• Saule tak dla przypomnienia Autor: ~Mistrzowskie [5.173.10.*]
    Fabryka której nie ma znowu dostaje kasę od Unii , przecież oni według niektórych nawet telefonu nie mają?
    A pobór na nowych pracowników to jedno wielkie oszustwo?
    Nieprawda DC?
    https://www.gramwzielone.pl/energia-sloneczna/109938/fabryka-saule-technologies-testowym-zakladem-produkcji-zero-defect-w-europie
  • Re: Saule tak dla przypomnienia Autor: ~Dc [83.29.187.*]
    Człowieku znajdź sobie kolegę. Słuchacza, psa .... fabryka jest ich czy wynajęta? Jest podana jako nieruchomość w majayku firmy? Telefonu na stronie nie ma i o czym tu dalej. Ogłoszenie o tym że chce zatrudnić nawet 50 specjalistów mogę zaraz dodać za darmo choćby ja. To częsta praktyka firm krzaków nie tylko na giełdzie aby dodać sobie renomy. Teraz propos akcji których nie mam od 2 lat. Nie od 2 lat tylko od ceny 7 zł. Wtedy ostatni raz kupiłem i sprzedałem akcje na zero. Rozumiem że twoje kółka polegają na tum że tylko kupujesz akcje ale ich nie sprzedajesz. Więcej, jestem bardzo zadowolony ze wyszedłem przy 7 bez straty zamiast teraz tu wisieć i czekać żeby wyskoczyć . I to tyle. Jak na wstępie znajdź sobie kogoś do tych swoich wypocin bo w jednym masz rację bezsprzecznie. Nie warto poświęcać ci czasu i uwagi trollu którego życie buja się wokół forum. Ile wytrzymałeś aby nie zaczepić? 12 godzin? A zaraz zaczniesz beczeć jak to się ciebie atakuje dzieciaku. Pozdrawiam nie do końca szczerze ale jednak
  • Re: Saule tak dla przypomnienia Autor: ~Mistrzowskie [5.173.10.*]
    Jak mawiają uderz w stół a ...kundel się odezwie
  • Re: Saule tak dla przypomnienia Autor: ~Hmmm [46.204.12.*]
    Dlaczego nie odpisałeś na mój post wczorajszy o godzinie 20.02 gdzie napisałem żebyś mi podał co saule w ciągu 2 lat zrealizowała z tego co ogłaszała mistrzowskie?
  • Re: Saule tak dla przypomnienia Autor: ~Hmmm [46.204.12.*]
    No idi..a uderz w stół nożyczek sie odezwa a sam napisałem do Dc No poprostu ameba
  • Re: Saule tak dla przypomnienia Autor: ~czeskipodarunek [83.22.48.*]
    Mistrzowskie nie odpowiada, bo nawet wklejonego artykułu nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem. Jest wyraźnie napisane cztery firmy w ciągu czterech lat będzie mogło wykorzystać 10 mln Euro, czyli po odliczeniu kosztów prowadzącego projekt wypada po ok 0,5 mln Euro rocznie na firmę. Saule już osiągnęło sukces, czyli "zero" defektów. Jest to sukces matematyczny, czyli zero produkcji, a wszystko co mnoży się przez zero daje wynik zero.
  • Re: Saule tak dla przypomnienia Autor: ~wycena [91.204.206.*]
    Wyjce trolowe wy macie jakieś dyżury całodobowe , ze jesteście naskoczyć na każdy post w ciągu 5 sekund ???

Spółka jest "cienka" to idę na inną a tu zawracanie du... po całych dniach - totalna dziecinada.

• Re: Saule tak dla przypomnienia Autor: ~Hmmm [88.156.134.*]
    Odpowiedź wreszcie co spolka zrealizowała przez 2 lata z tego co ogłaszała czekamy naganiaczu No napisz Nam co
  • Re: Saule tak dla przypomnienia Autor: ~aw [89.64.58.*]
    Fasada w (chyba w Somfy) i parędziesiąt cenówek (na baterie) ale jeszcze bez wiatraczka.

• Re: Saule tak dla przypomnienia Autor: ~wycena [91.204.206.*]
    Wyjce trolowe - jeżeli chcecie KUPIĆ akcje słynnej firmy Saule - naprawdę nie trzeba wyć 24/7 na forum - wystarczy tylko złożyć zlecenie kupna :-)))))))))))))))
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.156.134.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Saule tak dla przypomnienia Autor: ~AMA [79.184.47.*]

Zanim będzie komercjalizacja na dużą skalę to jeszcze trochę przyjdzie nam poczekać.

Saule Technologies informuje, że produkowane w ramach Platform-ZERO urządzenia nie będą oparte na klasycznym krzemie, ale na tzw. technologiach fotowoltaicznych trzeciej generacji, takich jak m.in. CIGS lub perowskity. Wynika to między innymi z niższych kosztów, czy też możliwości znacznego zautomatyzowania procesu produkcyjnego, co jest zbieżne z wdrażaniem koncepcji przemysłu 4.0.

Wdrożenie Platforma-ZERO pozwoli obniżyć koszty produkcji przez wykrywanie wad produkcyjnych w warstwach naszych modułów fotowotaicznych już na bardzo wczesnym etapie produkcji i eliminację strat materiałowych w kolejnych etapach - mówi Pierpaolo Spinelli, starszy naukowiec z Saule Technologies.

https://gadzetomania.pl/saule-technologies-czlonkiem-unijnego-projektu-zero-defektow,6863532494027360a

• Re: Saule tak dla przypomnienia Autor: ~Mistrzowskie [37.225.32.*]
    Takim małymi skutkami jak ty nie zajmuję się....szkoda czasu na pisanie skoro nie rozumiesz tematu
    Czekam na Ciebie na poziomie 20 zł
    I jak zwykle nie odpowiedział ah cały on
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.225.32.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Tak tak to Ty nie potrafisz odpowiedzieć co spolka zrealizowała z tego co ogłaszała No cóż nie pierwszy raz nie potrafisz na to odpowiedzieć
  • Re: Saule tak dla przypomnienia Autor: ~Dc [83.29.187.*]
    Ale na dobranoc dowiedziałeś się, że dorodne pałki obrabia za free a mniejsze po 20 zł.
  • Re: A MOŻE 50 ZETA? Autor: ~aw [89.64.58.*]
    Mistrzowskie oszalało z ceną 20 zŁ ............ co daje cap 1.600.000.000 zł.
    Weż od razu 50 zł jak słynny Odlotowy Olek .
    Nie wiadomo czy Olga z Kik nie wywiną jakiegoś fikołka Styczniowi i nie odkupią od niego
    GÓWNO znaczących akcji za powiedzmy 6 mln.
    Strasznie jesteś pewny tego Sraule .
  • Re: A MOŻE 50 ZETA? Autor: ~AMA [79.184.47.*]
    Ale przecież wszystko na to wskazuje, że właśnie odkupi po 3 zł x 2 mln = 6 mln.

Już w osobnym wątku pisałem, że wygląda na to, że właśnie ktoś wie po ile będzie ta sprzedaż, bo jakoś dziwnie kurs zaczął spadać, mimo że były dobre informacje w międzyczasie (zatrudnianie nowych 11 pracowników i Platforma-ZERO finansowana przez Komisję Europejską).

Pewnie właśnie to będzie po 3 zł i to 3 zł będzie punktem wsparcia i początkiem, od którego dopiero kurs zacznie powoli rosnąć (bo jeśli nie będzie inwestora to to powoli będzie trwało dość długo).

Te akcje pewnie zostaną przemianowane na akcje motywacyjne - było ESPI o tych akcjach, a nie ma słowa o nowej emisji.
    Te akcje trafią w ręce wszystkich pracowników, by byli bardziej zmotywowani, by rozwijać firmę (trochę jak na samym początku w Facebooku).

Takie jest moje zdanie, ale oczywiście mogę się mylić.

• Re: A MOŻE 50 ZETA? Autor: ~Nick [46.204.12.*]
    Tak ,oczywiście jak zwykle się mylisz
  • Re: A MOŻE 50 ZETA? Autor: ~czeskipodarunek [83.22.48.*]
    Nic nie wskazuje po jakiej cenie odkupią akcje od JC. Po prostu nie chcą, aby JC wywijał im numery w stylu "żądania wyrównania strat z tytułu spadku cen akcji" jak to miało parę miesięcy wcześniej. Ze w względu na wielkość pakiety akcji transakcja odbędzie się w obrocie poza giełdowym. JC już wie, że na Saule zarobku nie będzie i nie ma szans na finansowe fikołki, dlatego wypisuje się z tego interesu minimalizując straty. Na otarcie łez ma jeszcze akcje serii E, które dzięki wymianie ma za grosze. Z projektu "ZERO" Saule będzie miało przez cztery lata ok. 0,5 mln Euro rocznie to jest tyle, ile miesięcznie przepalają. Dopóki nie będą mieli przychodów nic się nie zmieni, a kurs będzie spekulacyjny z tendencją do spadku.
  • Re: A MOŻE 50 ZETA? Autor: ~AMA [79.184.47.*]
    Ale co ty piszesz? Przecież January nie wypisuje się z Saule! On sprzedaje 2 mln akcji, a przecież zostanie mu jeszcze ponad 3 mln akcji!
    Przecież w ESPI było, że jak wtedy zaskarżali ten spadek wartości kursu, to mieli ponad 5 mln akacji.

Sprzedaje MNIEJSZY PAKIET.
  • Re: A MOŻE 50 ZETA? Autor: ~czeskipodarunek [83.22.48.*]
    Sprzedaje 2 mln akcji, bo prawdopodobnie na tyle się "Bogini" i wspólnicy zgodzili. Ani Ty, ani ja przy negocjacjach nie byliśmy i nie wiemy, jak układają się relacje w spółce. Faktem jest, że JC zmniejszając ilość akcji wycofuje się z Saule w przeciwnym razie raczej by zwiększał stan posiadania w sytuacji, gdy akcje od dłuższego czasu tanieją. Widocznie nie widzi szans na zarobek. Może się okazać, że za jakiś czas sprzeda następną transze.
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 16:49:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.