Nie oszukujemy się jest bardzo kiepski. Przychody niższe niż w w tym samym okresie rok temu. Ok, wtedy była premiera, ale teraz wyszły dlc.
Far North surv. Zniknął, ok pewnie większość domyśliła się, że w zamian mamy 20% nowej spółki, ale czy było to gdzieś podane do informacji?! Konkretnie, że far notth nie będzie miał premiery? Bo tak rozumiem ten raport.
Przez to premiera kolejnej gry przesuwa się w czasie i to mocno - 2025*. Aztecs tu zero nowych info teraz wgl wpis demo na 2023, a kiedy miała być planowana premiera? Nim wypuszcza następne gry obecne przestaną zarabiać. Głównym powodem dla którego tu zainwestowałem była wiara w to, że będą mieć tytuły które pracują na spółkę w tym samym czasie, ale póki co wygląda, że jest tam za mało ludzi do roboty, a za dużo do zarządzania. I to chyba słabego skoro sprzedali porty i nie potrafią wyegzekwować terminów, co zabiera potencjalne zyski spolki.
Chyba Gracz już cos takiego pisał, co niestety coraz bardziej się uwydatnia.
Zgadzam się bardzo słaby raport. Ciekawe z tym Far north, może im tabelkę w raporcie ucięło, bo do Aztec i Rally jest napisane dalej "Premiera pełnych wersji Aztecs The Last Sun, Rally Mechanic Simulator planowana jest na rok 2023", a tego nie ma w tabelce
Z drugiej strony to nie są czasami bardzo pozytywne informacje?
W ujęciu narastającym, tj. od początku 2022 r., przychody netto ze sprzedaży i zrównane z nimi Spółki wyniosły 2 036 252,94 zł, co w porównaniu z 946 271,98 zł analogicznym okresem w 2021 r. oznacza wzrost o 115.18%. Na poziomie przychodów ze sprzedaży produktów Spółka wypracowała kwotę 1 205 118,78 zł, co jest wynikiem wyższym niż w analogicznym okresie poprzedniego roku, wówczas pozycja ta wyniosła 583 190,72 zł.
Gracz, Przemo, Invest czasami przy jednej ławce nie siedzicie, bo bardzo dziwnie szybko sobie odpowiadacie i bardzo zgodnie. I to już nie pierwszy raz ;)
,,przychody netto ze sprzedaży i zrównane z nimi Spółki wyniosły 2 036 252,94 zł, co w porównaniu z 946 271,98 zł analogicznym okresem w 2021 r. oznacza wzrost o 115.18%.”
Uważam że jest dobrze, wzrost przychodów netto o 115%, do tego 20 % nowej nie byle jakiej spółki.
Tej jednej ławki to nie skomentuje..
Z tymi danymi co pisze jest, ok, ale ja się o przyszłość martwię, to czy spółka nie byle jaka dowiesz się za 2lata? Jak znowu nie odwleka. Dla mnie problemem jest to, że się wszystko przeciąga, a do tego 'odpad' far north, który miał pojawić się chyba najszybciej z tych gier.
Moje odczucie po tym raporcie jest takie, doczekałem się dłuższego czekania, standardowe info wszystko idzie z planem tylko nowe gry nie wychodzą
Jedynym najważniejszym wynikiem jest przychód ze sprzedaży, to on generuje i ma wpływ na wszystkie pozostałe cyfry, szczególnie zysk/strata. Jest na zero, bo tak bym nazwał 5 tysięcy na minusie.
Wszystkie przybliżone daty następnych projektów to daty w stylu: znajduje się w produkcji, w niedalekiej przyszłości, w najbliższej przyszłości. Nie ma co się dziwić, sami wymusiliśmy na zarządzie, że lepiej napisać kiedyś niż się nie wywiązywać.
Ogólnie gra się sprzedaję, może nawet 10k, podejrzewam, że średnia 20-25zl, bo promocji było dużo, pojawia się zmiana stanu produktów (poczytajcie co to) na 550k do przodu. Minus 400 tysi z kasy, bo zarząd dobrze się wynagradza. Ale ogólnie ok, przyjmuję, spodziewałam się gorszego.
Czekamy dalej.
Spodziewałem poprostu lepszego przychodu ze sprzedaży, zwłaszcza że mówili że się dziwią, że gra się tak dobrze sprzedaje - jakoś chyba nie aż tak dobrze. No ale tak czy siak trzeba czekać na nowe gry
W analizowanym okresie Spółka osiągnęła stratę netto w wysokości -5 346,56 zł, wobec straty netto -395 990,84 zł w IV kw. 2021 r.
W ujęciu narastającym, tj. od początku 2022 r., przychody netto ze sprzedaży i zrównane z nimi Spółki wyniosły 2 036 252,94 zł, co w porównaniu z 946 271,98 zł analogicznym okresem w 2021 r. oznacza wzrost o 115.18%.
Na poziomie przychodów ze sprzedaży produktów Spółka wypracowała kwotę 1 205 118,78 zł, co jest wynikiem wyższym niż w analogicznym okresie poprzedniego roku, wówczas pozycja ta wyniosła 583 190,72 zł.
Jednostkowa strata netto w okresie od stycznia do końca grudnia 2022 r. wyniosła -138 784,32 zł, wo- bec straty netto -664 302,04 zł, w porównywalnym okresie 2021 r.