• no i nie ma kupujących ! Autor: ~samogon [31.6.159.*]
    drobnica chce oddać ale po podbitce nikt kupować nie chce, o ile musi spaść kurs elzab aby doszło do konsolidacji k/s. Gdzie ten co ponoć chciał łykać po 15k przy kursie wyższym od obecnego.
  • Re: no i nie ma kupujących ! Autor: ~nelor [46.134.86.*]
    Wystaw chłopie 20 tys. to zaraz łyknę, a jak nie, to nie jęcz tylko kupuj tą drobnicę. Na 3tys. cię nie stać Zresztą popatrz co na płynnych spółkach się dzieje.
  • Re: no i nie ma kupujących ! Autor: ~samogon [31.6.159.*]
    Dnia 2023-02-02 o godz. 15:19 ~nelor napisał(a):
    > Wystaw chłopie 20 tys. to zaraz łyknę, a jak nie, to nie jęcz tylko kupuj tą drobnicę. Na 3tys. cię nie stać Zresztą popatrz co na płynnych spółkach się dzieje.

a co się dzieje na płynnych spółkach kursy dobrych spółek od dawna rosną jak szalone a Ty tutaj kisisz ogórki , a co do łykania na zamknięciu miałeś 18k na S po 1,9 zł i czemu nie łykałeś - według mnie ty oddajesz drobnicy po 1,8xx i czekasz na okazję by to sprzedać ale łatwo nie jest prawda co !!!!
  • Re: no i nie ma kupujących ! Autor: ~Zenek [5.173.41.*]
    Nelor jest ugotowany w elzabie na wieki
  • Re: no i nie ma kupujących ! Autor: ~nelor [46.134.86.*]
    O i to jest możliwe, więc w moim interesie jest rozruszać ten biznes. Problem, że nie ma jak, bo jak się trochę kupuje, to cena skacze do góry, a marudy tylko siedzą i marudzą. No nie kupiłem, bo mi sie do końca sesji nie chciało siedzieć, a też i się rozmyśliłem, bo niestety po krótkiej ruchawce wszystko wraca do normy.
  • Re: no i nie ma kupujących ! Autor: ~Fizol [31.6.159.*]
    trzeba przyznać jedno wchodzenie dzisiaj w tak małe niepewne jutra spółki jak elzab czy harper to chyba duża głupota inwestycyjna. zobaczcie jak pięknie odjeżdzają dobre duże i pewne spółki których jest multum, kto myślał ze zarobi na takim elzabie nie zdawał sobie sprawy że zamyka swój kapitał przed swiatem na wieki
  • Re: no i nie ma kupujących ! Autor: ~nelor [31.60.87.*]
    Może głupota, może hazard. Rynek generalnie się wyczerpuje, więc parę groszy można zaryzykować. Jest tutaj guru od AT, który ostatnio cicho siedzi. Waldek powiedz chłopakom co Ci mówi AT. Za niedługi czas zobaczymy.
    Dnia 2023-02-03 o godz. 09:20 ~nelor napisał(a):
    > Może głupota, może hazard. Rynek generalnie się wyczerpuje, więc parę groszy można zaryzykować. Jest tutaj guru od AT, który ostatnio cicho siedzi. Waldek powiedz chłopakom co Ci mówi AT. Za niedługi czas zobaczymy.

według mnie na tak AT tu bedzie decydować ale wyniki i prognozy tej maleńkiej spółeczki, le do wyników jeszcze szmat czasu.
    ludzie kiedyś z czasem dostrzegą również potencjał Elzab-u bo wycena bardzo śmieszna, spółki z NC podobne do tej mocno idą w górę, myślę że za jakiś czas ruszy śmieszny kurs Elzab może tak jak teraz Zeneris.
  • Re: no i nie ma kupujących ! Autor: rafalnowak75 [109.95.89.*]
    Spółka ma potencjał rozwoju. Niestety jest on marnowany.

Elzabowi grozi utrata płynności finansowej. Spółka ma nieodpowiednią strukturę kapitału. Za dużo zobowiązań krótkoterminowych.
    To gorsze, niż straty. Tak z podręcznika "PODSTAWY FINANSÓW": Większość firm upada z powodu braku płynności a nie ponoszonych strat.

Spółka szoruje po dnie bo ludzie zazwyczaj mają awersję do ryzyka.

Inwestowanie w Elzab to hazard. Można dużo zarobić ale też wszystko stracić. Jak ktoś ma wolne środki to może kupić Elzab zamiast Bitcoin. Ryzyko podobne. Szanse na wzrost też.
  • Re: no i nie ma kupujących ! Autor: ~volfek1 [31.6.159.*]
    Dnia 2023-02-04 o godz. 11:14 rafalnowak75 napisał(a):
    > Spółka ma potencjał rozwoju. Niestety jest on marnowany.
    >
    > Elzabowi grozi utrata płynności finansowej. Spółka ma nieodpowiednią strukturę kapitału. Za dużo zobowiązań krótkoterminowych.
    > To gorsze, niż straty. Tak z podręcznika "PODSTAWY FINANSÓW": Większość firm upada z powodu braku płynności a nie ponoszonych strat.
    >
    > Spółka szoruje po dnie bo ludzie zazwyczaj mają awersję do ryzyka.
    >
    > Inwestowanie w Elzab to hazard. Można dużo zarobić ale też wszystko stracić. Jak ktoś ma wolne środki to może kupić Elzab zamiast Bitcoin. Ryzyko podobne. Szanse na wzrost też.

zeneris jest spółką poważniejszą i pewniejszą zajmuje się energetyką wodną i fotowoltaiką da zarobić ludziom jeszcze z 1000%
[x]
ELZAB -0,52% 1,92 2023-12-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.