Wywiad bardzo ładny. Ale nie sposób oprzeć się wrażeniu - jakby przyszykowany po wywindowanie ceny - by Pan Prezes OFZ, a tym samym Przewodniczący RN Bio Planet mógł sypnąć swoim pakietem w rynek.
Mi się podoba rosnąć dwucyfrowo - jeżeli chodzi o przychody - a ile jeżeli chodzi o zyski? Może ktoś coś?
W roku 2015 Bio Planet przy 86 mln zł przychodów generował ponad 2 mln zł zysku. A w tym roku? Ponad 200 mln przychody (3 rok z rzędu przychody stojące w miejscu i co będzie 0,5 mln zysku? Czy strata?
No więc pytam się; po co ten wzrost przychodu? komu i czemu służy?
Krychowisk mnie ma pojęcia. On tylko wystroic się umie bo i piłkę kopie średnio. Piszą mu te wywiady bo kurs słabo stoi, a nie może wiecznie prezes wywiadów udzielac. Śmiech na sali ten wywiad.
Ta spółka jest bez innowacji. Konsolidacja a raczej odkupienie marki co nic nie wnosi, i dublujące się kontrahenci że smaku natury to nie jest plan na rozwój. To staroświecki model rodem z lat 80 czy 90 ale na takim się zna ten zarzad. Nic to rozwojowego nie zobaczymy na dużą skalę. Zmarnowany potencjał.
Hejt w środku nocy na forum spółki, która cię nie interesuje, jest "nieinnowacyjna" itd. Jesteś żenującym trollem, który obrał staroświecki model hejtu z lat 80, czy 90.
Spółka nie jest taka zła. W tak trudnym otoczeniu zwiększa sprzedaż jedyną z możliwych form - przejęcia. I to przejmuje za pieniądze tych co ich kupuje. Oni by i tak padli - a tak przejmuje towary, klientów - zyskuje ich marże - stałe koszty już ponosi. Te 2 przejęcia uratowały BIP przed upadłością tak na moje oko. Pracowity Zarząd. Oczywiście to żółw i się tu nie ma co cudów spodziewać jeżeli chodzi o wzrosty. Do tego spółka musiałyby się fundusze zagraniczne zainteresować.
A przy tej kapitalizacji ciężko.
Haha, ktoś tu ma problem z oceną sytuacji. A modeli hejtu nie było w latach 80 czy 90 a modele zarządzania owszem. Nie jestem trolem, choć pewnie by Ci było to na rękę gościu pracujacy w bio planet.
na swiecie istnieja strefy czasowe w woli przypomnienia, a nocy na pewno nie zarywałbym dla tak nieinnowacyjnego interesu. to tylko spolka - posrednik, nic szczególnego za zaoba nie niesie, NIC
Hahahaha a jednak tu warujesz - teraz która godzina jest u ciebie? NIC to nie wnosi twój lament, bez względu czy piszesz z alaski, austrii czy andrychowa
Tak patrze jak ofz dozyna bio planet, a frajerzy co w to uwierzyli licza na odbicie które nie nastąpi. Co jeszcze napiszą m.post i inni żeby odbić kurs powyżej 28 zł I zamknąć ten papier. Ale tu nie będzie łatwo. Zobacz co na świecie się liczy. Opuść to wiejskie biuro na poddaszu i przejrzyj na oczy bo fakty nie kłamią. Z tej spółki nic nie wycisniesz.