• US100 Autor: ~Racjonalista [89.151.47.*]
    35 % przychodu XTB to kontrakty na US100. Wystarczy spojrzeć co się dzieje na indeksie i co dziać się będzie i jestem spokojny o wynik 1 kwartału. Obecnie ruchy na indeksach czy to góra czy dól są bardzo dynamiczne co z automatu generuje bardzo dużą ilość transakcji. Myślę, ze duża zmienność szczególnie na spółkach technologicznych będzie już stałym elementem gry na giełdzie. A mając konto w XTB każdy spróbuje swoich sił na US100 bo tam największe ruchy i dźwignia 20 i 50% zysk lub też strata w jeden dzień to żaden wyczyn. I nie przez przypadek do marketingu wykorzystuje się kanał sportowy czy też znane postacie szczególnie sportów walki, ponieważ grupą docelową potencjalnych klientów są przede wszystkim ludzie lubiący rywalizację, czyli osoby bardziej skorzy do większego ryzyka. Każdy wie że 80% rachunków notuje straty, jednak kązdy uważa zawierając transakcję, że będzie w tych pozostałych 20%:)) Wystarczy trochę wiedzy i odpowiednia strategia aby zwiększyć szanse znalezienia się w tych 20%, ale to każdy musi opracować sobie sam, bo wiadomo, że wszyscy na plusie być nie mogą. Mimo to życzę wszystkim bez wyjątku dobrych wyborów co do kierunku ruchu swojego ulubionego instrumentu.:)
  • Re: US100 Autor: ~makler [77.222.244.*]
    Właśnie odsłuchałem konfy
    Wnioski są takie:
    - 4q słabszy ale pod kątem zmienności, operacyjnie super. Między słowami było, że zostali lekko ograni w jednym z miesięcy oraz mieli duże ujemne różnice kursowe.
    - 1q już wiedzą, że jest rewelacyjny operacyjnie i zmienność powróciła. Zysk będzie kozak.
    - nowy produkt (ale nie ten co będzie wprowadzony w 1q) będzie kolejnym game changerem
    - generalnie są spokojni, w całym roku zawsze jest co najmniej jeden kwartał gdzie zmienność kuleje i wynik jest słaby.
    - potwierdzili też potężny rozwój i że kasy mają tyle że nie wiedzą co z nią zrobić. 75% na dywidendę raczej przesądzone.
  • Re: US100 Autor: ~MN [89.228.83.*]
    Konfy ? To dwie były ? Serio pytam. Zawsze po był wywiad na parkiecie.
  • Re: US100 Autor: ~makler [77.222.244.*]
    Odsłuchałem konfę
  • Re: US100 Autor: ~Spring [85.221.133.*]
    Jest konferencja po wynikach warto zaglądać na stronę relacji inwestorskich spółki.
  • Re: US100 Autor: the_truth [94.197.75.*]
    Ja moj instrument zawsze nosze przy sobie i bardzo o niego dbam bo jest dla mnie bardzo cenny :)

• Re: US100 Autor: ~Zdzisław [185.245.195.*]
    Prawda, ale mnie rozbawiłeś. Po przeczytaniu ostatniego zdania wywodu racjonalisty, to niezły dowcip wyszedł, haha.
  • Re: US100 Autor: ~Sean [93.105.47.*]
    wyniki big techow wczoraj ponizej oczekiwań. dzień wcześniej Meta +20%, a Apple, Alphabet, Amazon na minusach i to całkiem sporych.
[x]
XTB 0,82% 105,56 2026-05-19 13:28:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.