I to tylko w jednej dziedzinie. Wnioski niech każdy wyciągnie
samodzielnie https://www.wnp.pl/budownictwo/to-bedzie-wielki-problem-czeka-nas-inwestycyjna-kumulacja,677682.html
Są informacje na pudełku biznesu o drożejącej ropie i surowcach po pozytywnych sygnałach z chińskiej gospodarki w skutek rosnącego popytu. Powinniśmy na dniach odbić na stalówkach. Na KPO to na razie chyba nie ma co liczyć, niestety.
I to jest ten punkt, który rzutuje na postrzeganie spółki. Akcjonariusze winni być informowani o planach spółki szczególnie jak już rok czekają na zapowiadaną strategie.
Po decyzji TSUE to ciekawe czy kapitał z banków nie popłynie do spółek surowcowych np. KGHM, JSW. To może pozytywnie wpłynąć na kurs stalówek. Kurs KGHM do obserwacji.
Patrzę na notowania na bananowej giełdzie i śmiać mi się chcę. MBank miał odpisy na ponad 1,5 mld zł w zeszłym roku. Wczoraj decyzja TSUE i co … ? Jeszcze dzisiaj kurs był powyżej 320 zł :) KGHM otwarcie -2% kurs 131,8 zł :) Miedź w górę, słabnąca złotówka :))) Kabaret :) Bowim dokupię, czekam na płynność. Na spokojnie
Coś mi się wydaję, że dzisiaj ruszymy z kursem. Moim zdaniem papier zostanie zebrany do 11 zł. Uwalanie na niskiej płynności raczej nie ma już sensu. Czas to zebrać ! Zobaczymy czy przeczucie mnie nie myli …
A mi coś się zdaje że podążamy na południe.
Zero chętnych do kupna. Id 2 dni nie mogę sprzedać 500 akcji po 10.70 a międzyczasie często tu wspominany cognor kilka % w górę.