• Ekipa pytanko jest Autor: ~Obserwator [46.204.8.*]
    Mam ciech od wielu lat kupiony za około 60zł,co mogę/powinienem zrobić żeby mnie nie wydymali przy wrzwaniu,mam jakieś ruchy czy muszę ładnie im oddać papier na ich warunkach?
  • Re: Ekipa pytanko jest - podbiajam! Autor: ~KrólBuffettII [93.174.30.*]
    Podbijam pytanie, wprawdzie nie jestem kupiony przy 60, ale wlasnie, czy musimy to oddac? Czy spolka moze zejsc z GPW a akcjonariusze zostana z niczym? Prosimy o wyjaśnienie.
  • Re: Ekipa pytanko jest - podbiajam! Autor: ~Ob [77.89.80.*]
    Myślę ŻW w 1 wezwanieu nie uda im się zabrać 95 procet akcji i będzie drugie ,może nawet 3 wezwanie, ja bym czekał na twoim miejscu nie oddawał we wezwanie, sam czekam na 2 wezwanie chociaż ma akcje za serdnia 34 zł, ale 49 z akcje ciechu to mało za mało
  • Re: Ekipa pytanko jest Autor: ~asdf [37.225.73.*]
    Trzymać, i najwyżej później pójść na walne protestować przed zdjęciem z giełdy. Możliwe że nie zbiorą do wyciśnięcia za pierwszym razem, nie ma sensu oddawać po takiej cenie. 60 to trochę wysoko wisisz, ale możliwe że pójdzie nawet wyżej.
  • Re: Ekipa pytanko jest Autor: ~Inwestor [185.69.116.*]
    a jesli zbiorą te 95% to co wtedy, reszta będzie musiała oddać też po 49zł ?
  • Re: Ekipa pytanko jest Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Jeśli Kulczyk zbierze co najmniej 95% akcji to może przeprowadzić przymusowy wykup pozostałych akcji. tylko nie wiem o jakiej cenie. Pewnie po cenie z wezwania.
  • Re: Ekipa pytanko jest Autor: ~asdf [10.42.8.*]
    Nie po 49, tylko po tyle ile była ostateczna cena wezwania (która zapewne musiałaby się podnieść żeby uzyskać 95%).
  • Re: Ekipa pytanko jest Autor: ~Azipod [83.28.167.*]
    Przerobiłem już kilka takich wezwań. Jak napisał Ob jak nie skupią powyżej 95% to się nie uda. A jak skupią to pozostaje ustalona cena czasem wyższa. Nawiasem mówiąc nie wszystkie wezwania udały się skupującym. Jak widać była niezła zagrywka z zaliczkową wypłata zaliczkowa dywidendy za 2023 r. Podobnie było z Syntosem. Zbieranie kapitłału na wykup. Wniosek nie trzeba się śpieszyć.
  • Re: Ekipa pytanko jest Autor: ~Poco [88.156.136.*]
    Na Fasingu, chcieli z GPW zejść i nie zdołali zebrać na walnym wymaganych głosów obecnych na zebraniu - i Fasing pozostał na GPW i wiele innych przykładów.
    jedziemy Up.
[x]
CIECH 0,00% 53,00 2023-11-06 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.