Zawsze powtarzam jak mantrę: rynek (giełda) dąży od skrajnego niedowartościowania (przez 10 lat na Suntechu) do SKRAJNEGO PRZEWARTOŚCIOWANIA. Obecnie jesteśmy poniżej średniej rynkowej dla sektora. Po takich samych albo lepszych wynikach jak w zeszłym roku skrajne przewartościowanie będzie x3, x5 czy x10 dzisiejsza cena? A i w tym wypadku w kilkuletnim okresie i przyspieszeniu rozwoju x10 może okazać się tanio... I z takim dylematem mamy tu do czynienia.
Nie zmieniam pysiu... Ponad 10 lat tu pisze (przeważnie sam ze sobą) i tak mi zostało:) Polemizuje w ten sposób z tymi, którzy chcą mi odebrać akcje Suntecha:)
Ja poczekam na wycenę w setkach i nie będzie to 1 z przodu spyrosoft w półtorej roku z 30 poszedł na 350 zł a w 4 lata na 660 zł branża ta sama więc to pokazuje możliwość ja uważam że warto poczekać pozdrawiam
A spyrosoft nie jest spółka dywidendową a na suntech jeśli będą wypłacali co roku to fundusze uwielbiają takie spółki i kupują na wiele lat a kurs wtedy stabilnie rośnie do góry tak że w tym roku jak ogłoszą wyższa dywidendę to spodziewam się już dwucyfrowki na stałe pozdrawiam
Inwestor, skąd wiesz czy umowa z grudnia jest gruba? Nie ma informacji o kwocie. Poza tym dopiero ją zawarli wiec nie wpłynie na wynik za zeszły kwartał
Dlatego nie ma za wielu chętnych do sprzedaży bo nikt nie wie jak duże to będą pieniądze i czy teraz takie umowy nie będą norma a może i większe będą wpadać po ostatniej informacji że spółki ?
Ja wlasnie na to licze ze nastal czas ze spolka rocznie bedzie podpisywac kilka takich umow i bedzie dążyla to tego co mowil prezes ze chca byc piątą spółka w swojej branzy na swiecie. A runek w tej branzy ma urosnac w ciagu 5lat o 100%
Wystarczy spojrzeć jak rósł spyrosoft branża IT
https://www.biznesradar.pl/notowania/SPR#5l_lin_lin
Tutaj będzie podobnie większa korekta była przy 200 zł potem 400 a teraz przy 600 się nie zapowiada bo zyski rosną dalej ...
Zarząd Spółki Suntech S.A. informuje, że dnia 1 grudnia 2022 roku otrzymał podpisaną umowę dotyczącą wdrożenia platformy SunVizion OSS/BSS u nowego klienta, operatora telekomunikacyjnego działającego w Azji i Europie. Zarząd uznaje umowę za znaczącą ze względu na jej wartość. Pod względem przychodów kontrakt jest największym w historii firmy Suntech.