IV kwartale 2022 roku zysk netto wyniósł 10 553 863,99 złotych, co w porównaniu z zyskiem netto 9626 206,13złotych za IV kwartał 2021 roku, stanowi wzrost o 10 %. Na wzrost zysku netto wpływ miały działania podejmowane przez Spółkę w kierunku wzrostu rentowności.
Jak dla mnie ok, podoba mi się i nie zamierzam tanio sprzedawać akcji bo widzę że spółka się rozwija a kapitalizacja tylko ok 100 baniek.
53mln zl gotowki na koncie! Netto po uwzglednieniu gotowki. Obecna wycena jest na 2.5x zysk netto (25mln za 2022), wiec ok 3 razy nizej niz powinna. Takie sytuacje nie trwaja dlugo nawet na new connect.
Poczytałem bloga i muszę powiedzieć że słabo - ja nie robiąć nic za rok 2022 mam 52 % zysk - kupuje spółki tanie i perspektywiczne i nic więcej nie robie- sprzedam jak będą drogie. Także dzięki za linka który utwierdza mnie w przekonaniu że spekulacja krótkoterminowa jest do bani.
AT Cargo jest ultra tani, poziom gotówki przy tej wycenie to faktycznie ewenement.
Jako ciekawostka, jest jeden bardziej ekstremalny przypadek na GPW. Spółka ma 70m zł wyceny i ponad 60m gotówki, przy okazji jest jeszcze rentowna i generuje ponad 25mln zł gotówki rocznie.
Takich spółek jest dużo a największymi jsw I pkn które są niemiłosiernie nisko. A kolega demon to nie wie co to są wyniki a co to są wskaźniki. Wskaźniki są niskie ale wyniki q4 są absolutnie bez szału. Ledwo co wzrost w stosunku do q4 2021