No i co z tego jak jest nierentowna i nic na niej nie zarobią a nawet i dołożą do czego się sami po raz kolejny przyznają w komunikacie cyt. "Powodem podania informacji do wiadomości publicznej, jest fakt, iż w ocenie Zarządu umowa będzie miała istotny wpływ na przychody finansowe Emitenta. " wiec zysku dalej nie będzie, czyli zaraz lecimy w dół
Wow, ale argument :) Nie moga napisac ze będzie zysk, bo zysk zalezy od wielu innych czynników i zaden zarząd takiego ESPI nie puści.
Ale nie widziałem spółek które dobrze by sobie radziły na giełdzie i pokazywały zyski jak kurczy im sie biznes, a widziałem wiele które dobrze sobie radziły i pokazywały rosnące zyski jak biznes im rósł.
No tak jak bedą mieli 1 mld zł przychodu i zarobią zero (0 zł zysku lub jakieś drobne typu 200 tys. zł) bo zostanie przejedzony przez koszty to faktycznie mega interes. Notowania pokazują kto ma racje, bez konkretnych zyskow nie będzie wzrostow. Obecnie wycena spółki do zerowego zysku jest przeszacowana, wartość realna to 5 mln zl czyli kierunek 50 groszy.
Dalej nie wiem skad bierzesz zalozenie o braku zysku, szczegolnie po ostatnich wynikach.
Spolka dostala w 22 przez inflacje, konraktowali dostawy wczesniej, dostarczali pozniej po wyzszych kosztach zakupu i transportu. Inflacja zwalnia, cena frachtu z Chin spadla o 85% od szczytu.
Wiec kontrakty za ostatni rok sa moim zdaniem na bardzo wysokich stawkach, a koszty spadaja. To powinno sie przelozyc na bardzo dobre marze. Ostatni kwartal 2022 moze to zwiastowac.
sevenet i spółka matka są spoko, wiedzą, co robią, tylko muszą trochę poprawić rentowność. do zrobienia. mało to było spółek, które przez lata miały problem z realizacją zysku, a jak już odpaliły to na dobre? tutaj będzie podobnie. kapitalizacja firmy to żart. w każdej chwili może pojawić się inwestor, który będzie chciał spółkę kupić. a nikt jej za te grosze nie sprzeda.
Kurs mówi za spółkę, dopóki będą zarabiać frytki lub lecieć na stratach nic dobrego nie czeka tylko zjazd w dół, na chwile obecną kurs leci poniżej 2 zł i niżej a kolejny kwartał bez zysku spowoduje zjazd na 50 groszy do prawidłowej wyceny spółki, gdyż bez zysku nie jest więcej warta.
Umów jest dużo więcej, tzn. że ilość kontrahentów rośnie, ale ważniejsze jest to na jaką kwotę opiewają podpisane umowy:) Będzie spory wzrost tego co wyliczyłem:) Pozdrawiam cierpliwych.