Moje opcje:
1. Po rynku chodzi info o planowanych dużych podwyżkach cen u producentów (5-10%). Osobiście byłbym za tym żeby TIM wykorzystał teraz kasę na potężne zatowarowanie - to potem się zwróci w super marży.
2. Cena przekroczyła 35zł - może chcą poczekać i uda się nieco taniej skupić - lepiej mniej niż więcej zapłacić za skupione akcje. A czy skup potrwa rok czy dwa - dla mnie bez znaczenia.
3. Może i "rozmowy" strategiczne tak się posunęły, że teraz nie ma sensu skupować.
A sprzedaż za luty obstawiam większą niż za styczeń.
Na ten moment nie ma żadnej przesłanki, że skup akcji został przerwany. Przyzwyczailiśmy się, że odbywa się cotygodniowo, jednak zgodnie z regulaminem, cały proces jest przewidziany na trzy lata (od czerwca 2022) i nie jest tam wskazane, że zakupy mają odbywać się tydzień po tygodniu. Co więcej, w tym tempie skupu, znaleźlibyśmy się przy maksymalnej cenie za 4-8 miesięcy. W przybliżeniu 20% ostatnich wzrostów to wynik skupu - myślę o wolumenie. Być może stąd również decyzja o zmianie dynamiki zakupów.
To dobra wiadomość chociaż wolałbym żeby byli aktywni do 40 ale to pewnie przyszłość bo cena max to przecież 50. Chcą skupić jak najwiecej to mają czas a dla nas akcjonariuszy to także dobra wiadomość. Pozdrawiam wytrwałych
Więcej skupia za 35 to tez dobrze.
Mniej akcji w obrocie … co docelowo spowoduje przy braku złych info ze spółki wzrost kursu, tym bardziej ze polityka TIM jest prowadzona pozytywnie co potwierdzają przychody i zyski pokazywane co miesiąc
Oby tak dalej