• KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: wilk_z_banana [5.173.105.*]
    Witam zakładam nowy wątek żeby Alkowi nie zaśmiecać rozkmin dyniowych. Ten tydzień zapowiada się kontynuacja korekty płaskiej z możliwością wybicia bo już trochę jesteśmy na tych poziomach w którą stronę to nie wiem pewnie w dół bo wskazuje na to brak paliwa ja obstawiam górę lecz jak byłbym bez pozycji to czułbym się najlepiej więc powodzenie życzę tzw Day Traderom :)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: ears [89.68.27.*]
    Dziękujemy za wpis i otwarcie tygodnia.
    Ja się podpisuję pod tym "w dół", ale tylko krótko, tj. na początku tygodnia. Jak pisałem w zeszłym tygodniu, na poziomach 1870-1880 stoi kilka mierzeń. Moim zdaniem tam dojdziemy. Potem powinno być odbicie. No chyba, że okolic 1850 będą chcieli dojść. Tam też jest poziom... Hm...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: zzz20 [93.105.90.*]
    Ciekawostka z Indii, jakoś przechodzi bez echa - nie po to gościu jest na 4 miejscu żeby nie przekuł to na sukces :)))

Afera Adani Group. Chwieje się imperium 4. najbogatszego człowieka na świecie
    Adani Group, holding najbogatszego azjatyckiego miliardera Gaurama Adaniego został oskarżony o oszustwa księgowe przez firmę Hindenburg Research. Kapitalizacja spółek Adaniego spadła w trzy dni o 51 mld dolarów.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: ~jak41 [91.231.60.*]
    ta jak pisalem 1900 to moze byc dzisiaj idealne miejsce na mocne L
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: piobor [79.185.4.*]
    Witam, ja zamknąłem poranne S i jestem znów na L. Zobaczymy, ale zamknę jak tylko będę na jakimś zarobku. Nie jestem pewien czy my nie polecimy niżej :-( I jestem ciekaw czy Orlen podciągną w górę czy jednak zagrają-Im lepsze wyniki tym niżej?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: wilk_z_banana [5.173.120.*]
    Widzę że cisza wszyscy Polakami na L ? Jak muchy:)) teraz zabawa czy zamykać czy depo wytrzyma:)
    No widzisz Wilku znów jestem wkurzony na siebie. Bo miałem z rana S i zamknąłem z mały zyskiem i znów L, bo wiadomo to ulubiona literka. No i hyc zrobił się problem. Miałem trzymać do 1891, ale ja nie lubię tych S no i zamknąłem dużo wyżej :-(
    Nie wygląda to dobrze bo ni z gruchy a lecą ostro myślałem że może jeszcze wyciągną ale nici z hossy pokoleniowej raczej za wiele się tu nie zmieniło 1700 na celowniku nie ustedniam bo chyba gruby zakończył kanał wzrostowy i spadki małym kapitałem będzie robił obniży ceny i dalszą zbiórka.
    Pytanie czy to korekta i jej koniec czy jednak zjazd na niższe poziomy , bierze ktoś L czy czekacie na rozwój bo mnie myśl uśrednienia przeszła przez głowę lecz się dygam. Że coś grubszego się kroi.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: grzesiek76 [217.197.65.*]
    mojego kanału jeszcze nie wybili :)
    Raczej bym nie dobierał w tym momencie

• Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: samarytanin1y [5.37.213.*]
    W końcu zaczynają być tam gdzie ich miejsce... Każdy poziom powyżej 1900 jest chory..
    Też tak sądzę Małe obroty zrobią co chcą na razie chcą w dół jechać to niech się wykażą.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: pati_ [91.227.156.*]
    Jeśli Stany dzisiaj obronią 4086-90, to być może jutro u nas zieleń zawita.

Wsparcia poprzebijane. L mogą zacząć się bać...
    A no samarytanin wyczułem ich dziś a no na L jest gorące krzesło różnie może być nie ma co zakładać zjechali 100p od szczytu i czy będą tam chcieli polecieć cos kręcą szkoda że z pozycją bo bym poczekał do wyklarowania się sytuacji.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: piobor [176.221.121.*]
    Tak jak przewidywałem, że ten tydzień będzie sponsorować literka S i się tak zaczął. Oczywiście jak zawsze nie doceniłem możliwości spadku i za szybko zamknąłem swoje S otwarte na początku sesji :-( Jutro rano przewiduję, że będzie ruch ku górze, a później powolne opadanie. Tak więc zamknę L i zamienię na S. Achhh jak ja nie doceniam możliwości spadku.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: wilk_z_banana [5.173.113.*]
    Co z tego ja pisałem że pozbędę się L bo duże ryzyko spadków przy poziomie 196x i że przyjdą najpóźniej tydz po fedzie i nic nie zrobiłem a teraz mam 57p straty na kontrakt a tak bym czekał lipa z zajęciem pozycji L była powyżej 1900 a co do opadania dziś zjazd bez obrotu, najwięcej opadliśmy z rynków wschodzących więc jutro na oko up może kończący korektę lecz raczej pobożne życzenie. Raczej jak piszesz psełdo walka w okolicy 1900 i zjazd.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: typowyznawca [5.184.242.*]
    Sp500 mocno trzyma tam nie chcą spadków rynek pracy zaszkodził wzrostowej tendencji, ale to aż tak nie zmiena faktu, że wybicie w usa
    Z kanału spadkowego jest i będzie kontynuowane. Usd do pln mocny wzrost, kapitał zagraniczny ucieka bo to się opłaca. Ale tylko na chwilę, wybilismy mocny dołek, i właśnie o to chodzi, żeby wszystkich przestraszyć, to celowe zagranie wszystkich w koło! Najpierw o zyskach z podatków, później WIBOR, następne straszenie i straszenie i tak w koło, mamy flagę nie ma to tamto jest to gorsza formacja od choragiewki ale jak wybije to s-Ki nie będą nadążały zamykać pozycjic.

AKTUALNIE TO NAJLEPSZEMIEJSCE L OCZYWISCIE Z CIANYM SL KTORY NAS OCHRONI I POZWOLI ZREALIZOWAĆ MAŁĄ STRATE
    Nie zgodzę się. Wręcz jest coraz więcej przesłanek świadczących o powracającej sile dla S. Patrz Edek jak szybko i bez problemu złamał 1e wsparcie na 1.08 a potem z łatwością naruszył kolejne na 1.07200 i tu kraży. Jesli sprawdzi się ten ruch to idzie na 1.01. Gold w dół. S&P chwieje się w posadach. Nasz fw20 przebił ważne wsparcie. Dziś finisz czerwony znowu i to L będzie wyskakiwać w popłochu a nie S. Godziwy poziom u nas to 1600-1700. Mnie wystraczy 1800 i mam to w d...
    To mnie pocieszyłeś zobaczymy kierunek w długim terminie wiadomy lecz teraz duże ryzyko wybicia dołem i pociągnięcia w dół wiadomo ze sztucznego ale tylko grubasy mają większość akcji i zablokować ich może popyt a co do dolara jak spadał z dzisiejszych poziomów to już nie miał kororeracji z wigusem więc ruchy dla poduchy.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: typowyznawca [5.184.242.*]
    Popatrz na miesięczny wykres i zadaj sobie pytanie, ile razy już było duże ryzyko wyjścia dołem?
    Ja to mam traumę bo na przestrzeni lat jak wchodziłem w rynek to zawsze tak było wyciąg i jazda w dół w hossie byłem poza giełda więc mi się tak to kojarzy i mam czarne wizję odrazu trzymałem L pewnie do poziomów 1850 a teraz bez jakiegoś przekonania na L siedzę i wieże w to co piszą że będzie rosło bazowe jak po sznurku a wschodzące z wigusem na czele tak samo a co do spadków to fakt brak kupujących.
    A co do pozycji L to teraz jest dobry poziom bo dolna banda kanału zagrożenia tylko czy nie wybija się dołem dlatego SL blisko jak pisałeś, poczatek sesji wzrost zobaczymy w co się rozwinie.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: zzz20 [93.105.90.*]
    Co to w sumie mają być w ogóle za spadki, chyba że pt.: "nie ma kupujących" :)))
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Co tak cicho i pusto ?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: ~Grzesiek76 [5.173.32.*]
    Każdy gryzie paznokcie
    A co tu pisać? L-ki powyżej 1900 uwięzione. Zaraz S-ki poniżej 1900 będą uwięzione. Zamek pewnie na max-ie dziennym. I wielka niewiadoma pozostanie w którą stronę pójdziemy. Choć ja nadal obstawiam tydzień dla S.
    Dziś wydaje się, że 1900 przebijemy. Ufff zamknę swoje L wtedy. Czekają nie wiem na co, aby wystrzelić. Jankes w stronę 4.200 pójdzie.
    jedna czerwona łapka to nic :-) Lecę do miasta. Jak wrócę zobaczymy gdzie będziemy :-)))
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: wilk_z_banana [94.254.184.*]
    Mnie to irytuje Jankesi 4100 bronią a my jak zwykle zamiast o 2100 walczyć zgodnie z kierunkiem bazowych bitykoni itd w tyłku o 1900 pseldo walka .tu ciągle szulernia i wyceny dramatycznie tanie bo nikt tego nie chce a dałem się zwieść że tym razem będzie inaczej i to samo przekonanie od lat ach.
    A odnośnie dziś powinna zieleń zdominować rynki. Lecz odbicie słabe puki co więc gruby wyciągiem w górę nie zainteresowany.
    Wróciłem, ale znów mizerota. Jednak ceny muszą być niższe, żeby zachęcić świat do zakupów u nas. No co zrobisz WIlku :-( Do juterka!
    Wystarczy że zachęci algorytm a nie świat
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: piobor [176.221.121.*]
    Wilku jutro chyba szykuje się ruch tylko w jedną słuszną stronę i zamek na poziomie powyżej 1902 ;-) Trzymam kciuki za L i je też trzymam. Jeśli tak będzie to zastanowię się nad trzymaniuem do końca tygodnia ;-) Ciekawie się zapowiadają 2-3 świeczki :-)
    Nie irytuj mnie bo z moich analiz powinniśmy być już nad 2000 tylko sp dolar ropa/surowce się sprawdziły a ten rumol zawsze na opak nie wiem jak go gryź.
    A zapomniałem że araby uratowały ropę bo nie może być tania bo Rosja musi wojnę ciągnąć a Mateuszek pilnuje żeby ludzie akcji nie kupowali zanim się ekipa nie dorobi ciekawe czy jak by ich pozwać za wypowiedzi to by się proces wygrało żeby zebrać się i oskarżyć za manipulacje giełdowe ja bym w to wszedł.
    Jak jest jakiś prawnik tu co wie czy da się to ugryźć chodź by żeby im hałasu narobić przed wyborami jak doją społeczeństwo.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: klapa_ [83.29.137.*]
    "Jak panie z wiejskiego banku zorganizowały gang i zgarnęły 55 mln zł"
    "Wykradzioną fortunę inwestowały na giełdzie."
    "Zdaniem śledczych finansowy przekręt trwał 15 lat. Podejrzani fałszowali dokumenty. Liczyli, że cudzymi pieniędzmi zbiją fortunę, grając na giełdzie."

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/rzeszow/afera-w-banku-w-grebowie-aresztowano-prezeski-i-pracownikow-bank-zamknieto/5jpbf9r

hmmm....ciekawe pod jakim nickiem na forum występowali...:))
    Ni ma pieniędzy ale 10mld dolarów na himarsy z USA znaleźli takie tam grosiki to co ich jakiś tam 1mld z uni obchodzi jak 10 do USA na złom poleci. To teraz wiga na 5000p gonić , jak takie z nas silne i bogate państwo ale głupio kasę przejadają zamiast inwestować w technologię i szkolnictwo.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: ~Pit [37.30.108.*]
    Mój typ…

„Kundel z wiejskiej”

Pozdro

Ciekawa sesja się zapowiada. Wyższe otwarcie w okolicy 1900 było do przewidzenia po Jankeskiej sesji i to efekt otoczenia ale co dalej z tym zrobią... ?
    Raczej myślę że rynek jest słaby i nie utrzyma emocjonalnego otwarcia budowanego na otoczeniu ale kto wie.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: piobor [79.185.6.*]
    Oczywiście Ravcio jesteśmy po przeciwnej stronie. Już pisałem wczoraj, zamek powyżej 1902 kasowego musi być. Paliwo do wzrostów
    1. wzrosty u Jankesa - jednak oni muszą mieć olbrzymi wpływ na nas w takiej chwili-tu się zgodzimy :-)
    2. stopy niezmienione u nas.
    3. wyniki jutrzejsze Orlenu ;-) na pewno pociągną mega indeks

Ja na L od poniedziałku i tak sobie myślę, że do końca tygodnia.
    I zapomniałem o najważniejszej dla mnie 4 przesłance-krzyż Harami. Zapraszamy do dyskusji, bo jakoś forum przycichło ostatnimi czasy :-(
    Ja też na otwarciu wziąłbym S i zobaczył co się dzieje bo wschodzące słabo ale nie siedział bym długo na nich Śl np 1911
    Narazie walka w okolicach 1890-1910 będzie z tedecja w dół puki co bo wschodzące stoją zobaczymy co dalej
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 6 Autor: ~MMM [193.19.165.*]
    Wyniki PKN dopiero 24 lutego, było chyba przesunięcie.
    Jednak trudno będzie poniżej 1900 schodzić. Trzyma dawana strefa wsparcia. W odpowiednim momencie na ratunek Jankes przyszedł.
    No tak 24 lutego - nie zauważyłem :-( Tak więc niezła ustawka się szykuje na Orlenie.
    Co oni robią z LOPem ? Wszyscy banan opuszczają ?
    Banan według mnie to był gotowy do ruchu w dół ale Jankes zamieszał i zasiał wątpliwości. Ale czy my mamy siłę na odbicie ponad 1900 czy tylko będzie przeciąganie w czasie i bujanie wokół 1900 ? Nie mówię o dzisiejszym dniu tylko perspektywie kilku następnych.
    Na oko może dobiorę orlena sobie w sumie promocja
[x]
FW20 -0,62% 2 896,00 2025-10-17 17:04:56
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.