• jeszcze o fabryce Autor: ~hix [37.248.113.*]
    Kupili ją w IV 2018 za 25 mln. Ceny aktualne nieruchomości - produkcyjnych też, a może nawet w szczególności - w stosunku do początku 2018 to jest spora przepaść. Wzrost 2 - 3 krotny. Dodatkowo postawili nową halę, dodali know-how na prefabrykaty.
    Klienta mają konkretnego, który jest zainteresowany dokładnie tym profilem działalności - prefabrykatami - czyli powinien być skłonny zapłacić premię za zorganizowaną całość. Mi z takiego podejścia wychodzi całkiem konkretna cena.
    Chyba mrówka niesie słonia.
  • Re: jeszcze o fabryce Autor: ~lalala [188.33.240.*]
    no i?
  • Re: jeszcze o fabryce Autor: ~hix [37.248.113.*]
    No i ja sobie czekam na info czy transakcja dojdzie do skutku oraz za jaką cenę sprzedadzą fabrykę.
    Bo może się przypadkiem okazać, że na samej sprzedaży zarobimy więcej niż mamy kapitalizacji.
    A co zrobią z pieniędzmi ze sprzedaży? Pojęcia nie mam. Może jakaś dywersyfikacja działalności? Może hale? Zobaczymy.
  • Re: jeszcze o fabryce Autor: ~anowy [213.134.168.*]
    Do 40 warto trzymać. Też mam nosa, że sporo na tym zarobią. Postawiłem 0.6mln na to kupując akcję po ok. 8 więc razy 5 musi być, jak to na takich okazjach bywało
  • Re: jeszcze o fabryce Autor: ~marek [37.225.66.*]
    to fakt niezła gotówka wpadnie do kasy plus sprzedaż działki ,może jakis ciekawy projekt szykuje firma a może podzielą się trochę z akcjonaruiszami?czyli sami ze sobą plus garstka nas;)
  • Re: jeszcze o fabryce Autor: ~anowy [213.134.168.*]
    Co prawda to tragiczne okoliczności i nie ma co się cieszyć, ale teraz eksport prefabrykatów do Turcji to będzie złoty interes
[x]
HMINWEST -1,67% 25,00 2025-04-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.