U mnie taka że skończyłem kupowanie. Czyste wróżenie z fusów jedyna podbitka pod emisyjna cenę poniżej rynku . ( Tak to ma miejsce w mniejszych spółkach ,tu może być średnio. ) Obecnie optymizmu u mnie brak. 6k zrealizowanej straty w 2021, na dziś ( zakładając -5% dzisiejszego kursu )-12k haczek . Merytoryki brak. Luźne przemyślenia.
Można. 1847 szt. Śr 43.9 połowa poprzedniego roku uśrednianie w górę , druga w dół. Po rozwiązaniu z take two kwotę za którą kupowałem co miesiąc rozbiłem na 3 . Na tą chwilę stop .
Z czego ma być odbicie jak spadło tylko o kilka procent z 40 zł? Musiałaby się pojawić jakaś bardzo dobra informacja, żeby kurs podbić. W tym momencie takiej informacji nie przewiduje. Dopiero jak się pojawią zwiastuny nowych gier to kurs ruszy, a to myślę że się wydarzy dopiero za jakieś 1,5 roku. Od wejścia spółki na giełdę jest cały czas trend spadkowy. Po przebiciu bardzo mocnego poziomu 39 zł, czas na nowy niższy poziom.
Tu może być jeszcze dużo, dużo niżej. Wtopiłem na tej spółce dużo pieniędzy... Niestety nie widzę już nadziei na jakieś solidne wzrosty. Jeśli kurs zejdzie w okolice 20 złotych pomyśle o większym pakiecie. Teraz to lipa.
Moim zdaniem, jeśli emisja zakończony się sukcesem to byłaby to informacja, po której kurs powinien się odbić. Spółka byłaby odpowiednio dokapitalizowana, żeby w dużym stopniu przestawić się na self-publishing. Perspektywa jaką zaprezentowali, jeżeli skusi jakiś inwestorów to raczej długoterminowych, więc nie oczekiwałbym szybkiej realizacji zysków jeśli emisja będzie uplasowana z dyskontem. Ale to wciąż spółka dla bardzo cierpliwych... pewnie poza odreagowaniem po ostatnich informacjach nie należy spodziewać się niczego więcej. W dłuższej perspektywie, to pewnie informacja o znalezieniu wydawcy na jeden z projektów byłaby odebrana pozytywnie.
Oczywiscie to tylko moja opinia. Obecnie trzyma sie powyzej 36,35 i technicznie to bedzie kolejne wsparcie (Fib Ext). Nie powinno spasc ponizej 35 w obecnej sytuacji (emisja). Moze tam dojsc, ale nie zamknie sie ponizej, gdyz wszystko ponizej 35 bedzie juz zbierane przez instytucjonalnych ktorzy wezma udzial w emisji.
Jeśli dobrze pamiętam, to akcje serii D zakupił pewien kanadyjczyk po ok.75zl/szt. Teraz są one warte połowę wartości. Od obecnej sytuacji (emisja) do wydania materiałów z gier czasu jest dużo, więc nie sądzę aby w tym okresie nastąpiło odbicie, prędzej nowe minima. To także moja opinia, od tego w końcu jest forum
Na razie nie. Patrząc na komunikaty to oczekiwali pozyskać 205mln-295mln zł, co daje przedział 35,02-50,39zł/akcję. Wydaje się więc, że 35zł to pewnie dolne widełki... w kolejnym komunikacie Wojciechowski powiedział: "Nasz model finansowy zwraca nam kwotę 250 mln zł, jako to, co powinniśmy pozyskać, więc pewien margines w obie strony jest i dlatego taka skala emisji została zapowiedziana" - co implikowałoby cenę emisyjną 42,71zł - która przy obecnej wycenie na rynku wydaje się raczej nierealna. Sam mechanizm emisji został skonstruowany tak, że mogą być różne ceny emisyjne dla różnych inwestorów...
az przyjemnie poczytac jak na forum rzeczywiscie wymieniamy sie podladami a nie naganiamy na ruch kursu w ta czy tamta strone. Jakis czas temu wieszczylem na tym forum trend boczny i niestety sie pomylilem bo od tego czasu osunelo sie o 10% ... pocieszeniem jest emisja w cenie niewiele nizszej niz dzisiejszy kurs oraz fakt, ze niewielu inwestorow decyduje sie na wywalenie spolki z portfela. boje sie tylko jaki moze byc wplyw nieudanej emisji bo branza gier jakimis specjalnie pozytywnymi informacjami na najblizszy czas sie nie zapowiada osobiscie pogodzilem sie z kiszeniem swojego pakietu przez dluzszy czas i moze kiedys wyjde na tym na plus.
Dnia 2023-03-17 o godz. 10:44 inexcopl napisał(a): > az przyjemnie poczytac jak na forum rzeczywiscie wymieniamy sie podladami a nie naganiamy na ruch kursu w ta czy tamta strone. > Jakis czas temu wieszczylem na tym forum trend boczny i niestety sie pomylilem bo od tego czasu osunelo sie o 10% ... > pocieszeniem jest emisja w cenie niewiele nizszej niz dzisiejszy kurs oraz fakt, ze niewielu inwestorow decyduje sie na wywalenie spolki z portfela. > boje sie tylko jaki moze byc wplyw nieudanej emisji bo branza gier jakimis specjalnie pozytywnymi informacjami na najblizszy czas sie nie zapowiada > osobiscie pogodzilem sie z kiszeniem swojego pakietu przez dluzszy czas i moze kiedys wyjde na tym na plus. > > pozdrowienia i milego weekendu >
To "może kiedyś" to mogą być i dwa lata. To już lepiej tu wyjść ze stratą obecną i za dwa miesiące odkupić banki na dołku. Spadki na PCF nigdzie nie idą, jeszcze spokojnie zejdziemy tu poniżej 30zł i to pewnie w tym roku. Ba, pewnie jeszcze przed zimą.
Ja stąd i prawie z całego gejmingu powychodziłem, poza jednym longtermem. Oprócz spekulacji na PW nie widzę w tym roku wielkich zarobków na akcjach z branży gejmingowej, chyba że ktoś ma cierpliwość do daytradingu po tysiąc akcji... Obroty są za małe na większości spółek.