Witam
Na moim rachunku papierów wartościowych pojawiło się prawo poboru TETA-PP, co teraz mam z tym zrobić aby dostać akcje z nowej serii? Czy muszę się gdzieś na nie zapisać?
Pozdrawiam
Ale nie interesuje mnie czy poleci czy nie poleci.
Moje pytanie jest następujące: jeżeli nie sprzedam pp to automatycznie będę posiadaczem akcji z nowej serii? czy muszę uczynić jeszcze jakieś kroki aby je otrzymać?
Dnia 2008-09-21 o godz. 12:07 ~bak napisał(a):
> Zapisać , ale po co jak nie warto ? przeciez jak wejda do
> obrotu Pda to poleci na łeb.
Ale nie interesuje mnie czy poleci czy nie poleci.
Moje pytanie jest następujące: jeżeli nie sprzedam pp to automatycznie będę posiadaczem akcji z nowej serii? czy muszę uczynić jeszcze jakieś kroki aby je otrzymać?
Dokladnie,to musisz miec pieniazki na rachunku i musisz sie zapisac na akcje nowej emisji,czyli 12zlx ilosc akcji jaka mozesz otrzymac.Za 9 starych przysluguja 4 nowe.
I nie tylko , ale jak sprzeda pp to moze na flaszkę w poniedzialek mu wystarczy.Tylko musi miec sporo pp , aby mu na nią wystarczyło.Tu wieksza wtopa jak na Barlinku choć i tam niewesoło.Tylko Budek dał zarobić.
No nie wiem.Wzrosty na wigach nie ruszają spółki a spadki i owszem.kiedy to ma urosnąć to naprawdę nie wiem.Tylko niech nikt nie pisze ,że w czasie bessy urosnie, bo może sie tak zdarzyć , ze nowi młodzi nowicjusze mogą tak pisać.
sorry, ale ja czegos nie rozumiem, w piatek byla jazda w gore +4000%, dlaczego nie opchneliscie tego wtedy. Przeciez wiadomo, ze po takim wzroscie musi sie ostro skorekcic i wtedy zainteresowani mogliby odkupic. Ja niestety PP nie posiadam, ale nawet przez chwile bym sie nie zastanawial jak kurs roslby na +1000%, tylko wypychal na maxa.
Tylko nie kredyty.Trzeba zapisac sie na tyle nowych na ile kogo stac i cierpliwie czekac co sie bedzie dzialo.albo jak ktos niecierpliwy-sprzedac.Przypuszczam,ze jeszcze fundy przez pewien okres beda zdrowo mieszac w naszych glowach.
jak przeczytalem wypowiedz zygi - myslaem ze sie porzygam:
jake + 4000% - bylo cos -51% - jak do sprawdzania uzywasz interi ktora nei znajc ceny PP wystawila TKO 1gr to sie nei dziw
re janusz_15
jedyna powazna osoba - na tym forum nei ma juz nawet leszczy z 5000zl - wszyscy trzymaja kase na lokacie i nei chca traci kasy. reszta pi@pshy glupoty i gra na free demo.
anyway - ja wykupuje ile tylk omoge - reszte musze sprzedac - nei sadzialem ze PP warte min 1zl (a wiemy ze wiecej) bda handlowane po 1gr
hej mm
cos Ty taki znerwicowany, sam pisałeś bodajże że Frys nie ma kasy na pp, i w takim razie bedą lecieć na pysk...
z drugiej strony ktoś mający 10 baniek mógłby przejąć kontrolę nad firmą która zarobi 15 w tym roku
szkoda że nie ma chętnych (wg obecnej ceny rynkowej)
pozdrowienia
rzeczywiscie, na wykresie interii max kurs PP wynosił 0,50 zł, a dziś 0,01zł, to prawie 5000% niz dziś. Kto nie sprzedał wcześniej to frajer, takie scenariusze ze zjazdami na 1 grosz juz byly przerabiane nie raz na naszej bananowej.