ciężko powiedzieć... pokażą pierwsze dwa kwartały, jak to się żyje i wydaje polkom i polakom no i jak pozostałe rynki, gdzie działa answear. Wkurzające jest zachowanie kursu... trzeba niedługo troche na ikze dorzucić, nowy rok nowy limit.
"ciężko powiedzieć... pokażą pierwsze dwa kwartały, jak to się żyje i wydaje polkom i polakom no i jak pozostałe rynki, gdzie działa answear. Wkurzające jest zachowanie kursu... trzeba niedługo troche na ikze dorzucić, nowy rok nowy limit."
Widać, że Brakuje ci CIERPLIWOŚĆI ... jeśli w ogóle posiadasz akcje ANR ... !?
Posiadam znacznie więcej (parokrotnie więcej) akcji GENOMTEC z branży Med-Tech. Spółka notowana do 16 lutego na New Connect. Nie masz pojęcia -> @krowa <- co oznacza - jak to ująłeś powyżej - "Wkurzające jest zachowanie kursu". Doprawdy. Nie masz pojęcia ... !
Mnie tylko martwi to że podmiot przejmowany nie jest rentowny, dodatkowo napisali że jego problemy wynikają z braku kapitału obrotowego ... mam nadzieję że efekty skali będą bo powinny , ale kasę na obrót będzie trzeba kolejna wykombinować, niemneij jednak na razie answear cały czas ma mój kredyt zaufania, pakiet trzymałem cały czas - pewnie dobiorę coś przy okazji jak się pojawią konkretniejsze infa
Kapitału obrotowego to w ogóle nie mieli. Byli zadłużeni na 5 mln, a dodatkowo 5 mln pożyczki dostali od Answear i jest to jedyny koszt gotówkowy, jaki ponosi Answear w tym dealu. A przejmuje dwie marki i około 30 mln PLN w zapasach. Jak dla mnie mega pozytywny zakup. Szkoda tylko, że info trafiło na taką paskudna sesję.Tam mogło się zamknąć koło 0, ale jakiś panikarz rzucił na koniec niecałe 1000 szt pkc-em.
mam, miałam i na razie będe mieć, planuje też troche dokupić, gdyby miało zamiar spaść...jestem z papierem blisko 2 lata, czesc na ikze, część na zwykłym rachunku
Dla mnie raczej nieprawdopodobne -to zbyt duży progres nawet biorąc pod uwagę obecne przejęcie. Przy tym przejęciu wietrzę niestety problem w postaci zbyt dużych i nie wiem czy trafionych zapasów magazynowych. Niby 30 mln dla Answearu przy jego potencjale to pestka ,ale pod warunkiem ,że jest to jako tako jakościowe i sprzedawalne.