Kupili ją w IV 2018 za 25 mln. Ceny aktualne nieruchomości - produkcyjnych też, a może nawet w szczególności - w stosunku do początku 2018 to jest spora przepaść. Wzrost 2 - 3 krotny. Dodatkowo postawili nową halę, dodali know-how na prefabrykaty. Klienta mają konkretnego, który jest zainteresowany dokładnie tym profilem działalności - prefabrykatami - czyli powinien być skłonny zapłacić premię za zorganizowaną całość. Mi z takiego podejścia wychodzi całkiem konkretna cena. Chyba mrówka niesie słonia.
No i ja sobie czekam na info czy transakcja dojdzie do skutku oraz za jaką cenę sprzedadzą fabrykę. Bo może się przypadkiem okazać, że na samej sprzedaży zarobimy więcej niż mamy kapitalizacji. A co zrobią z pieniędzmi ze sprzedaży? Pojęcia nie mam. Może jakaś dywersyfikacja działalności? Może hale? Zobaczymy.
Do 40 warto trzymać. Też mam nosa, że sporo na tym zarobią. Postawiłem 0.6mln na to kupując akcję po ok. 8 więc razy 5 musi być, jak to na takich okazjach bywało
to fakt niezła gotówka wpadnie do kasy plus sprzedaż działki ,może jakis ciekawy projekt szykuje firma a może podzielą się trochę z akcjonaruiszami?czyli sami ze sobą plus garstka nas;)