Pierwszy wątek mPay - tylko merytoryka tutaj: https://www.bankier.pl/forum/temat_mpay-perspektywy-tylko-merytoryka,58911153.html
Drugi wątek mPay - Technika.
Technicznie od max na świeczkach dziennych mamy zjazd z 1.16 co stanowi opór (maksymalne zamknięcia) do 0,94 = -19% czyli całkiem standardowy jak na NC. Wsparcie: 0,89 zł czyli dość blisko które może być testowane, zbiega się to z połową świecy wybijającej zielonej z dnia 20.01. Dodatkowe wsparcie średnia SMA 200 i SMA 50 która jest rosnąca przecięcie się tych średnich i sygnał zakupu dla kapitału długoterminowego nastąpi już w przyszłym tygodniu. (może).
Generalnie technicznie mamy powrót do bazy co przy takich spółkach nie jest niczym nadzwyczajnym.
Dodatkowo przy zamknięciu 0,9410 mamy dziś zieloną z luką. Żeby nie było, że za miesiąc insider będzie sobie pluł w buzię. Zwracam uwagę, gdyż ostatnio (FIX) było testowane 1,50 gdzie jest/było zlecenie powyżej 400 000 zł (ukryte).
O świeczkach a przede wszystkim przy świeczkach to ja mogę z kobietą przy winku pogadać. Mowa trawa giełdowa. Tutaj zamiast palić (głupa) świeczkę, trzeba zapytać co dalej z umową i dlaczego nie została procedowana o czasie. Bo to było głównym motorem napędowym wzrostów tej firmy w ostatnim czasiei. Szukanie tematu zastępczego w postaci analizy wykresów itp; akurat przy tej firmie jest typowym biciem piany i tematem zastępczym.
Sprawdza się stare powiedzenie “Kupuj plotki, sprzedawaj fakty”. Ci którzy to zrobili wyszli na swoje. Domyślam się, że zwlekanie do samego konca z informacja o przesunięciu podpisania umowy nie było przypadkowe.
Puma hmm czy lipne to się jeszcze okaże, ogólnie widać, że coś zaczyna się dziać w firmie. Pytanie jest tylko w którą stronę. Bo naprawdę nie chce mi się wierzyć, że decydowali by się na taki przewał związany z pseudo umową z GPW - trochę śmierdzi to zawiadomieniem do KNF o manipulowanie cenami akcji.
Oczywiście, bądźmy poważni IMO umowa wejdzie, sprawa najprawdopodobniej dotyczy szczegółów. Co więcej możliwe, że Plan był taki aby dokupić po aneksie, a sprzedać przed. Licząc na niższą cenę, jednakże dużo niżej ie powinno spaść więc o ponownym załadowaniu się do marca po 0,74 mogą pomarzyć.
To powiedzenie jest dla spekulantów, a nie inwestorów długoterminowych ja znam inne: kupuj dobre spółki i rozwijające się, a sprzedaj jak im rynek się skończy lub będzie bessa.
Ci co zarobili to zarobili, ale nie wiesz ilu już jest na drugim kółku ja znam jednego.
Przy takich obrotach jak byly ostatnio analiza techniczna sprawdza sie na kazdej spolce, nie wazne czy to mpay i NC czy jakas duza z glownego rynku. Co najwyzej sytuacja w samej spolce czy na szerokim moze ja korygowac. Zreszta dzis widac ze idzie wszystko zgodnie z AT
Póki co wersja się sprawdza, widać też, że podaż przestała być aktywna. Kluczowe będzie zakończenie dnia powyżej 0,98 a najlepiej po 1,02 zł , teraz potrzeba trochę czasu na cofnięcie się podaży i budowanie arkusza zleceń po stronie popytowej co już widać na moment pisania, do 0,90 mamy popytowe 90 552 akcje,
100% się zgadzam! Podaż tak spadła, że jak ruszy to będzie naprawdę nieźle, zwłaszcza że trochę się akcjonariatu zmieniło... A z pewnością też dlatego że widzą potencjał spółki...
Sytuacja się poprawiła, uprasza się inwestorów o nie wstawianie akcji w arkusz (podaż) jak zapewne wiecie w arkuszu podażowym w odległości widełek nie powinno być więcej niż 100 000 akcji, a mamy aktualnie do widełek 150 000 akcji więc może być kłopot z dotarciem właśnie tam.
W związku z dotarciem do strefy 1,02, najlepszym rozwiązaniem teraz jest zabetonować popytem 1 zł i zakończyć dzień podbiciem na 1,02. Czyli zamknięcie luki z 01.02. Na pełnej zielonej. Dziękuję.
hmm czyli jeżeli trend się utrzyma ostatnie wyniki można potraktować jako swego rodzaju zadyszkę a najprościej rzecz ujmując wyleszczenie z akcji najsłabszych graczy. A tak a propo to skoro mpayowi rośnie standardem jest pojawienie się wszelakiej maści troli spadkowych i masowo zakładanych tematów typu kolejne ubieranie na mpau itp...to co zaczynamy odliczanie...3...2....
Naganianie na wzrosty nic nie da, dodatkowo uważam że lepsze jest 10 wzrostów po 3% niż 30% jednorazowo. Po pierwsze nie ma leszcza, po drugie 10 wzrostów po 3% to w sposób skumulowany o wiele więcej niż 30%, a ostatnim argumentem za jest to że wtedy korekta jest płytka. Dla mnie zakończenie dnia 1,02 jest dziś wystarczające.
Co właśnie widzimy na kursie bo już ustawiła sie NOWA podaż co jest złe. Zbyt duży wzrost spowodował fakt trudności zamknięcia się na max intra. Lepiej aby już dziś nie rosło to w poniedziałek łatwiej dojdzie do 1,16
Też jestem zdania że lepiej kilka dni wzrostów po 3-4% niż takie skoki no ale MPay już taki jest trzeba się przyzwyczaić ale sama rozgrywka ciekawe. Zobaczymy jak sie zakonczy dzien
Wyglada tak jakby czesc osob chciala uciec przed weekendem albo ktos w koncowce sesji widzac ze popyt siada umiejetnie przesypujac z worka do worka zanizyl kurs na koniec. Nadal dla mnie wyglada to dobrze i nawet sam dobralem po 99 groszy. Zobaczymy
Ładnie się zabawili w piątek spekulanci z 0,9030 podjechali na 1,0460 tj.+14%,by skonczyc sesje na +2%,dobrze ze nie przepuscilem okazji i kupilem zaraz na otwarciu 0,9130 15kilo i wykiprowalem powyzej 1zł,moze znowu taki manewr powtorza z promocją to wtedy trzeba brać.
Kurs jest już w stabilnym kierunku spadkowym niestety do marca sporo czasu kiedy to możliwe są wzrosty pod informacje. GPW.
Aktualnie można się spodziewać zejścia ponownie na 0,74 grosze. Niestety jest przy niskich obrotach coraz więcej zainteresowanych do sprzedaży akcji więc nie ma co brać po wyższej cenie.
Osobiście widzę duże świece wzrostowe poparte wysokim wolumenem kupna. Patrząc na ostatnie pół roku można powiedzieć, że faza konsolidacji na dole została już osiągnięta, a po wypłaszczeniu czas na wzrosty ;) Sama apka rozwija się, userów przybywa, tak samo firma sie rozrasta, m.in. o ekspertow od finansów także imo bedzie dobrze
Lisek jeśli Ci to pomoże to akcje mam - a retoryka taka jaka sytuacja. Sytuację trzeba oceniać obiektywnie
To na co można zwrócić uwagę dziś to fakt, że mpay pobiera 2 zł najprawdopodobniej od grudnia za kartę x ilość aktywnych kart to da dodatkowy przychód firmie. I w sumie przekonamy się dzieki temu ilu klientów faktycznie korzysta z apki ale to raczej w raporcie za 1q
Cześć, dziś pozytywy na kursie, mamy obroty, mamy nowego akcjonariusza z zobowiązaniem lockup, najprawdopodobniej jest też dopinana umowa z GPW oraz sprawdzane są możliwości realizacji tej umowy przez mPay.
Trzymam kciuki i oczekuję minimum 1,5 mln obrotu/wol w najbliższych dniach.
Cześć, i mamy kolejny piękny dzień - technicznie jesteśmy w strefie oporu, która tak naprawdę średnio już działa ponieważ: 1. jest to 4-te podejście 2. mamy duży popyt 3. mamy sporą ale mądrą podaż (niesypiącą) co jest kluczowe 4. zamknięcie powyżej 1.16 dziś/jutro oznacza przebicie.
Cześć, i mamy kolejny piękny dzień na mpay. Rankiem w pełnym arkuszu nie było prawie popytu, lecz chwilę później popyt wszedł bezpośrednio w transakcje. Z pozytywów znów mamy opór, a w zasadzie bardziej realizację zysków. Warto zauważyć że osoby które miały zakup do 1 zł mają już 20% zysku. Część się realizuje. Część czeka.
Kurs zachowuje się pozytywnie i następuje łagodna wymiana na 1,20 zł co może oznaczać budowanie "półki" pod atak na 1,50 zł To na co uważam to na pewno szybki zjazd, który może wywołać panikę.
Dzień dobry, wszystkim ponownie na spółce. :) Dużo się ostatnio tutaj dzieje - fala hejtu się już wylała - a tak naprawdę niewiele się wydarzyło. Mamy 2x po 750k warrantów które wracają od spółki Dziki z o.o. - zakładam że akcjonariat wiedział że takie były. Nowe warranty w wysokości 500k mają otrzymać osoby kluczowe.
Co może oznaczać, że resztę czyli 1 mln obejmie ktoś z zarządu, albo osoby mające działać podobnie jak trener przy sprzedaży apki. Ciekaw jestem czy jakaś umowa właśnie się nie" pisze" w tym zakresie.
Umowa z fizen to tak naprawdę droga do realizacji umowy z GPW co wynika wprost z kolejności espi.
Co tu gadać, mamy comeback mpay już nie w kierunku, że chce być biurem maklerskim a bardziej fintech bankiem czytaj umowa z planet pay.
Ponadto warto się zapoznać z CV Pana Łukasza Hołubowskiego który nabył 1 134 000 akcji po 1 zł
Spółka wprowadziła nową funkcjonalność - możliwość płacenia za faktury dotyczące gospodarstwa domowego. Funkcje: przypomnienia, chronologia płatności, wszystko w jednym miejscu,