Ciekawe co to za usługi obce, które wzrosły o 150%r/r kiedy przychody o 50% r/r. Myślcie ze aż tak wielkie podwyżki u podwykonawców czy wyprowadzenie kasy ze spółki ?
Raport przyzwoity. Oczywiście nie ma rozliczonego kontaktu na 12 mln. Za co byłem tu opluwany i niemal zostałem zlinczowany za takie przewidywania.
Drobny akcjonariat spółki nie ma podstawowej wiedzy inwestycyjnej.
Rentowność kontaktów z 30% spadła poniżej 20 i tu też nie ma tragedii. Wyjdzie zysk na koniec roku. To sukces tak słabego CEO.
Trochę martwią topniejące środki w kasie. W związku z tym nie ma co liczyć na większe kontrakty. Na ekwiwalent nie wystarczy. Chyba że zaczną się zadłużać.
"Rentowność kontaktów z 30% spadła poniżej 20 i tu też nie ma tragedii." Można wiedzieć jak to wyliczyłeś? Pamiętam, że ta rentowność na poziomie 30% była podana w raporcie wprost. Nikt z forumowiczów chyba jej nie wyliczał. Zestawienie obecnych przychodów z obecnymi kosztami wydaje mi się błędne. Przecież obecne przychody to kasa z zakończonych projektów, które rozpoczynali w poprzednich latach, a obecne koszty to pieniądze przeznaczane na realizację obecnych zleceń. Swoją drogą raport mile mnie zaskoczył. Kasa ze starych zleceń starczyła na pokrycie kosztów dwóch największych zleceń z 2022r jak do tej pory (12mln i 4mln) i jeszcze wyszli 0,5mln na plus w ujęciu rocznym. A kasa z tych dwóch zleceń dopiero wpłynie.
Uf po tym co pokazali w III kwartale bałem się,że coś odwalą a tak jest poprawnie zakladając rozliczenie tego 12 bankowego kontraktu w pierwszym kwartale 2023 . Należności plus inwestycje 7,2 mln zobowiązania 1,57 mln. Jest dobrze kursowa dalsza stagnacja chyba ,że coś ciekawego im wpadnie ale to gdybanie tylko
Wg mnie raport jest słaby. Pani Gackowska zaczyna pogrywać z inwestorami. Podwykonawcę kontraktu rozliczyli zgodnie z terminem w q3 czyli wykonał swoją robotę. To oznaczona że spółka nie zrobiła swojej roboty skoro nie rozliczyli się w q4. Ja nie jestem zadowolony z raportu i to się kładzie na cały rok 2022, niestety.
To jasne że rozliczą w q1/23 ale to już jest kolejny rok i inny raport. Od spółki oczekuje skuteczności rozliczania kontraktów jeśli terminowo płacą podwykonawcom.
To budowlanka rzadko coś jest idealnie w termin taka specyfika dalej mamy 6 baniek zapasu nie dygaj pełne bezpieczeństwo a.nke od emisji do emisji jak bywa na nc