Dla mnie dobry wynik na razie. Gra , który wyskoczyła nagle konkuruje np. z produktem Drago z uniwersum GSS, który sprzedał 1mln kopii i robi to bez żadnych kompleksów. Oceny również dobre co dobrze rokuje na przyszłość w kolejnych produkcjach. Podkreślany jest bardzo dobry zajmujący gameplay i świetna grafika. Brawa się należą! Gratuluję G-Devsom oraz CFG, że mają taki skarb w swoim posiadaniu. Przypomnę,że G-devs ma swoim portfolio kilka gier o nieporównywalnie większym potencjale sprzedażowym niż Perseus. Będzie ciekawie.
Dnia 2023-02-13 o godz. 20:21 ~Zeus napisał(a): > A może atak na peak Gas Station Simulator :) > Świetna gra, niech tylko wejdzie na 1 stronę...
GSS to już przeszłość, miła, ale przeszłość i to niestety zamierzchła. Po pieniądzach z GSS niewiele zostało. Natomiast w portfolio G-devs od Perseusa widzę 5 tytułów z dużo większym potencjałem - a wyniki będą konsolidowane w CFG. Do tego kilka tytułów od spółki matki i Blum Ent. mamy dość ciekawy nadchodzący rok :))) A ile tytułów ma Drago? :)))) Bez urazy, ale porównujesz mrówkę ze słoniem. :)))
Bez urazy. Widzę, że nie znasz Drago, ich planów wydawniczych i obecnej sytuacji. GGS zamierzchłe czasy? :))) Tylko, że DLC do gry którą sprzedali ponad milion nadal wydają :)))
Winter Survival, Aiport Contraband, Detective Simulator, Miners Hell, Road Diner Simulator to gry z najbliższego planu wydawniczego. Kilka kolejnych w produkcji. Z bazą graczy po GGS i FTS, Drago ma minimalny pułap sprzedaży zapewniony. CFG przydałby się sukces wydawniczy przynajmniej w 1/3 podobny do Drago i GSS.
Teraz pytanie kto tu jest słoniem a kto mrówką :))) To oczywiście przesadzone porównanie. Jednak dwukrotnie wyższa wycena Drago skądś się wzięła.
W mojej ocenie obie spółki z perspektywami. Warto w miarę trzeźwo podchodzić do sytuacji. Klapki na oczach za bardzo w niczym tu nie pomogą :)))