SDS to jednak inna bajka...rosnąć będzie długo i daleko...onkologia to inny wymiar Genomtec mnie jakos nie przekonuje, technologia znana, żaden aj waj, takich urządzeń sam widziałem kilka. Akcji G nie kupuje bo jak na razie to bardziej spekuła niż jakaś realna wartość technologii (ta wycena IP jest fajna, ale nikt tyle za to nie zapłaci). Clairfield ich na pewno sprzeda, jakby nie miał na G pomysłu to by nie podpisał umowy...każdemu coś skapnie i dobrze... Tak naprawdę to wiele osób się jara, że kurs urósł...tylko nadal jest daleko od 20zł które już było grane z 2 lata temu - pytanie co się stało, że spadło do 5zł i do dziś nie wróciło do 20zł ?? SDS jednak idzie inną drogą, powoli, mozolnie, ale jednak rośnie, uczciwie zebrali 6mln zł (a nie jakieś czary mary z pożyczkami)...długa droga przed nimi (i nami) ale to jednak onkologia, ta chodzi w innej wadze...
Clairefield sprzeda produkt, nie firmę. Tak jak zrobił na Scope. Ja mam obydwie i czekam która bardziej wypali. Idealnie by obydwie czego wszystkim życzę
w Scope właśnie Clairfield sprzedał firmę...Curiosity Diagnostics przy tego typu prostszych technologiach (jak był PCR, czy jest Lamp w G) lepiej sie sprzedaje cała firmę, bo idzie wszystko, z papierami, ludźmi, itp. Sprzedaż technologia jest dużo trudniejsza i dużo dłużej się schodzi - trzeba wydzielić, podzielić, a co jak patent jest szerszy, itp itd W SDS sama spolka celowa Fibiomed może pójść za tyle co Curiosity :-) a to bez dotykania onkologii :-)
Różnica jest jednak zasadnicza między SDS Optic, a Scope. Tu dopiero są zaawansowane prace nad produktem, a Scoope już niebawem wypłaci pierwszą dywidendę i przygotowuje BacterOmic na sprzedaż być może już w tym roku. Oczywiście to nie znaczy, że SDS jest mniej atrakcyjną inwestycją.
Obie firmy są niedowartościowane.
Scope jest duzo dalej, zgoda, bedzie dywidenda, Bacteromic w drodze (i raczej nie w tym roku), wycena razy wieksza od SDS. A to znaczy ze potencjal wzrostu w SDS jest razy 5-8 do gory, a Scope urosnie ale jednak mniej bo wysoka baza.
Tak wiec wsiadanie teraz na poklad SDS to chyba dobry pomysl.