Jak mam ci powiedzieć prawdę to : nic szczególnego, wiemy że Prezes robi porządki w grupie żeby ciąć koszty, pozbywa się spółek które nic nie wnoszą (nic nie robią) generują tylko koszty/straty lub nie robią gier. Ponieważ czasy dla gamingu trochę się zmieniły i nie ma finansowania zewnętrznego. Dlatego pozbywamy się poprzez sprzedaż lub likwidację, Ultimate Marketing, Kapi games, Golden Eggs, Ultimate VR, Roller Games, Thunder Games, coś jeszcze pewnie zapomniałem. Jak mam kłamać to: 5 ziko ...
Nowy ład. Nowe przepisy, nowe regulacje, nowe podatki. Spółki zamykają się hurtowo w całym kraju. Rządowi mało było po tysiąc złotych od miliona spółek, to będzie miał teraz po tysiąc pięćset złotych od dwustu tysięcy spółek. A potem będą się dziwić że w budżecie jeszcze mniej pieniędzy. Prezes w przeciwieństwie do rządzących tym krajem potrafi myśleć, stąd takie ruchy. Odejdą koszty i w raportach będą większe zyski. Same bardzo dobre ruchy i decyzje ostatnio.
To zaprocentuje w przyszłości. Chodzi też o raporty jednostkowe/skonsolidowane. Każdy mówi i dokupowaniu, a małko kto dokupuje bo się boi. Jak będzie po 30 lub 40 zeta to wtedy się nie będą bać ...