Witam zakładam nowy wątek żeby Alkowi nie zaśmiecać rozkmin dyniowych. Ten tydzień zapowiada się kontynuacja korekty płaskiej z możliwością wybicia bo już trochę jesteśmy na tych poziomach w którą stronę to nie wiem pewnie w dół bo wskazuje na to brak paliwa ja obstawiam górę lecz jak byłbym bez pozycji to czułbym się najlepiej więc powodzenie życzę tzw Day Traderom :)
Dziękujemy za wpis i otwarcie tygodnia. Ja się podpisuję pod tym "w dół", ale tylko krótko, tj. na początku tygodnia. Jak pisałem w zeszłym tygodniu, na poziomach 1870-1880 stoi kilka mierzeń. Moim zdaniem tam dojdziemy. Potem powinno być odbicie. No chyba, że okolic 1850 będą chcieli dojść. Tam też jest poziom... Hm...
Ciekawostka z Indii, jakoś przechodzi bez echa - nie po to gościu jest na 4 miejscu żeby nie przekuł to na sukces :)))
Afera Adani Group. Chwieje się imperium 4. najbogatszego człowieka na świecie Adani Group, holding najbogatszego azjatyckiego miliardera Gaurama Adaniego został oskarżony o oszustwa księgowe przez firmę Hindenburg Research. Kapitalizacja spółek Adaniego spadła w trzy dni o 51 mld dolarów.
Witam, ja zamknąłem poranne S i jestem znów na L. Zobaczymy, ale zamknę jak tylko będę na jakimś zarobku. Nie jestem pewien czy my nie polecimy niżej :-( I jestem ciekaw czy Orlen podciągną w górę czy jednak zagrają-Im lepsze wyniki tym niżej?
No widzisz Wilku znów jestem wkurzony na siebie. Bo miałem z rana S i zamknąłem z mały zyskiem i znów L, bo wiadomo to ulubiona literka. No i hyc zrobił się problem. Miałem trzymać do 1891, ale ja nie lubię tych S no i zamknąłem dużo wyżej :-(
Nie wygląda to dobrze bo ni z gruchy a lecą ostro myślałem że może jeszcze wyciągną ale nici z hossy pokoleniowej raczej za wiele się tu nie zmieniło 1700 na celowniku nie ustedniam bo chyba gruby zakończył kanał wzrostowy i spadki małym kapitałem będzie robił obniży ceny i dalszą zbiórka.
Pytanie czy to korekta i jej koniec czy jednak zjazd na niższe poziomy , bierze ktoś L czy czekacie na rozwój bo mnie myśl uśrednienia przeszła przez głowę lecz się dygam. Że coś grubszego się kroi.
A no samarytanin wyczułem ich dziś a no na L jest gorące krzesło różnie może być nie ma co zakładać zjechali 100p od szczytu i czy będą tam chcieli polecieć cos kręcą szkoda że z pozycją bo bym poczekał do wyklarowania się sytuacji.
Tak jak przewidywałem, że ten tydzień będzie sponsorować literka S i się tak zaczął. Oczywiście jak zawsze nie doceniłem możliwości spadku i za szybko zamknąłem swoje S otwarte na początku sesji :-( Jutro rano przewiduję, że będzie ruch ku górze, a później powolne opadanie. Tak więc zamknę L i zamienię na S. Achhh jak ja nie doceniam możliwości spadku.
Co z tego ja pisałem że pozbędę się L bo duże ryzyko spadków przy poziomie 196x i że przyjdą najpóźniej tydz po fedzie i nic nie zrobiłem a teraz mam 57p straty na kontrakt a tak bym czekał lipa z zajęciem pozycji L była powyżej 1900 a co do opadania dziś zjazd bez obrotu, najwięcej opadliśmy z rynków wschodzących więc jutro na oko up może kończący korektę lecz raczej pobożne życzenie. Raczej jak piszesz psełdo walka w okolicy 1900 i zjazd.
Sp500 mocno trzyma tam nie chcą spadków rynek pracy zaszkodził wzrostowej tendencji, ale to aż tak nie zmiena faktu, że wybicie w usa
Z kanału spadkowego jest i będzie kontynuowane. Usd do pln mocny wzrost, kapitał zagraniczny ucieka bo to się opłaca. Ale tylko na chwilę, wybilismy mocny dołek, i właśnie o to chodzi, żeby wszystkich przestraszyć, to celowe zagranie wszystkich w koło! Najpierw o zyskach z podatków, później WIBOR, następne straszenie i straszenie i tak w koło, mamy flagę nie ma to tamto jest to gorsza formacja od choragiewki ale jak wybije to s-Ki nie będą nadążały zamykać pozycjic.
AKTUALNIE TO NAJLEPSZEMIEJSCE L OCZYWISCIE Z CIANYM SL KTORY NAS OCHRONI I POZWOLI ZREALIZOWAĆ MAŁĄ STRATE
Nie zgodzę się. Wręcz jest coraz więcej przesłanek świadczących o powracającej sile dla S. Patrz Edek jak szybko i bez problemu złamał 1e wsparcie na 1.08 a potem z łatwością naruszył kolejne na 1.07200 i tu kraży. Jesli sprawdzi się ten ruch to idzie na 1.01. Gold w dół. S&P chwieje się w posadach. Nasz fw20 przebił ważne wsparcie. Dziś finisz czerwony znowu i to L będzie wyskakiwać w popłochu a nie S. Godziwy poziom u nas to 1600-1700. Mnie wystraczy 1800 i mam to w d...
To mnie pocieszyłeś zobaczymy kierunek w długim terminie wiadomy lecz teraz duże ryzyko wybicia dołem i pociągnięcia w dół wiadomo ze sztucznego ale tylko grubasy mają większość akcji i zablokować ich może popyt a co do dolara jak spadał z dzisiejszych poziomów to już nie miał kororeracji z wigusem więc ruchy dla poduchy.
Ja to mam traumę bo na przestrzeni lat jak wchodziłem w rynek to zawsze tak było wyciąg i jazda w dół w hossie byłem poza giełda więc mi się tak to kojarzy i mam czarne wizję odrazu trzymałem L pewnie do poziomów 1850 a teraz bez jakiegoś przekonania na L siedzę i wieże w to co piszą że będzie rosło bazowe jak po sznurku a wschodzące z wigusem na czele tak samo a co do spadków to fakt brak kupujących.
A co do pozycji L to teraz jest dobry poziom bo dolna banda kanału zagrożenia tylko czy nie wybija się dołem dlatego SL blisko jak pisałeś, poczatek sesji wzrost zobaczymy w co się rozwinie.
A co tu pisać? L-ki powyżej 1900 uwięzione. Zaraz S-ki poniżej 1900 będą uwięzione. Zamek pewnie na max-ie dziennym. I wielka niewiadoma pozostanie w którą stronę pójdziemy. Choć ja nadal obstawiam tydzień dla S.
Mnie to irytuje Jankesi 4100 bronią a my jak zwykle zamiast o 2100 walczyć zgodnie z kierunkiem bazowych bitykoni itd w tyłku o 1900 pseldo walka .tu ciągle szulernia i wyceny dramatycznie tanie bo nikt tego nie chce a dałem się zwieść że tym razem będzie inaczej i to samo przekonanie od lat ach.
Wilku jutro chyba szykuje się ruch tylko w jedną słuszną stronę i zamek na poziomie powyżej 1902 ;-) Trzymam kciuki za L i je też trzymam. Jeśli tak będzie to zastanowię się nad trzymaniuem do końca tygodnia ;-) Ciekawie się zapowiadają 2-3 świeczki :-)
Nie irytuj mnie bo z moich analiz powinniśmy być już nad 2000 tylko sp dolar ropa/surowce się sprawdziły a ten rumol zawsze na opak nie wiem jak go gryź.
A zapomniałem że araby uratowały ropę bo nie może być tania bo Rosja musi wojnę ciągnąć a Mateuszek pilnuje żeby ludzie akcji nie kupowali zanim się ekipa nie dorobi ciekawe czy jak by ich pozwać za wypowiedzi to by się proces wygrało żeby zebrać się i oskarżyć za manipulacje giełdowe ja bym w to wszedł.
"Jak panie z wiejskiego banku zorganizowały gang i zgarnęły 55 mln zł" "Wykradzioną fortunę inwestowały na giełdzie." "Zdaniem śledczych finansowy przekręt trwał 15 lat. Podejrzani fałszowali dokumenty. Liczyli, że cudzymi pieniędzmi zbiją fortunę, grając na giełdzie."
Ni ma pieniędzy ale 10mld dolarów na himarsy z USA znaleźli takie tam grosiki to co ich jakiś tam 1mld z uni obchodzi jak 10 do USA na złom poleci. To teraz wiga na 5000p gonić , jak takie z nas silne i bogate państwo ale głupio kasę przejadają zamiast inwestować w technologię i szkolnictwo.
Ciekawa sesja się zapowiada. Wyższe otwarcie w okolicy 1900 było do przewidzenia po Jankeskiej sesji i to efekt otoczenia ale co dalej z tym zrobią... ? Raczej myślę że rynek jest słaby i nie utrzyma emocjonalnego otwarcia budowanego na otoczeniu ale kto wie.
Oczywiście Ravcio jesteśmy po przeciwnej stronie. Już pisałem wczoraj, zamek powyżej 1902 kasowego musi być. Paliwo do wzrostów 1. wzrosty u Jankesa - jednak oni muszą mieć olbrzymi wpływ na nas w takiej chwili-tu się zgodzimy :-) 2. stopy niezmienione u nas. 3. wyniki jutrzejsze Orlenu ;-) na pewno pociągną mega indeks
Ja na L od poniedziałku i tak sobie myślę, że do końca tygodnia.
Co oni robią z LOPem ? Wszyscy banan opuszczają ? Banan według mnie to był gotowy do ruchu w dół ale Jankes zamieszał i zasiał wątpliwości. Ale czy my mamy siłę na odbicie ponad 1900 czy tylko będzie przeciąganie w czasie i bujanie wokół 1900 ? Nie mówię o dzisiejszym dniu tylko perspektywie kilku następnych.