2.7 brutto na akcje to netto około 10% przy obecnym kursie. Bardzo ciekawe jak jutro zareaguje rynek, wydaje mi się, że wyniki roczne, kwartalne i zaproponowana stopą dywidendy są bardzo dobre, ale zobaczymy jutro.
Generalnie bardzo fajne dane ale mogą być już w znacznej części w cenie. Teraz istotne są dane za 1q tj. czy ATC jest w stanie utrzymać wysokie zyski (choć nie takie jak w tym roku) w nadchodzących kwartałach
Zgadzam sie z Tobą Kolego, Q1 jest krytyczny. Dla mnie gdyby robili rocznie 250 mln i wypłacali 30% dywidendy, czyli jakieś 1.2 PLN to warto byłoby trzymać na kilka lat. Ale zakładam też zjazd do bazy, stabilizację cen ich produktów itp. generalnie ten papier wymaga uwagi od posiadacza akcji :)
mam różne śmieci w portfelu, to ATC wygląda przy nich wybitnie. Jeśli udowodnią, że wciąż będą trzepać konkretny pieniądz, to jeszcze w tym roku będziemy widziec 100 zł za akcję, a piku prognozuję 140 zł. Biznez wygląda na zdrowy i jeden z najmniej ryzkownych w które włożyłem pieniądze.