• Status Quo Autor: ~set [80.50.87.*]
    Coś z tym papierkiem jest nie tak. Kiedy giełdy spadają po kilka procent, on obsunął się nieznacznie. Dziś natomiast kiedy DOW JONES, NIKKEI, DAX i WIG idą ostro w górę, nasza Rafka ani drgnie. Niski free float jest tego przyczyną, czy powody są zupełnie inne? Zastanawiam się szukając odpowiedzi, czy macie jakieś spostrzeżenia, bo mnie taki marazm mierzi :-) i jak tak dalej pójdzie to wyniosę się z tego - w moim przypadku - długoterminowego papiera (proszę o niekomentowanie mojej decyzji typu jesteś leszcz, itp, tylko stanu rafki).
    pozdrawiam
  • Re: Status Quo Autor: ~Borysek [83.2.102.*]
    Mamy wolny rynek nikt tu Cie na siłę nie trzyma...
  • Re: Status Quo Autor: ~tasiorek [212.160.172.*]
    A dzis na gieldzi w miare spokojnie a Rafka w dol. Mysle ze to dlategoze sie akcjonariat nie kieruje gielda tylko spolka.
  • Re: Status Quo Autor: ~set [80.50.87.*]
    A więc mamy samych graczy długodystansowych, bez spekuły, ale to ona często generuje ruch. Tutaj natomiast wystarczy 1k papierka, by go obniżyć o 1 zł.
    Z drugiej strony, nie ma żadnych złych doniesień od spółki, więc dlaczego te spadki?
    Może być tak, że właśnie z powodu braku ruchu akcjonariat opuszcza to miejsce (nawet ze startą) aby przejść gdzieś indziej, gdzie zyski może i są mniejsze ale realne, a tu nic tylko kiszenie się.
    Jak długo???
  • Re: Status Quo Autor: ~on [193.238.200.*]
    Cena spadła wcale bym się nie zdziwił gdyby w przyszłym tygodniu Jędrzejewski albo Jakubas dokupi. A grosikowcy niech sypią.
  • Re: Status Quo Autor: ~set [83.18.125.*]
    Jak widać dziś znowu spadek, ale podbijacz na końcówce znów nie zawiódł, bo jak by to wyglądało otwarcie w poniedziałek z ceną poniżej 15 zł :-)
  • Re: Status Quo Autor: ~morro [85.222.22.*]
    Witam na pokładzie kupiłem maleńki pakiecik Rafka , Poniżej 15 :) Od razu ustawiłem sie na out po 17.50 nie jesteście źli :) Ale zlecenie ważne do 30. 9 jak korbiszona na rafku nie bedzie to zabawie z wami do dłuzej
[x]
RAFAMET 0,90% 56,00 2025-10-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.