Umowy i tylko umowy bez tego nawet dobry raport wiele nie pomoże rok temu pierwszą podali ok 15.02 a cisza spółki jest bardzo męcząca 3 tygodnie temu się chwalili na linkedin jednym z najlepszych debiutów 2022 +123%kurs zobaczymy może mają asa w rękawie
ale ktoś gniecie nie chce naszego szczęścia oni już byli oni rządzili kibel do kwadratu nie wiadomo co oni tam pokażą w raporcie wygląda jak kopanie leżącego
Raczej lipy w najbliższym raporcie nie będzie ale czy zainicjuje wzrosty to już inna sprawa. Bardzie może na plus zaskoczyć raport za 1 kwartał zwłaszcza jeśli nie rozliczyli tego dużego kontraktu do końca roku. Kontrakty, nowe kontrakty. To właśnie one mogą rozbujać ruch na kursie. Swoje powinniśmy tu zarobić. Puki co gra tu automat i nie wygląda to na ruchy pod upychanie akcji :)
Alicja Gackowska: Posiadamy duży portfel zamówień, z których część będzie rozliczana w bieżącym kwartale. Każda realizowana umowa podpisywana jest na innych warunkach z innym podziałem wynagrodzenia w czasie. Dlatego nie można stwierdzić jednoznacznie, iż czwarty kwartał jest zawsze najlepszy dla spółki….Troszkę się zabezpieczyła już wczesniej ale jeden kontrakt większy zrobi swoje tylko w miarę szybko a nie w połowie roku
mówiła ze zasiali więc kiedy zbiór jak nie w IV kwartale ile można siać a poprzednie jakie były a od dwóch lat 2 bańki kręcili to co mają wykazać nie ma już marginesu opowiadania bajek z mchu i paproci wynik musi być co najmniej dobry albo szkoda na nich czasu
Ja pisze o największym kontrakcie jeżeli go rozliczą to super ale była mowa że z przyczyn niezależnych od ECO może być teraz nierozliczony już pisałem jeżeli grasz tylko pod ten kontrakt to współczuje wyczekiwania i podbijania o 1akcje
ja kto w budowlance nie sądzę ,że cały rozliczą ale czego oczekujesz po ostatnim kwartale jak poprzednie poza rekordem przychodów nic nie wniosły kolejnej bryndzy
Oczekuje umów a zyski same przyjdą wieże w to co robią bo są na czasie,może P.Prezes po ostatnich wpadkach dała sobie spokój z filmikami i pokażą coś w raporcie ciekawego bo widać że ostatnie czaty,filmiki to im słabo wyszły a dla mnie nawet troszkę spekulacyjnie z ostatnią umową bo wielomilionowa umowa mi się kojarzy min 4-5a nawet 9-10 milonów a wiedzieli że jest na 2 ale to chyba bardziej z ciśnienia .Żeby mieć lepszy zysk jak 2021 musieli by wykazać chyba ok 3.5-4 mil bez rozliczenia dużego kontraktu może być ciężko ale to moje zdanie
Kluczowym czynnikiem wpływającym na końcowy wynik w trzecim kwartale były koszty związane z podwykonawstwem realizowanych kontraktów. Taka jest charakterystyka rynku budowlanego, najpierw trzeba ponieść koszty w celu zrealizowania konkretnego etapu, aby otrzymać płatność od kontrahenta zgodnie z przyjętym harmonogramem. – mówi Alicja Gackowska, prezes zarządu Eco5Tech
Posiadamy duży portfel zamówień, który nieustannie powiększamy. Jednak część realizowanych przez Eco5tech projektów rozliczana będzie w kolejnych raportowanych okresach rozliczeniowych, co będzie widoczne w naszych raportach finansowych. – zakończyła Alicja Gackowska.
Wszystko się zgadza tylko nigdzie nie jest napisane że to będzie 4Q 2022 więc dla mnie 30/70 i chyba większość też tak liczy co widać po kursie każdy czeka zobaczymy za pare dni może czymś zaskoczą
nie no 10 to nie ma z czego ale chyba coś wykażą ile mozna opowiadać o zasiewach kosztach zasiewów koniec roku i wypadło by rozliczyć parę projektów na razie połowa wyceny to gotówka w kasie będą jakieś owoce czy nie z tego ?
Strata u ujęciu rocznym pewna ale sam 4 kwartał może być na plus.
Nie dali przed sesją to oznacza przeciętne wyniki albo nawet słabe. 1 kwartał 2023 roku zapowiada się nieco lepiej. Pod te wyniki zapewne kurs nieco podskoczy
Jak jaka strata? Po 3 kwartałach 2022 roku są na minusie 0,3 mln zł.
Myślisz, że na starych kontaktach które zamknęli w 4 kwartale mają zyski?
To się zdziwisz.
Nowe kontrakty będą rentowne. Stare generują straty. Jeszcze tego nie zauważyłeś?
Zarząd to kompletni amatorzy w kwestii prowadzenia biznesu. Prezes już się przyznała że dopiero od niedawna dają klauzulę zmiany wartości kontraktu z przyczyn od nich niezależnych.
Umowy sprzed roku i starsze przestały być rentowne, to oczywiste przy obecnym wzroście kosztów wynagrodzenia itd
Może są dobrzy w swoim fachu ale prowadzenia biznesu jeszcze muszą się nauczyć.
Przekonamy się późnym wieczorem. Dalej wierz we wszystko co mówią prezesi spółek na new connect.
Eco5tech i tak jest zeszmacone ostatnim zjazdem kursu. Co by było z wartością spółki po szczerym do bólu wywiadzie? Lepiej sobie nie wyobrażaj.
Niestety masz sporo racji. Dlatego uważam, że rok 2022 trzeba spisać na straty. Czy faktycznie wyjdzie roczny rachunek na minusie, tego nie wiem ale możliwe.
Przyszłość wygląda obiecująco. To już trudno zakwestionować. Nie mamy raportu rano to już praktycznie podpisana teza, że raport będzie bez szału...
większość puszcza po sesji nie widzę związku dziwne jest to ze usprawiedliwiacie raport którego jeszcze nie było ma być syf ale perspektywy dobre ha ha na pewno macie akcje bo taka linia obrony to jakieś kuriozum robią największy kontrakt w historii a akcjonariusze bełkoczą ze raport na straty co najmniej dziwne jak dla mnie
Ci co myślą wyłapali już z gąszczu informacji kiedy ma być rozliczony kontakt 12 milionowy. Wiadomo że będzie to raczej 1 kwartał.
Mówisz nie ma znaczenia kiedy dają raport? Otóż muszę Coś zmartwić. Ma i to duże. Jakimś cudem za 4.2021 dali przed sesją. Jakimś cudem był najlepszym w historii. Coś jeszcze chcesz dodać?
na kilkanaście espi tylko dwa razy były przed sesją jeden w trakcje a całą reszta po to statystyka , dwa to budowlanka i jest normalne ,ze terminy są przesuwane ale terminem końcowym był koniec grudnia a więc większość prac zrobionych a co za tym idzie czas na przynajmniej częściowe zyski tym bardzie ze to raport roczny a od dwoch lat po 2 bańki tulili w rocznych raportach ( czy za IV kwartał jak zwał tak zwał ) już po III kwartałe mieli rekordowe przychody twierdzą ,że mają mocno rentowne kontrakty ( rentowność bardzo wysoka była w raportach za kolejne dwa lata ) to jak ma być źle w 4 kwartale . Jeszcze chcesz coś dodać ?
www przestań się już ośmieszać. Piszesz jak dziecko. Beczysz tygodniami a teraz z ciebie zrobił się wielki obrońca spółeczki Fakty są jakie są. Nie do końca jak byś chciał ale tego nie zmienisz. Nie podobają się to sprzedaj akcje. Ja swoje trzymam i nie oddam. Będziesz mi tu zarzucał, że nie mam akcji bo mam inne zdanie od twoich marzeń...
Warszawa, 02.03.2022 (ISBnews) - Eco5tech podpisała z generalnym wykonawcą budynku biurowo-usługowego umowę na usługi przygotowania dokumentacji projektowej, wykonania prac budowlanych oraz wdrożenia innowacyjnych technologii PropTech za 12,25 mln zł, podała spółka. Projekt będzie realizowany do końca grudnia bieżącego roku.
Witam, czy realizacja umów na ten rok idzie zgodnie z planem, np. tego kontraktu na 12 mln i można się spodziewać zysku po 4 kwartale? Alicja Gackowska: Planujemy rozliczyć kontrakt do końca roku, jednak nie wykluczamy, iż realizacja może się wydłużyć z przyczyn niezależnych od spółki.
Przypomnę tylko, wypowiedz cytowana powyżej jest z 18 listopada. ESPI które przytaczasz 2 marca. Dostrzegasz różnicę? Potrafisz wyciągnąć wnioski?
Ja ich nie bronię wręcz odniosłem wrażenie ,ze to wy już usprawiedliwiacie raport którego nie było jeszcze ja oczekuję przyzwoitego wyniku tak jak nas przyzwyczaili nas ze co roku po 2 bańki potrafią uzyskiwać to co po debiucie już nie umieją nie rozumiem waszej postawy. ile zrobili z największego kontraktu skoro miał być skończony do końca grudnia raczej większość bym stawiał a nie mniejszość jakieś przesunięcia oczywiście dopuszczam co wcześniej pisałem
Ależ oczywiście, zyski były by z tego kontraktu. Z tym skoro są wątpliwości że się nie wyrobią z rozliczeniem należy za dość mocno prawdopodobne przyjąć iż rozliczania w 2022 nie było. Zresztą na facebook chwalą się zamkniętymi projektami. Tego nie było w zrealizowanych. Spokojnie czekamy na wyniki za 1 kwartał. Powinny być dobre a nawet bardzo dobre...
Już mu staczy. Za chwilę się rozbeczy.
Połowę swoich akcji sprzedałem po tym kiedy prezes przyznała się jaki charakter mają umowy że są bez zabezpieczeń w razie wzrostu kosztów. Amatorka na całego.
Teraz gdy być może jeszcze spadną spokojnie odkupię dwa razy tyle za ten sam cash. Ucz się myśleć www. Bez tego będziesz dalej ryczeć.
No jak trafiłeś z wnioskiem? Jak kulą w płot.
Nie mam zamiaru tłumaczyć się przed Tobą że mam rozum i potrafię myśleć. Sprzedałem połowę na górce z zyskiem to oznacza że druga połowa mi została. Dostrzegasz różnice? Nie oznacza to braku posiadania akcji. Naucz logicznego myślenia i wyciągać wnioski.
Od lamentowania ty tu jesteś. Ciągle narzekasz i piszesz o kiblu na kursie. Czytać się tego nie chce. Jakoś do logicznych wniosków nie potrafisz się odnieść. Zaczyna się atak z twojej strony. W takim przypadku bądź gotów na ciętą odpowiedz...
jak nie odnoszę się merytorycznie ? macie akcje a oczekujecie słabego raportu macie mnóstwo argumentów na to mimo przychodów rekordowych i daty granicznej największego kontraktu w firmie to jest dziwne co najmniej dyskutujmy od tego jest forum nie ma nic gorszego jak klepanie się po plecach wzajemnie
Oczekiwanie a przewidywanie, że raport będzie przeciętny to dwie różne kwestie. Naucz się znaczenia słów zanim ich użyjesz. Są przesłanki ku temu więc śmiało mogę wyrazić swoje zdanie. Twoje skoki nastrojów mnie nie obchodzą. Z mojej strony koniec tej dyskusji...