• Dziwna rekomendacja DM BOS ??? Autor: ~Inwestor [109.196.89.*]
    Moi Drodzy, nie bardzo rozumiem ta rekomendacje ???
    Nie została zmieniona wycena (115 zł), a z szacunków IV kw 22 jakie pokazał DM BOS wynika, ze UNIMOT osiągnie w całym 2022 wyższa EBITDA o ca. 80 mln PLN niż pokazywał DM BOS w listopadzie ???? To te 80 mln PLN nie maja żadnego wpływu na wycenę i została ona na poziomie 115 zł ????
    Poza tym chyba blednie jest wykazywana potencjalna dywidenda na akcje ?? no ale może się nie znam albo czepiam ....
    pozdrawiam
  • Re: Dziwna rekomendacja DM BOS ??? Autor: ~Mikel [217.17.38.*]
    Dywi pokazywana jest błędnie. Wg bosia unimot zarobi circa 325 mln netto czyi koło 40 na akcje. Dywidenda powinna wynosić min 30% zysku netto na akcje czyli 12 zł
  • Re: Dziwna rekomendacja DM BOS ??? Autor: ~Znawca_prawdy [31.61.184.*]
    Czyli dywidenda 12 a kurs 5 zł. Zresztą na bananowej wszystko mozliwe
  • Re: Dziwna rekomendacja DM BOS ??? Autor: ~YorX [93.175.132.*]
    Bo to nie jest rekomendacja, ta została na niezmienionym poziomie na teraz.
    Informują tam przecież że będzie reco w górę jak się ich prognozy potwierdza ponieważ teraz są one wyraźnie wyższe niż zakładali przy poprzednim reco.
    Co do dywidendy to prognozowane 6 pln brzmi rozsądnie.
  • rekomendacja DM BOS Autor: ~toro [31.183.202.*]
    W wersji angielskiej jest 12PLN/akcję, więc to zwykła pomyłka pisarska. Poza tym, napisali wprost, że zakładane wyniki będą przebite. Po co mają ciągle pisać o nowej wycenie. Dolicz 30% do obecnej wyceny i będziesz miał target, do którego zmierzamy w perspektywie 12M (nie licząc dywidendy)
  • Re: rekomendacja DM BOS Autor: ~Krzych0409 [193.106.103.*]
    Dzięki za info. Do angielskie wersji nawet nie zaglądałem, bo i tak byłem przekonany na 90%, że to pomyłka. A w tym roku dywidenda będzie od zysku netto czy od skorygowanego zysku netto, bo coś prezes kiedyś mówił o zmianie?
  • Re: rekomendacja DM BOS Autor: ~toro [31.183.202.*]
    Dywidenda wypłacana jest z zatwierdzonego zysku netto. Nie słyszałem, żeby była w tym temacie zmiana.
  • Re: rekomendacja DM BOS Autor: ~Long_Term_Guy [91.192.2.*]
    Przy zysku netto na akcje na poziomie 40 zł jeśli 1 kw potwierdzi trend to w maju będzie 400 zł, spekulacyjnie 500 zl
  • Re: rekomendacja DM BOS Autor: ~aptekarz [79.184.237.*]
    Chciałbym ale nie będzie ani 400 ani 500. Jestem natomiast pewien, że ja na akcjach Unimotu nie stracę. Komfortowe uczucie na GPW.
  • Re: rekomendacja DM BOS Autor: ~Long_Term_Guy [91.192.2.*]
    Cena / zysk 10 to bdb parametr. A nie zapominajmy, ze to bez „Lotosu”. 400 zł. Płynność mała, spółka idealna.
  • Re: rekomendacja DM BOS Autor: ~MuMMiN [185.183.224.*]
    Odlecieliscie z tymi wycenami, może za kilka lat jak już postawią z kilka SMR to te 400 użycie ale już nie karmicie siebie i nowych na papierze wizja kolejnych 300% w qwartal bądź dwa, od razu jedzie ściema na kilometr
  • Re: rekomendacja DM BOS Autor: ~Long_Term_Guy [194.29.180.*]
    Jak postawią kilka SMR to będzie kurs nie 400 zł a 4000 zł .
[x]
UNIMOT 1,19% 170,60 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.