Na pewno drugi najbardziej po Getin umoczony we franki bank (patrząc na procentowy ich udział wportfelu) zacznie rosnąć po tym wyroku, jak tu raczej trzeba się zastanawiać czy im kapitałów starczy jak się procesy zaczną :D
Pewnie się nie znam :-) ale zagrożeniem była opinia, że bankowi nie przysługuje prawo do żądania opłaty za korzystanie z kapitału, a wydaje się, że ta opinia takie prawo przewiduje - co chyba może znacząco wpłynąć na potencjalne zyski banków z tego tytułu co do których istniały wątpliwości. Jeśli jest tak jak piszę to zaryzykowałbym stwierdzenie, że ta opinia dlaa banków jest zbawienna :-)
Owco, dzisiaj nie padł żaden wyrok!
Wyrok za pół roku który jest juz w cenie w razie negatywnego dla banku roztrzygniecia. Rozumiesz to ? Zobacz ile akcji dzisiaj przemielili
W piątek będzie ciężko raczej nie ale po weekendzie wszyscy zapomną i całkiem możliwe i tak jest tanio a chcą za darmo nikt nie wypatruje 10 zł ale ta wycena jest śmieszna pakować do wora i czekać wiosny samo się wyklaruje.
Proszę przeczytać jeszcze raz - pisałem o opinii, a nie wyroku. Proszę tez nie obrażać bo określanie mianem owcy rozumiem jako chęć dokuczenia. Tak się składa, że kilka dni temu pozbyłem się akcji millennium, a dziś je odkupiłem na dołku :-)
Ps. Każdy zorientowany wie, że wyrok TSUE zwykle jest powieleniem opinii, ale o nim nie pisałem.