• Bowim - deja vu Autor: ~OBSER [31.60.235.*]
    Myślę, że mamy dużo podobieństw do analogicznego okresu z przed roku. W zeszłym roku w lutym rosły spółki zbrojeniowe (np. Lubawa) oraz stalówki. Mamy słabnącą złotówkę. Myślę, że możemy spodziewać się korekty na szerokim rynku (w zeszłym roku wraz z wybuchem wojny WIG20 zleciał około 10%). Od ponad tygodnia widać coraz to mniejsze obroty na GPW co może świadczyć o odpływie kapitału amerykańskich funduszy inwestycyjnych. Surowce w szczególności stal oraz miedź powinny rosnąć (Chiny). Ja stawiam na zbrojeniówkę i stalówki w najbliższym czasie. Życzę trafnych inwestycji.
  • Re: Bowim - deja vu Autor: ~Free [10.102.52.*]
    W zeszłym roku na Bowim fajniej się grało bo była wyższa amplituda cen. Można było dobrać w grudniu za 7-8 zł sprzedać w lutym za 12zł, potem znowu odkupić w granicach 8-9 zł a potem sprzedać w czerwcu w granicach 14-16 zł.

Teraz to zerkam od czasu do czasu, ale jednak wieje troszkę nudą na tle rynku. Może info o dywidendzie rozrusza trochę kurs jak na Cognorze.
  • Re: Bowim - deja vu Autor: ~OBSER [31.60.235.*]
    Od 2 tyg. słabe obroty na szerokim rynku. Stalówki z wyjątkiem Cognora słabiutko. Kilka razy już o tym pisałem, że na Bowim gram średnioterminowo. W najgorszym wypadku pod dywidendę. Sporo akcji Bowim zostało zaparkowane :) Myślę, że płynność pojawi się jak kurs dobije do 12 zł. Liczę na jakiś mocniejszy ruch na Bowim pod koniec lutego. Na razie nic tego nie zapowiada, ale zobaczymy. Czas pokaże…
  • Re: Bowim - deja vu Autor: lesiu86 [10.102.52.*]
    ta firma to gniot nad gnioty jechałem tym pociągiem ale udało sie wysiąść zgarnąłem zaliczkę kurs na lekkim plusie dziękuje co i tak zajęło kilka dni bo obroty jak w osiedlowym warzywniaku spółka nadaje sie na NC nie ma żadnej przyszłości sam leszcz w akcjonariacie jedyny fundusz uciekł bo tu nie ma przyszłości ani planów na przyszłość 3 głównych akcjonariuszy obsadziła zarząd swoimi rodzinami i maja resztę w poważaniu puszcza espi ze podpisali aneks z bankiem i żyjcie nadzieja ze cos robimy nad rozwojem firmy taka bezpośrednia konkurencja cognor tylko w 2023 wyda 250 mln na zwiększenie produkcji i rozbudowę a ci wypłaca sobie zysk z dwóch tłustych lat dywidendzie i wrócą do groszowych wypłat bujajac sie w przedziale 8-10 zl bo konkurencja stalowa odjedzie im w kosmos a Bowim będzie znaczył coraz mniej na stalowej mapie Polski inwestorskie dno i wodorosty mimo wszystko życzę zielonych pozycji
  • Re: Bowim - deja vu Autor: ~Restauracja [31.60.123.*]
    Leszczu dziękujemy, że oddałeś swoje 100 akcji, krzyżyk na drogę golasku
  • Re: Bowim - deja vu Autor: lesiu86 [10.102.52.*]
    spoko to ja dziękuje ze odkupiliście ode mnie na zielono ja mam juz kasę na koncie będę zaglądał obserwował jak wam idzie i czy szybko jedziecie w górę ale kto wie z takim zarządem czy nie pojedziecie w dół gdyby by wyniki za IV były złe sprzedaż spadla a poziom dywidendy rozczarowywał będzie sprzedawać na wyścigi bo nie ma kto kupować
[x]
BOWIM 5,00% 8,40 2026-05-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.