Rokita tez bardzo fajna, ale spójrz na procentowy wzrost zysków i inwestycje. Moim zdaniem na Exolu będzie petarda.
Na Rokicie powinno być bardzo dobrze, ale kosmos przewiduję jednak na Exolu. Ten rozwój postępuje w szalenczym tempie. Dlatego wydaje mi się, że Exol ma potencjał na kilkusetprocentowe wzrosty w niedługim czasie, Rokita niekoniecznie aaaż tyle . Co do dywidendy, ciężko powiedzieć, z pewnością będzie rekordowa, a ile dadzą któż to wie. Trzeba na wyniki poczekać, ale może to być 35-40 gr a może rownie dobrze być 60-70gr . Zobaczymy, najpierw wyniki niech pokażą i będziemy odrobinę mądrzejsi.
A tak szczerze mówiąc, owszem najblizsza dywidenda będzie fajna czy to będzie 40 czy 60 gr, ale prawdę mówiąc na wyobraźnię działają dopiero kolejne, już po odpaleniu wszystkich największych inwestycji.
Dnia 2023-02-08 o godz. 23:30 ~Yumi napisał(a): > A tak szczerze mówiąc, owszem najblizsza dywidenda będzie fajna czy to będzie 40 czy 60 gr, ale prawdę mówiąc na wyobraźnię działają dopiero kolejne, już po odpaleniu wszystkich największych inwestycji.
Jak będzie 0,20 zł dywidendy to będzie dobrze. Nie wiem po co piszecie takie bzdury że więcej. Nikt kto zna tą spółkę Wam nie uwierzy.
Zwyczajne walne zgromadzenie podjęło uchwałę w sprawie podziału zysku netto spółki za 2020 rok, w której postanawia podzielić zysk netto spółki w kwocie 37 607 688,95 zł za okres od 1 stycznia 2020 roku do 31 grudnia 2020 roku, w następujący sposób:
- kwota 29 378 520,76 zł na wypłatę dywidendy dla akcjonariuszy spółki, wypłacana akcjonariuszom proporcjonalnie do posiadanych akcji, to jest w wysokości 0,17 zł na jedną akcję,
- kwota 8 229 168,19 zł na kapitał zapasowy spółki" - czytamy w uchwale walnego zgromadzenia.
Za ostatnie 6 lat: średnia dywidenda to 66%, (dla Rokity to 70%), Exol minimalnie wypłacił 33% a maksymalnie 91%. Dla zysku 125 mln i stopie 66% dywidenda to 0,47PLN.
Dnia 2023-02-09 o godz. 08:56 ~Alehandro napisał(a): > Dnia 2023-02-08 o godz. 23:30 ~Yumi napisał(a): > > A tak szczerze mówiąc, owszem najblizsza dywidenda będzie fajna czy to będzie 40 czy 60 gr, ale prawdę mówiąc na wyobraźnię działają dopiero kolejne, już po odpaleniu wszystkich największych inwestycji. > > Jak będzie 0,20 zł dywidendy to będzie dobrze. Nie wiem po co piszecie takie bzdury że więcej. Nikt kto zna tą spółkę Wam nie uwierzy.
zawsze twierdziłem , żeby naganiać to trzeba mieć choć ksztę intelektu , tu by pomogły infa i teksty prezesa ogłaszane na twiterze patrz tesla , a nas od wczoraj livechat
pg to idź naganiać i trollować na tesle lub gdzie indziej bo póki co to przyczepiłeś się tutaj jak g... do psiego ogona. Rozumiesz, że tutaj każdy ma takie coś jak ty i tobie podobni głęboko w ..... Porażka jak takie coś przyczepia się bez wiedzy i kasy udając że coś wie o życiu i inwestowaniu. pg dzieciaku wracaj do szkoły bo przerwa się skończyła.