• jutro ESPI ?? Autor: ~MARTOOS [95.50.67.*]
    KTOS COS SLYSZAL WIDZIALEM NOTKE NA TWITZERZE ZE COS JUTRO MA BYC, KTOS COS WIE ?
  • Re: jutro ESPI ?? Autor: ~aleks [185.141.136.*]
    (i) oczekiwane mocne wyniki finansowe za IV kw. 2022 roku, (ii) wprowadzenie podwyżek cen papieru graficznego, (iii) solidna dywidenda na horyzoncie (oczekiwana co najmniej 9% stopa dywidendy 

To jest opinia BOŚ o Arcticu miesiąc temu

DZiŚ opublikowali taki tekst :

Arctic Paper (rather disappointing 4Q22E financial results).

CO gorsza upublicznili 3 dni temu jakimś swojakom.

Czy KNF nie powinna się zainteresować takimi sprawami?
  • Re: jutro ESPI ?? Autor: ~Xs [78.10.207.*]
    daj sobie spokój z tym KNF, w tym kraju służy ta insytucja do czegoś innego, vide casus getinu...
    A u nas od 3 dni ktoś duży wychodził i pewnie jeszcze ma trochę papieru do upłynnienia.
    Z lewej batony, pozorujące duży popyt, z prawej popychacz i skarmianie ze zleceniem z niską wartością ujawnianą....
    Pisałem pare dni temu o tym, ze to bardzo dobra spółka ale one-offz 2022 wcale nie musi się powtórzyć.
    A było już parę spółek, gdzie po braku powtórzenia historycznych wyników akcjonariusze długo leczyli rany, ja dziś wyszedłęm z całości, może to błąd, ale wolę ratować wróbla w garści. Powodzenia

Ja jeśli mam pytania, to w sumnie jedno: skąd wziął się ten potężny obrót w dwóch dniach przed jednak dość rozczarowującymi wynikami.
    Tak, jakby ktoś robił bazę pod dystrybucję z wyższego pułapu.
    Jak to mówi młodzież... "przypadek..?"
  • Re: jutro ESPI ?? Autor: ~aleks [185.141.136.*]
    Ja nie sprzedaje akcji

Piszesz ze 2022 był one offem . Z pewnością wyniki na poziomie nie są do powtórzenia. Ale gdyby rynek zakładał że są mielibyśmy wycenę spółki na poziomie 10 mld złotych a nie 1,5 mld.

Przy założeniu 20% zysku na dywidendę mamy 2 zł brutto na akcje
    Przy 30% mamy 3 zł

Jak w tym roku zarobią 50% z tego co zarobili w 2022 roku to i tak te akcje są bardzo bardzo tanie. DO tego spółka mocno inwestuje zwiększa potencjał , ma swoją energię. Trzeba patrzeć w dłuszym horyzoncie, niż tylko z miesiąca na miesiąc.

A uważam, że BOS postępuje nieetycznie i tyle. W USA zapłaciliby milionowe kary i by im się odechciało takich numerów.

• Re: jutro ESPI ?? Autor: ~ZAz [37.47.83.*]
    Dlatego trzymam się na km od BOŚ bo uważam że manipulują , bardziej jako anty wskaźnik można brać te ich rekomendacje.
  • Re: jutro ESPI ?? Autor: ~ubrany [5.184.124.*]
    " rather " disappointing, może tyle wiedzą co zobaczyli w Rotthnerosie, Co to w ogóle znaczy dissapoiting ?? Co kogo rozczarowywuje , , a co nie to rzecz wzgędna
  • Re: jutro ESPI ?? Autor: ~WTK [89.64.112.*]
    Bo oczekiwane były mocne wyniki i pod to grał rynek, a okazała się lipa + awaria.
  • Re: jutro ESPI ?? Autor: ifcia [89.64.46.*]
    Wyniki będą około 200 mln.
    Nie trudno wyliczyć.
    Spadek wykorzystania mocy produkcyjnych o kilka procent a wzrost cen papieru o 4%.
    O obniżkach nie było mowy.
    Jedno wchodzi w drugie.
  • Re: jutro ESPI ?? Autor: ~Fubik [136.228.220.*]
    Nie byłbym tego taki pewien. Z racji, że Rotteneros wyszedł praktycznie na 0 w ostatnim kwartale obstawiam wynik netto za Q4 na poziomie 100-150 m PLN - miłym będzie wynik w okolicy 150 m PLN bo to będzie zbliżony wynik do tego za Q3 w segmencie papieru.
[x]
ARCTIC 0,47% 8,49 2025-10-06 16:49:35
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.