Niechętnie to powiem, ale wyjce pokroju malinioka miały tu rację. Wszelkie wykresy, analizy można sobie wsadzić. Tu tylko info, fundamenty i podejście głównych akcjonariuszy ma znaczenie :( Jak widać robić mogą co chcą!
P. S. Czy ktoś był taki bystry by wymyślić to co oni wczoraj wymyślili?
Oj HubTech HubTech - takie akcje jak wczorajsza nie przystoi robić spółce Twojego pokroju!!!!!!!
Męczy mnie ten wczorajszy wątek dziwnego głównego akcjonariusza i całego WZA z uchwałami na czele. Spółka perspektywiczna, fundamenty solidne, wyniki naprawdę dobre i takie zagrywki? Coś mi tu nie pasuje!!!
Tu coś się święci, coś jest na rzeczy. I nie mówię o złych czynach. Jak uważacie akcjonariusze?
Dnia 2023-02-02 o godz. 16:50 ~mix napisał(a): > Męczy mnie ten wczorajszy wątek dziwnego głównego akcjonariusza i całego WZA z uchwałami na czele. Spółka perspektywiczna, fundamenty solidne, wyniki naprawdę dobre i takie zagrywki? Coś mi tu nie pasuje!!! > >
Sądzę, że wszyscy akcjonariusze tej spółki od wczorajszego dnia są mniej lub bardziej zdezorientowani. Dlatego też nie jest może potrzebne spekulowanie, co też najbliższe dni przyniosą. Od takiego bełkotu są nasi forumowi inżynierowie i inni jego pokroju. Oni tu muszą pisać dużo i będą to robić.
Biorąc pod uwagę obecne fundamenty spółki i spółek zależnych, to trudno wyobrazić sobie, żeby ten potencjał został zaprzepaszczony. Nie wiemy, co oni kombinują (i szkoda spekulować), płyniemy z prądem. Różne warianty tu mogą się wydarzyć. Tyle, że mnie się nadal wydaje, że kurs dźwigną mocno w odpowiednim czasie, gdy będą już gotowi pokazać coś ważniejszego niż bardzo dobre wejście na rynek z kosmetykami (Bio, Eco). Owszem, upłynęło już sporo czasu i to, co robili nie jest w porządku wobec akcjonariuszy (zwłaszcza tych z prawdziwego zdarzenia). To jest nasza strata - ten czas, kiedy to akcje leżą i nic się nie dzieje. Na szczęście są inne spółki i mam nadzieję, że też nie trzymacie się tego HubTech'a jak koła ratunkowego :-)
Bardzo jestem ciekawy, co pokażą w najbliższym raporcie kwartalnym i czy będzie niedługo WZA oraz co ewentualnie tam uchwalą. Szczerze mówiąc nie wybieram się. Jak dla mnie szkoda czasu. Wolę inaczej go spędzić.
Nie będę też obstawiać, co stanie się w przyszłości.
Jedynie wydaje mi się, że w ciągu roku, może półtora tu będą jakoś rozgrywać kurs po swojemu i będzie się coś działo (raczej pozytywnego). Nie wierzę, po prostu nie wierzę, żeby spółkę wycofali z giełdy w ogóle (w znaczeniu z New Connect). Za dużo zaangażowania, pieniędzy i strategii włożyli w to, żeby osiągnąć ten etap, na którym są obecnie.
Powyższe - mnie wystarcza, żeby być spokojnym i czekać na dalsze wydarzenia. No, oczywiście brak kredytów, spokój w życiu i akcje innych (poważniejszych) firm pomagają w utrzymaniu tego spokoju.
Mylisz się co do tego że wykres oszukuje. Faktycznie najbardziej prawdopodobnym scenariuszem był potworny atak na 0.46x z przebiciem i kierunkiem 50gr ale zauważ że kurs po mini panice sprowokowanej przez niewiadomo kogo zatrzymał się na linii trendu--------> sprawdź wszystkie lokalne dołki na wykresie świecowym od końca września..... Tak ze wszystkiego nie przewidzisz ale trend wzrostowy nie został zanegowany
Mogę się zgodzić. Jednakże tutaj główny czynnik stanowią informacje, które mogą nagle wywracać wszystko do góry nogami. Myślę, że gdybyśmy już byli na głównym taka zagrywka z transferem Cypr - Lux nie byłaby taka łatwa!