Weź pod uwagę że lokaty dają coraz mniej zysku i ludzie będą się przezucać w połowie roku na akcje więc za nisko też nie zjadą bo co by mieli za zarobek stawiam bardziej boczny rozszerzony o świece dół góra środek trendu przedział 1880-1920
To fakt że gruby nie gra o 50p tylko gdyby nie wypożyczanie akcji to by nie było pola do spadków a one się tak odbywają że fundusz wypożycza akcje od innego i ciągnie nimi w dół a na dołku odkupuje ile się da a nie wiem czy któryś zaryzykuję teraz taka akcje zbyt duża możliwość uaktywnienia popytu niż sprzedaży u ulicy bo ulica chętnie skupi dołek i nie pości prędko.
Trzymaj S jak chcesz ale kontroluj SL nie zostawaj z pozycją jak nie idzie bo ja popełniłem błąd i miałem zamknąkć L przy 196x patrzałem jak spada i stwierdziłem jak spadnie do 1958 to na bank zamykam i nie zamknąłem to mam co mam:)
A co do pozycji dobrze jest wejść zgodnie z kierunkiem lecz narazie kasuj zysk z S i ewentualnie odnów z bliskim SL na górce bo dziś raczej up. Okolice 1900 tak czy owak będą testowane.
Z Dolarem to picowali już od 2-3 tyg info z tyłka dopasowane do sytuacji a co ma napisać że spada bo systemy na świecie zrobił stop i nie dziwi cię że wszystkie rynki podobnie się zachowują np wschodzące a potrafią różnić się od siebie o 180 stopni
Fajnie, przecież u nas sesje są albo ponad 2% do góry, albo ponad 2% w dół. Wczoraj trzymali indeks i zamykali S. Dziś tylko L grane i jutro też i w piątek możliwe, że dobicie S z poziomów poniżej 1900. Brawo BYKI!