Z bardzo prostej przyczyny. Wszyscy już kupili. Wszyscy spodziewają się dobrych wyników dlatego kurs jest wyśrubowany. Więc niby kto miałby zapłacić więcej za firmę która wszyscy kupili. Jest takie powiedzenie " jeżeli uważasz że ta firma to kolejny Microsoft za jej akcje należy zapłacić wygórowana cenę. A to oznacza możliwość poniesienia strat" lepiej kupić spółki która są mniej popularne i nikt ich nie ma w portfelu. Niż firmę która jest skrajnie napompowana. Na giełdzie większość się myli. Także ja przewiduję bardzo silna bessę na tym walorze. Nawet do ceny jednocyfrowej
Unimot niestety mi odjechał. Czekam na korektę, ale mogę nie doczekać. O legendarnych lukach nawet nie myślę. Poproszę zatem przykłady tych mniej popularnych spółek, których nikt nie ma w portfelu i co najważniejsze dadzą zarobić :)
Dnia 2023-02-03 o godz. 09:22 ~Amator napisał(a): > Unimot niestety mi odjechał. Czekam na korektę, ale mogę nie doczekać. O legendarnych lukach nawet nie myślę. Poproszę zatem przykłady tych mniej popularnych spółek, których nikt nie ma w portfelu i co najważniejsze dadzą zarobić :) > > > > Pozdrawiam
Myślisz że dlaczego "znawca" produkuje się tutaj a nie na tych "lepszych" spółkach? Weź pod uwagę że niemal identyczny post wstawił przy 40pln/akcja. Każde forum ma swojego trolla, ten jest nasz i chyba trzeba nauczyć się żyć obok niego.
Idź na woodpackera, choć i tak nie kupisz bo już mocno urósł, tylko jak chwaliłem unimot jakbyl po 60 to też mało kto chciał kupić i czekał na korektę :-)
Spółka za 2022r zarobiła ok. 40 zł za akcję. Dopiero przed nami zakup "Lotosu" i związane z tym dodatkowe zyski. Jeśli I kw potwierdzi trend to w maju mamy kurs 400 zł.
Przyjdzie jeden z drugim kupi parę akcji i pieprzy trzy po trzy, góry nie wody, 500 na akcje w 4 miechy po czym przy podbidce 5 procent wywalaja i znów jadą jaki to gniot, wyjazd na newconnect
Na razie nie podałeś ani jednego argumentu przeciw 400 zł w maju po wynikach za I kw potwierdzających trend. Nie wiesz ile mam akcji, za ile kupiłem i kiedy sprzedam, a wszystkie Twoje komentarze są ad persona w moją stronę.