Pisałem już dawno, że ta spółka nie ma żadnej przyszłości, bo jej produkt jest po prostu zbyt słaby. Kto kiedykolwiek jadł ich pizzę ten raczej już jej więcej nie zamówi... Albo zmienią recepturę, albo to będzie kwestia czasu kiedy kolejne lokale też będą padały pod naporem konkurencji, która ma jakościowo znacznie lepszy produkt.
Ależ oni są przewidywalni, przeszacowali działkę żeby ukryć te prawie pół bańki straty na działalności operacyjnej w 4Q..jak dzieciaki w piaskownicy i to mają być biznesmeni...naprawdę?
Kol. Gruby Jakie opinie mówią co innego? Zerknij sobie, np. Maxipizza Kraków - 3,6 na google, Maxipizza Lublin, 3,5. W innych miastach może nieco lepiej, ale i tak nie więcej jak 4,1-4,2. A dobre pizzerie mają przynajmniej po 4,4-4,5, a często więcej. Co z tego, że ich produkt jest nieco tańszy, jak jest po prostu niedobry. Poza tym zamówiłeś kiedyś ich pizzę...? Bo ja zamówiłem i wiem, że więcej tego nie zrobię, a przez to również nie kupię nigdy akcji tej spółki, bo z takim słabym produktem nie ma ona żadnej przyszłości! Można sobie teoretyzować ile spółka powinna być warta, ale tak naprawdę świadomy akcjonariusz powinien zawsze sprawdzić jej produkt i dopiero wtedy podjąć ew. decyzję o inwestycji. Ja sprawdziłem i wiem, że dla mnie ta spółka nie ma długoterminowych perspektyw, bo po prostu jej produkt jest słaby. I przez to będzie się raczej powoli staczać w dół, o ile znacząco nie podniesie jakości swoich pizz i innych potraw.
Kto patrzy na oceny na google ??? gdzie możesz wystawić ocenę nawet nie jedząc ......
zerknij lepiej na oceny na pyszne PL
Osobiście liczę na nową restaurację Browar Kielce która pochłonęła sporo środków
patrząc na wycenę przy 50gr 5,5 mln przy 70 gr 7,7 mln przy 1 zł 11 mln zł
Spółka kupiła dwie nieruchomości i browar i działki ( na ten moment wartość tego to blisko 8 mln zł ) ktoś kto zna się trochę na restauracji to wie, że otwarcie czytaj adaptacja surowego budynku wyposażenie to nie koszt 100 tys. tylko blisko 500 k w takim standardzie budynek jest spółki więc nie płacą czynszu spory plus bo rocznie by płacili pewnie z 20k razy 12 miesięcy czyli 240 k zł
sytuacja na rynku jaka jest każdy widzi ceny podniesione lokale które przetrwają będą zarabiać bo przejmą klientów tych które jechały na kredytach i wszystko przejadały.
Ludzie prędzej nie kupują sobie drugich butów a zamówią gotowe jedzenie
na ten moment zamykają się lokale frnaczyzowe które na wynik spółki mają niewielki wpływ jedynie na ilość lokali. Sam browar Kielce ma szanse w mojej ocenie zarabiać więcej niż wynik w 2022r.
To Kolega Gruby pisał o opiniach, więc mu odpisałem, że są one kiepskie i znacznie niższe od konkurencji. A Pyszne w kwestii opinii jest zdecydowanie niereprezentatywne, pokrywa co najwyżej część przychodów, inne to zamówienia bezpośrednio u nich na stronie, czy telefoniczne, bądź osobiste wizyty w lokalu. I te opinie lepiej oddaje google. Poza tym ja piszę o czymś innym - o jakości ich produktów. Czy Ty kiedykolwiek zamówiłeś coś od nich...? Czy tylko teoretyzujesz jaka to wspaniała spółka? Bo ja zamówiłem, spróbowałem i wiem, że więcej tego nie zrobię z uwagi na kiepską jakość potraw. I podejrzewam, że większość klientów reaguje podobnie (sądząc po opiniach i zamknięciu drugiego lokalu w Krakowie). A jakość produktów i ich odbiór przez klientów to jest podstawa długoterminowej działalności spółki (o ile nie zmieni profilu). Jeśli jest ona kiepska to niestety nie wróży dobrze w długoterminowej perspektywie. Niezależnie od wyceny czy posiadanych nieruchomości. Przy braku klientów, przychodów i w konsekwencji zysków, spółka prędzej czy później będzie musiała upaść... I uważam, że każdy świadomy akcjonariusz powinien sam sprawdzić, sam spróbować czy kupić produkt/usługę, którą dana spółka oferuje/wytwarza, jeśli chce być jej akcjonariuszem na dłużej. I wtedy zobaczy, jak kiepska jest Maxipizza. Ja daję jej co najwyżej jeszcze kilka lat, o ile coś nie zmieni w swoim podejściu do biznesu i nie zacznie serwować naprawdę dobrej jakości potraw (nawet, jeśli miałyby być przez to droższe).