• To projekty uchwał Autor: ~tymon [80.252.3.*]
    1. Nie jest to równoznaczne z ich przyjęciem.
    2. Gdyby KNF miała prospekt uwalić to już by dawno uwaliła. KNF nie weryfikuje "części biznesowej" bo takiej we wniosku nie ma więc niektórzy bredzą i piszą głupoty
    3. Inżynier czemu jak są wystrzały to znikasz z kilkoma osobami (Kamikadze i inni) i nic nie piszesz i objawiasz się znowu po kolejnym kółku?
    4. Interesuje mnie wolumen bo zjazd po info był, obroniło się 0,39, stanęło na 0,4 i ktoś to kupuje. Wczoraj i już dzisiaj wolumen największy od 5.01

• Re: To projekty uchwał Autor: ~InżynierMaliniak [37.19.199.*]
    Dnia 2023-02-02 o godz. 11:29 ~tymon napisał(a):
    > 1. Nie jest to równoznaczne z ich przyjęciem.
    > 2. Gdyby KNF miała prospekt uwalić to już by dawno uwaliła. KNF nie weryfikuje "części biznesowej" bo takiej we wniosku nie ma więc niektórzy bredzą i piszą głupoty
    > 3. Inżynier czemu jak są wystrzały to znikasz z kilkoma osobami (Kamikadze i inni) i nic nie piszesz i objawiasz się znowu po kolejnym kółku?
    > 4. Interesuje mnie wolumen bo zjazd po info był, obroniło się 0,39, stanęło na 0,4 i ktoś to kupuje. Wczoraj i już dzisiaj wolumen największy od 5.01
    >

Ad 1. decyduje liczba głosów. twoim zdaniem Luxy nie będą za, skoro o to walczą i maja większość ? ( raczysz żartować tą uwagą )
    Ad 2. w jakim celu włączasz KNF do wpisu o walnym ?
    Ad 3. Nie łącz mnie z kółkami a wystrzału to tu przez dwa lata nie było ani jednego ( raczysz żartować tą uwagą )
    Ad 4. zawsze ta sama gadka ( "ktoś" ) rynek kupuje i rynek sprzedaje jak kupią i nie pójdzie w ich stronę, to sprzedają następnym do takiego samego eksperymentu, szkoda że się tego jeszcze nie dowiedziałeś.

• Re: To projekty uchwał Autor: ~tymon [195.182.51.*]
    1. CHGW co Luxy będą chciały albo co się wydarzy do walnego (i nie nie żartuję, projekty uchwał to nie podjęte uchwały)
    2. To nie tylko wpis o walnym więc wtrąciłem po spostrzeżeniach patrząc na wątki na forum bo dużo bredni tu
    3. Hub dał zarobić, jestem na nim od 2020. W 01.2021 sprzedawałem go po 1pln i zostawiłem sobie trochę i dokupywałem na poziomach 0,34-0,38 i sprzedawałem na poziomach 0,45-0,5. Zawsze część papieru od najmniejszych pakietów mam ustawione na poziomach +10, +20, +30, +40 resztę trzymam. No chyba że wystrzał do +300% w 3 dni. To fakt, złego słowa użyłem. Ale jak ostatnio miało być 30gr a poszło na 0,46-47 to nie bylo Cię na forum, na 2-3 dni zniknąłeś ;)
    4. Jeśli spółka ma tak negatywny sentyment to kto kupuje? Wolumen spory nie uważasz?

• Re: To projekty uchwał Autor: ~mix [193.28.84.*]
    Zgadza się. Ogólnie to przydałaby się informacja ze spółki wyjaśniająca sytuację. Uchwały mogą zostać odrzucone - tylko szanse na to są małe, a z drugiej strony po co byłby cały ten cyrk? Co miałoby to dać? Raczej już myślę jaki ukryty cel mają w sytuacji nie wchodzenia na regulowany... Zostać na NC i tutaj windować kurs? Ściągnąć spółkę w ogóle z NC - no to byłby kryminał i skandal!
  • Re: To projekty uchwał Autor: ~InżynierMaliniak [37.19.199.*]
    Dnia 2023-02-02 o godz. 11:41 ~mix napisał(a):
    > Zgadza się. Ogólnie to przydałaby się informacja ze spółki wyjaśniająca sytuację. Uchwały mogą zostać odrzucone - tylko szanse na to są małe, a z drugiej strony po co byłby cały ten cyrk? Co miałoby to dać? Raczej już myślę jaki ukryty cel mają w sytuacji nie wchodzenia na regulowany... Zostać na NC i tutaj windować kurs? Ściągnąć spółkę w ogóle z NC - no to byłby kryminał i skandal!

mix raczysz żartować ?
    kryminał, za co ?
    Ty już wiesz za co!
  • Re: To projekty uchwał Autor: ~Kamikadze [31.0.183.*]
    Cele świeżo malowane są gotowe. Pokój z wyżywieniem w czasie kryzysu jest też pewna alternatywą. Nie obchodzi nikogo drożejący gaz prąd i takie tam dla firmy
  • Re: To projekty uchwał Autor: ~kilof [188.146.196.*]
    trzeba jechać na walne i zadawać niewygodne pytania. Przedstawiciel nowego inwestora powinien być na walnym. Dlaczego procedura z prospektem trwała tak fdługo? Jakie są przyczyny takiego stanu rzeczy? Może trzeba zmienić osoby decyzyjne na osoby majace lepszą wixję rozwoju spółki? Im więcej osób będzie na walnym tym trudniej będzie zarzadowi wyłgać si e od odpowiedzi.

• Re: To projekty uchwał Autor: ~Batiar [31.61.252.*]
    Najprostszym zarzutem w tej sytuacji jest po prostu niegospodarność. Przygotowanie prospektów kosztuje, a mamy do czynienia z dwoma - IB i HubTech.

Cyrk jest taki (domysły), że przy ostatniej aktualizacji 23.12.2022 GPW poprosiła o informacje dot. Kilku niewygodnych spraw, na których odpowiedzi pewnie decyzja gpw byłaby jasna. Więc postanowili wycofać się rakiem a obroną wycofania prospektów będzie rzekomy „nowy” inwestor, ot cała historia.
    Dokładnie tak to widzę i tak pisałem wczoraj. Bo cyrk zrobili taki jaki nie przystoi tej rangi spółce. Co oni chcą teraz osiągnąć? Zaktualizowali plan rozwoju do 2024 roku, aktualizacja była niedawno, a teraz działają jakby w przeciwnym kierunku. Dziwne to. Chyba, że się mylimy i tutaj niedługo wyjdą dużo bardziej optymistyczne informacje.
  • Re: To projekty uchwał Autor: ~Adam [89.64.79.*]
    Historia jest taka ze nikt nie wie o co chodzi . Nie wejdą na rynek główny , a co dalej to się okaże. Same domysły. Nawet nie ma terminu WZA. Już powinni podać info ze wystąpili do KNF o zawieszenie czynności . Nie wiem na co czekają . I tak to już nic nie zmieni.
    A jeśli ten Lux jest niepowiązany? Jeśli kupił od Cypru akcje i chce zrobić teraz interes po swojemu a zarząd jednak przystaje na własny plan z GPW włącznie? Może taki cyrk tu mamy i dlatego wza?
    No chyba sam w to nie wierzysz. Cypr sprzedał akcje innemu Fundowi i nikt w spółce o tym nie widział. No chyba ze tam jest jakaś wewnętrzna wojenka między akcjonariuszami
  • Re: To projekty uchwał Autor: ~Pedro [85.167.140.*]
    To nie jest żaden fundusz , ani żaden inwestor , utworzyli spółkę dzięki której uzyskali pewne "prawa i przywileje" , jakie ??? proponuję się dowiedzieć...
    faktycznie jest niepowiązany - przecież inaczej się nazywa, ale udziałowcy ci sami. Nie sprawdzisz bo te fundusze wg prawa luxa nie muszą ujawniać składu rady ani udziałowców. Czyli czeka nas matactwa ciąg dalszy.
  • Re: To projekty uchwał Autor: ~Batiar [31.61.252.*]
    Nie mogą wystąpić do KNF o zawieszenie czynności bez WZA przecież to by się kupy dupy nie trzymało.
    Nie wiem czy by się nie trzymał kupy skoro napisali ze akcjonariusz zwraca się do zarządu o rozważenie możliwości zawieszenia procedury zatwierdzenie prospektu. Taki zapis jest we wniosku o WZA. Zresztą co tu się trzyma kupy .
  • Re: To projekty uchwał Autor: ~Ksiegowy [37.30.40.*]
    Jest na 14go
    1 to wycofanie prospektu Invention bio
    2 to przeniesienie na rynek główny GPW spółki HUBTECH
    A skąd takie informacje?

A pkt 2 to chyba nie przeniesienie na GPW patrząc na ich uchwały pod walne.
    14 lutego WZA?
    Nigdzie nie ma informacji o wza na 14. Składając projekt uchwał zaproponowali by termin był przed 14 ale nic nadal nie wiadomo.
    O kolejny "niewygodne sprawy" zapoznaj się co prospekt zawiera co musi zawierać i co weryfikuje KNF. Są firmy które miały dłuższy proces i niejedna się wycofała albo prospekt został odrzucony
    rezygnowały tylko te którym KNF udowodnił nieprawdę w prospektach emisyjnych - czyli jak to jest w przypadku hubtecha?
    Głupoty piszesz. KNf nie ma ani w zakresie dzialania ani celu "udawadniania nieprawdy". Wnioski niezgodne po kilku interacjach KNF uwala
    Przeczytaj:

Komisja zatwierdzając prospekt, stosownie do art. 2 lit. r rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2017/1129 z dnia 14 czerwca 2017 r. w sprawie prospektu, który ma być publikowany w związku z ofertą publiczną papierów wartościowych lub dopuszczeniem ich do obrotu na rynku regulowanym oraz uchylenia dyrektywy 2003/71/WE, weryfikuje, czy zawarte w nim informacje o emitencie oraz papierach wartościowych, będących przedmiotem oferty publicznej lub ubiegania się o dopuszczenie do obrotu na rynku regulowanym są kompletne, zrozumiałe i spójne. Zatwierdzając prospekt, Komisja nie weryfikuje ani nie zatwierdza modelu biznesowego emitenta, metod prowadzenia działalności gospodarczej oraz sposobu jej finansowania.
[x]
HUBTECH 2,08% 0,24 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.