• Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Fanztwittera [86.106.91.*]
    Nasz Pan Preses jest zajęty polityką - wróbelki ćwierkają że ma ochotę na start w najbliższych wyborach. Ilość wiadomości na Twitterze wskazuje że mocno go wciągnęła bieżąca polityka. Jego sprawa, dopóki spółka nie cierpi na tym. A według mnie cierpi co widać po wynikach i rozpaczliwych próbach - wodorowo-fotowoltaicznych. Panie Prezesie - proszę się skupić w 100% na polityce a stery oddać komuś kto poświęci się temu zajęciu w 100% i będzie miał pomysł na dalszy rozwój.
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: apiecuch [10.102.52.*]
    Drogi Akcjonariuszu, już odpowiedziałem w dyskusji o moim zainteresowaniu, a właściwie niezainteresowaniu polityką i przyczynach moich wypowiedzi na TT.
    A co do poszukiwania nowego Prezesa, no cóż nikomu konkurencja zle nie zrobiła i myślę że mnie także zle nie zrobi, ale jedno musi Pan przyjąć do wiadomości i na wiarę iż Ekopol jest dla mnie wszystkim.
    Dobrej nocy.
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Ja [109.173.145.*]
    Czy może Pan wytłumaczyć tak niskie zyski spółki? Podniesienie cen o 1 procent by je chyba podwoiło. Dlaczego marża jest tak niska, to pytanie nurtuje wielu potencjalnych akcjonariuszy.
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Ja [109.173.145.*]
    Dziękuję za odpowiedź xd niech żyje PiS :D
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Fan [10.42.7.*]
    Niestety, odpowiedzi na to pytanie już nie dostaniesz. Tak jak skończyły się zyski, które mogły napawać optymizmem, tak Pan Prezes nie jest już skory do żadnych czatów, webinarów czy ogólnie do ustosunkowania się do tego tematu.

Nie wiadomo co się dzieje z całym przychodem.

A co z inwestycją w domki? Ile to już kwartałów cisza w tym temacie? Pomijając fakt, że chyba w zeszłe wakacje miały być oddane do użytku wszystkie etapy? Poza lakoniczną informacją, że albo nic nie sprzedano, albo sprzedano 1-2 sztuki akcjonariusz tak naprawdę nie wie, czy tam nie ma w ogóle popytu i to jest wtopa, czy dalej spółka obstaje przy swoim dziwacznym pomyśle z "brakiem pośpiechu" w sprzedawaniu tych nieruchomości (sic!).

Espi o umowie z aramco - dziękujemy bardzo za łaskawe podzielenie się tą informacją. Tak naprawdę poza faktem, że została zawarta, to nic nie wiemy. Sformułowanie bardziej lakonicznego komunikatu byłoby chyba niemożliwe.

Fotowoltaika - cisza.

Co z tym wodorem? Utworzono jednostkę organizacyjną co miało rzekomo "zjeść" sporą część zysku. Jakieś może szersze wyjaśnienia w tym zakresie? Co tyle kosztowało? Ile osób pracuje nad tym/ ile zatrudniono? Czy podjęte zostały jakieś prace? Czy może po prostu przyklejono tabliczkę do drzwi w biurze: mikrostacje - wodór? Jakie plany ma spółka w tym zakresie?

Nic nie wiadomo.
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Fan [10.102.52.*]
    Muszę zrobić szybką autokorektę - widzę nagranie z Capital Market Week i udzał w nim Prezesa. Z ciekawością posłucham...
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Lolek [46.205.132.*]
    No i co zatkało kakao
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~ad [10.102.52.*]
    nic nowego nie powiedział.
    domki trzymamy, w przyszłym (zawsze jest "w przyszłym") roku wchodzimy na GPW, mikrostacje są cudownym rozwiąznaiem itd...
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Ktmrn2 [185.127.121.*]
    Sprzedano 5 domów, 2 w rezerwacji. Dywidenda powinna być wyższa. Dlugów nie ma, w trudnych czasach firma sobie radzi. Deweloperska przygoda nie będzie powtarzana - ok prostu nie mieli co z kasą robić to jednorazowo zainwestowali. Zarobią bo budowali bez kredytów i im się nie śpieszy. Ja tam Prezesowi ufam i spokojnie czekam na wzrosty. Po cichu liczę na pozyskanie wodorowej dotacji. Aramco nie podpisuje umów z krzakami.
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~ad [10.42.7.*]
    na początek to może niech Prezes wypłaca sobie dywidendę taką samą jak akcjonariuszom mnejszościowym.
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Ktmrn2 [31.0.47.*]
    Ej co to za sprośny zgrywus 30k papiera po 69zł wystawił?
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Rabarbar [185.127.121.*]
    Tak. Od jakiegoś czasu skupuję.
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Ja [109.173.149.*]
    Oglądałem 4-5 jego wywiadów. Nigdy nic konkretnego nie powiedział. Wyniki finansowe chyba nie są istotne dla p. prezesa. Zysk żałosny. Aczkolwiek nie dziwi mnie to, co może mieć w głowie człowiek zachwycony PiSem, żenada. Życzyłbym sobie zmiany tego "prezesa" albo niech te akcje na chwilę wrócą znów na 12 i niech tam będzie jakaś mała płynność, niewiele trzeba, a poszedłbym ze spoko zyskiem z tej pseudo spółki. Nowatorska technologia, opatentowana bla blabla, świetne warunki z powodu wzrostu płac pracowników w firmach, blabla, rentowność 1% xd
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Arf [37.30.100.*]
    Dlaczego taka mala rentowność????
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Max [89.228.97.*]
    Mała rentowność bo piecuch jeszcze za słabo liże dupe pisuarowi na Twitter ,musi mocniej to może lepsze upusty dostanie na ropę .
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Ktmrn2 [31.0.83.*]
    Sprzedaj. Nie męcz się.
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Ja [37.47.150.*]
    W sumie, może to mądra zagrywka prezesa, a ja twierdziłem, że po prostu nie jest zbyt mądry.
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Ktmrn2 [31.0.87.*]
    Zielone Pyskowice - wg i formacji ze strony zieloneptakowice.pl - sprzedano 6 domów, dwa w rezerwacji.
    Jakiś tam progres jest?
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Ktmrn2 [31.0.84.*]
    Hałdy pod OZE

https://energetyka24.com/gornictwo/wiadomosci/potencjal-haldy-rusza-odzysk-wegla-z-terenow-pogorniczych-to-moze-pomoc-oze
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Szu [31.0.69.*]
    Będzie komentarz do wyników czy wszystko wyczytamy z listu?
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Ja [37.47.178.*]
    Prezes był w zarządzie czy rn w bankach, ja nie mogę... Ja mam wrażenie, że on zupełnie nie ma pojęcia o liczbach, serio. Jak ten kraj tak działa to pozdro.
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Szu [167.86.83.*]
    Ekopol dla Pana Prezesa jest wszystkim. To wiemy. Czy Ekopol dla pczłonków Rady Nadzorczej jest wszystkim? Śmiem wątpić.
    Pani Surmańska - pozbyła się pakietu akcji o ile nam wiadomo ma symboliczną ich symboliczną ilość.
    Pan Nowak - to jest zagadka. Z krótkiej analizy wygląda, że ma zero.
    Tomasz Piecuch - tu rozumiem akcyjne zaangażowanie - tata ma ich wystarczająco dużo.
    Pan Skuza - pozytywnie - ostatnio bodajże dokupił 1000 akcji.
    Pan Szymański - akcjonariusz wymiatacz.
    Na stronie Ekopolu kolejność osób z rady nadzorczej jest - moim zdaniem - odwrotnie proporcjonalna do zaangażowania. Ci na dole listy miażdżą tych na górze.

Panie Prezesie - proszę wprowadzić wymóg dla członków RN posiadania co najmniej 5000 akcji oraz ich lockup na czas zasiadania w radzie.
    Jeżeli komuś zależy na pobieraniu kasy - ma się osobiście zaangażować w dbanie o kurs akcji czyli interes spółki.
    Nie potrzebujemy w radzie randkomowych osób z rozśmieszającą iloscią akcji. Jak ktoś chce w radzie zasiadać ma się osobiście zaangasować swoim kapitałem - chyba że w rozwój nie wierzy więc niech zwolni swoje miejsce.
    Proszę się przestać cackać. Nie potrzebujemy figurantów w RN.
    Zostawiam to do przemyślenia.
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~kiepska [31.61.169.*]
    Jaka jest nazwa konta na twitterze?
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Ktmrn2 [31.0.64.*]
    Szansa?

https://pomorska.pl/popyt-na-silosy-zbozowe-jest-bardzo-duzy-wielu-rolnikow-takze-z-regionu-chce-skorzystac-z-doplat/ar/c8-17571407
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Ktmrn2 [31.0.65.*]
    Panie Prezesie - proszę zobaczyć jak powinna być prowadzona polityka informacyjna. Konto na YT, tweeterze itd

https://youtu.be/HqSMcQ_Ys7Q
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Andrzejeq [89.64.94.*]
    Prezesowi szkoda kasy na porządny system videokonferencyjny, a co dopiero mówić o takim profesjonalizmie. Ważne że kasa dla swoich się zgadza i na Twitterze można popisać głupoty chwaląc samych swoich
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Jony [185.234.91.*]
    No i chwalić pisorów
  • Re: Czas na nowego prezesa!!! Autor: ~Ktmrn2 [31.0.80.*]
    Up!
[x]
EKOPOL -1,47% 6,70 2026-05-13 16:11:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.