jednak na GPW różne spółki,których biznesy nie sa łatwe. Mimo to znajduja się inwestorzy, którzy robia jakieś obroty a ich kursy rosna. Ale fundusze ? One chyba potrafia ocenić wartość firmy czy spółka ma perspektywy. Co do Closter Music to może ma potencjał. Pytanie kiedy ? Za 5 lat ? Za 10 lat ? Za 15 lat ? I jaki będzie miał w nim wtedy jeszcze udział IMS ?
    A o przyczyny słabego zachowaniu kursu akcji warto pytać zarzad.
[x]
IMS -0,43% 2,34 2026-03-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.